Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUJAWSKO-POMORSKIE - biała lista wykonawców

Recommended Posts

Jak w temacie brak listy dla regionu Kujawsko-Pomorskiego.

Ze swojej strony do grona solidnych wykonawców zaliczę:

firmę INWEST-BUD K.Kazik z Radojewic (budowlanka),

cieślę Wojciecha Wojciechowskiego spod Tuczna,

dekarzy Dach-Dom z Inowrocławia,

elektryka J.Sparzyńskiego z Inowrocławia,

stolarka okienna - OknoPlus Bydgoszcz (przekonałem się że ich gwarancja nie jest pustym słowem, bez kłótni wymienili kwestionowane elementy).

Niestety nie jestem zadowolony z tynkarzy, więc nic nie na piszę.

Do prac różnych (instalacje wod.-kan, drobne murarskie i ślusarskie) prowadzonych ściśle wg życzenia i określonych projektów inwestora polecę p.R.Kaczarewskiego z Nowego Smolna k.Brzozy Bydgoskiej.

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
wiesz co sam szukam, a dokladniej to nie mam wizji jak to zrobić i z czego. Pogadam z moim murarzem może on cos podpowie. Murarz położył mi płytki, szczęka mi opadła, ten sam co budował dom. Zona strasznie upuierdliwa szukał, szukała i nic nie znalazła czego można sie doczepić. A nawymyślała tak z położeniem że szczęka opada.

• 4 weeks później...
mam bardzo dobrego elektryka a i murarz gość młody ale z innej epoki, solidne obie firmy. jak ktoś chce to .....

A drogi ten elektryk? Szukam kogoś zaufanego, bo muszę zrobic rozdzielnice prądu na działce w Zielonce. Mógłbyś podać mi namiary do niego? Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam ciepluchno :p

• 2 weeks później...
Mogę polecić cieśli z Gniewkowa robią szybko i solidnie kształt dachu niema znaczenia może być nawet z wieżyczkami trzech ludzi najmłodszy50lat najstarszy 70latek ten najstarszy skakał po dachu jak kot.

witam. WALDAS a mozesz mi podac nr do tej ekipy.jestem z Gniewkowa i od czerwca zaczynam budowę w Toruniu. [email protected] Dzięki. Pozdrawiam

Witam! podpisuję się pod super opinią na temat cieśli z Gniewkowa. Robili mi niedawno dach pod Bydgoszczą - super: równo, szybko, solidnie, a zaznaczam , że oceniali fachowcy. Natomiast szukam kogoś do prac wykończeniowych- głównie malowanie najlepiej z okolic Bydgoszczy, albo dalszych - fajnie jeśli mógłby mieszkać w naszym domu i pracować - bo musimy wprowadzić się na poczatku lipca

mam bardzo dobrego elektryka a i murarz gość młody ale z innej epoki, solidne obie firmy. jak ktoś chce to .....

Niestety co do murarza to muszę ostrzec. Pan Krzysztof M. okazał sie nie być solidnym.

Po spotkaniu w marcu z wyżej wymienionym mój małżonek wrócił zadowolony z rozmowy twierdząc, że Pan "sprawia wrażenie solidnego" . Niestety po raz kolejny zgubiła go wiara w ludzi :cry: .

Po wysłaniu mailem wszystkich interesujących Pana K.M. planów czekaliśmy na wycenę, czekaliśmy ... czekaliśmy i cud odezwał się 5 kwietnia, że prosi jeszcze o pare dni. No i po tym telefonie pare dobrych dni mineło i do dnia dzisiejszego nie odbierał telefonów.

W końcu do akcji wkroczyłam ja i ku mojemu zdziwieniu Pan ów (nie użyję epitetu bo jeszcze jestem wkurzona :evil: - może mi jutro przejdzie) odebrał telefon i oczywiście nie był nawet uprzejmy przeprosić :evil: :evil: .

W zwiąku z powyższym uprzedzam, że jeśli ktoś ma mało problemów i dużo wolnego czasu to może ryzykowac a jak nie, to niech weźmie pod uwagę moje przejścia z tym Panem.

ps.dodatkowe informacje na priva.

hm u mnie sie sprawdził, jeśli mogę go tłumaczyć to tym iz gośc teraz sobie stawia dom, tak mówił. Fachowiec z niego dobry, dokładny.

TERAZ OSTRZEŻENIE:

UWAGA NA TYNKARZA

HENRYK BINKUL Z SZUBINA

POMYŁKA NA CAŁEGO, NIE W TERMINIE, NIE W KOSZTACH, POZA JAKOŚCIĄ. NIE POLECAM !!!! TOTALNA POMYŁKA.

• Like 1

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

Jutro prawdopodobnie kupimy dom. Jest wiezba i resztki jakiejs folii. O budowaniu nie wiemy nic i nie bardzo wiemy jak sie do tego wszystkiego zabrac. Napewno trzeba zaczac od dachu. Macie sprawdzonych ludzi, ktorzy potrafia szybko i dobrze polozyc dachowke/blache (jeszcze nie wiemy na co si =e zdecydowac).

Dom jest w Łochowie. Gdzie warto sie zaopatrywac w materiały?

Czy przy zakupie wszystkiego do dachu mozna uzyskac rabaty? Jesli tak to jakiej wielkosci?