naox 27.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Witajcie Od ponad roku wraz z partnerem remontujemy dom przylegający do warsztatu samochodowego , który prowadzi. Dom budował jego dziadek i ojciec jakieś 12lat temu. Pamiętam moje pierwsze wizyty w tym domu.. było brudno, ponuro. Wszystko było zaniedbane, łącznie z terenem zielonym wokół domu. Wstawiam dziś kilka zdjęć. Będę umieszczała postępy przebudowy/remontu. Dodam, że powierzchnia to 70m2 na górze i "kilka" metrów na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 27.06.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Na zdjęciach hol prowadzący do kotłowni Edytowane 28 Czerwca 2012 przez naox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 28.06.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witajcie, w sobotę zakupiliśmy płytki do łazienki na ściany tessita mocca i bianko paradyż 60x30cm na podłogę Arkesia paradyż 60x60cm Na chwilę obecną wybrałam wannę z parawanem szklanym bianka 150x85cm Łazienka jest niewielka bo zaledwie 200x220cm Cały remont przeprowadza mój partner ze swoim ojcem, więc idzie dość mozolnie. Dziś zakupił folię w płynie i pokrywał ściany dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.07.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 12 lat,więc dom nie jest stary,zapowiada się piękna metamorfoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 13.07.2012 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 łazieneczka jeszcze bez fugi, ale już jest realny obraz płytki paradyż tessita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 13.07.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Kolory do dużego pokoju wybrane dekoral barwny urok wielkich miast paryż wieża eiffla (ciemny) i jasny łuk triumfalny Na chwilę obecną tylko wizualizacja parapety zamówione (drewniane) nie mogę się już doczekać, będą w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 13.07.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Najbardziej jestem zadowolona z podłogi Arkesia paradyż mocca. Kolor jest piękny, całość tworzy niesamowity efekt. Dziś zostały położone fugi Ah i jeszcze jedno Na dole w przedpokoju został położony czarny gres polerowany 60x60. Gres nie był tani, bo 99zł/m2...czekaliśmy z utęsknieniem na dostawę, bo były na zamówienie.. okazało się, że kilka sztuk jest niedopolerowanych z takimi plamami. Myślałam, że da się to wyczyścić, ale niestety.. tutaj gres arkesia a tu ten nieszczęsny gres na dole - brakuje jeszcze cokołów Edytowane 13 Lipca 2012 przez naox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 13.07.2012 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Kilka starych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 15.07.2012 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Jestem wściekła.. przyjechał dzisiaj facet, któremu zleciliśmy wykonanie parapetów na wymiar z drewna. Przywiózł- owszem...ale zupełnie nie pasują. Za wysokie. Miało być 3,5cm a jest 4cm... ponadto na długość zupełnie wymiary z kosmosu. Montaż miał pójść gładko i bezproblemowo, a partner żmudnie przycina je od południa. Nie ma to jak zapłacić za parapety na wymiar, które sam spisywał a otrzymać dodatkową robotę. Z przyjemniejszych rzeczy zakupiliśmy oświetlenie do łazienki, grzejnik, płytki do łazienki oraz gniazdka i włączniki legrand z których jestem bardzo zadowolona Na podłogę do kuchni wybraliśmy paradyż Arkesia grafit 60x60 poler. Wyglądają obłędnie. Dziś nie zabrałam aparatu, więc bez zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 15.07.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 ogródkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 17.07.2012 03:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Dziędobry, ja że tak powiem z rewizytą Ładne wnętrza i dużo pracy włożone w ich dopieszczenie. Miło się ogląda miejsca, w których widać pomysł i coś więcej niż tylko pracę rąk. Się będę pojawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 17.07.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Witajcie Dziś odwiedziłam dom, niestety bez aparatu, więc zdjęcia kiepskiej jakości. Z niecierpliwością czekałam na montaż i efekt końcowy po montażu parapetów Dziś spędziłam tam kilka ładnych chwil, siedząc przy oknie i rozkoszując się jednym z nielicznych czystych miejsc w domu Łazieneczka w łazience generalnie mogłabym już spać, jest w niej tak czyściutko Już nie mogę patrzeć na te zakurzone wylewki na reszcie podłogi w domu. Edytowane 17 Lipca 2012 przez naox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 17.07.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Na koniec dodaję "ślimaczka", którego stworzyliśmy z Lubym w jakieś wolnej chwili. Efekt nieco groteskowy, ale miło przy nim usiąść i zjeść jabłuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 18.07.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dzisiaj obudził mnie telefon od kuriera:) "Przyszła" wanna. Wstawiliśmy ją na chwilę do łazienki na przymiarkę. Niestety zmieści się tylko umywalka 40cm. Coś za coś. Wolę większą wannę. Nie mogę się doczekać montażu, bo jak na chwilę obecną stoi golusieńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 18.07.2012 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Znalazłam taką umywalkę w rozmiarach 40x40cm i chyba jedynie taka wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 07.08.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam U nas zmiany. Szybciutko wklejam zdjęcia i uciekam spać. Przyszła dziś kanapa z której jestem bardzo dumna i sprzęty. Pralka, zmywarka, mikrofala, płyta i piekarnik. Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez naox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 08.08.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Bardzo ładny narożnik choć do tego wnętrza mógłby być wiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 08.08.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witaj w gronie remontujących domy! O jak pięknie wygipsowane ściany .Śliczny ten gres arkesia no i wypoczynek.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 11.08.2012 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Bardzo ładny narożnik choć do tego wnętrza mógłby być wiekszy Witajcie, dziękuję bardzo Narożnik ma 258x212cm Szukaliśmy mozolnie narożnika z dużą powierzchnią spania, a ten ma aż 150 na szerokość, co jest gratką Ogromne narożniki po ponad 3 m mialy powierzchnię 120cm. A cena przystępna W Agata meble ten sam narożnik kosztował 6400zł, a nam udało się za 4500 . Różnica ogromna. Pokój jest spory i stąd takie wrażenie. Ma ponad 35m2. Na podłogach deski z jesionu- moje upragnione Teraz polujemy na dobrego stolarza z Łodzi. Potrzebujemy dwie szafy, kuchnię i łazienkę. A co do Arkesi jestem z niej bardzo zadowolona. Czym jej się nie umyje, to podłoga zostaje idealna bez zacieków. W przeciwieństwie do gresu na dole, który trzeba polerować do sucha. AAA... i wczoraj przyjeżdżam po pracy, a pralka już podłączona i pierwsze pranie wykonane. Toż to szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naox 11.08.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witajcie, dzisiaj z rana pobiegłam na ryneczek i przytargałam 4kg śliwek, 2kg malin i 1kg jagód. Jutro zabieram się za przetwory. A co mi tam, niech pierwsza zima w nowym domku będzie kolorowa i słodka Oczywiście ogóraski kiszone, konserwowe i pikle. Patrząc jeszcze kilka lat wstecz, nie pomyślałabym, że w tak młodym wieku (nie osiągnęłam jeszcze ćwierć wieku) będę robić przetwory i z taką zawziętością grzebać w ogródku, a jednak Hihi.. Jeszcze kilka dni i Pan stolarz przywiezie schody, za 2 tygodnie będzie reszta drzwi Jutro może wybierzemy się w poszukiwaniu stolarza. Jednym słowem- miesiąc czasu i przeprowadzka. Tyle na to czekaliśmy, tyle snów i marzeń Teraz pojawiła się mała obawa, ale mam nadzieję chwilowa. Zamówiłam prześliczne słoiczki na allegro za grosze. w różnych kształtach od ośmiokątnych, pękatych po baryłki. Już się nie mogę doczekać degustacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts