Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przebudowa domku przy warsztacie

naox

Recommended Posts

Witajcie ;)

Od ponad roku wraz z partnerem remontujemy dom przylegający do warsztatu samochodowego , który prowadzi.

Dom budował jego dziadek i ojciec jakieś 12lat temu. Pamiętam moje pierwsze wizyty w tym domu.. było brudno, ponuro. Wszystko było zaniedbane, łącznie z terenem zielonym wokół domu. Wstawiam dziś kilka zdjęć. Będę umieszczała postępy przebudowy/remontu.

Dodam, że powierzchnia to 70m2 na górze i "kilka" metrów na dole.

Untitled 1.jpgUntitled 3.jpgUntitled 4.jpgUntitled 5.jpgUntitled 6.jpg

Witajcie,

w sobotę zakupiliśmy płytki do łazienki

na ściany

tessita mocca i bianko paradyż 60x30cm

tessitamocca.jpg

tessitamocca1.jpg

na podłogę

Arkesia paradyż 60x60cm

Na chwilę obecną wybrałam wannę z parawanem szklanym bianka 150x85cm

Łazienka jest niewielka bo zaledwie 200x220cm

c84ce758ad834db1a4cf791a90c36e50.jpg

Cały remont przeprowadza mój partner ze swoim ojcem, więc idzie dość mozolnie.

Dziś zakupił folię w płynie i pokrywał ściany dwukrotnie.

• 2 weeks później...

Najbardziej jestem zadowolona z podłogi Arkesia paradyż mocca. Kolor jest piękny, całość tworzy niesamowity efekt. Dziś zostały położone fugi :)

Ah i jeszcze jedno :)

Na dole w przedpokoju został położony czarny gres polerowany 60x60.

Gres nie był tani, bo 99zł/m2...czekaliśmy z utęsknieniem na dostawę, bo były na zamówienie..

okazało się, że kilka sztuk jest niedopolerowanych :( z takimi plamami. Myślałam, że da się to wyczyścić, ale niestety..

tutaj gres arkesia

DSCF4771.jpg

a tu ten nieszczęsny gres na dole - brakuje jeszcze cokołów

DSCF4772.jpg

Edytowane przez naox

Jestem wściekła..

przyjechał dzisiaj facet, któremu zleciliśmy wykonanie parapetów na wymiar z drewna.

Przywiózł- owszem...ale zupełnie nie pasują.

Za wysokie. Miało być 3,5cm a jest 4cm... ponadto na długość zupełnie wymiary z kosmosu.

Montaż miał pójść gładko i bezproblemowo, a partner żmudnie przycina je od południa.:(

Nie ma to jak zapłacić za parapety na wymiar, które sam spisywał a otrzymać dodatkową robotę.

Z przyjemniejszych rzeczy zakupiliśmy oświetlenie do łazienki, grzejnik, płytki do łazienki oraz gniazdka i włączniki legrand z których jestem bardzo zadowolona :)

Na podłogę do kuchni wybraliśmy paradyż Arkesia grafit 60x60 poler. Wyglądają obłędnie.

Dziś nie zabrałam aparatu, więc bez zdjęć.

Witajcie ;)

Dziś odwiedziłam dom, niestety bez aparatu, więc zdjęcia kiepskiej jakości.

2012-07-17 18.13.16.jpg

2012-07-17 18.13.31.jpg

Z niecierpliwością czekałam na montaż i efekt końcowy po montażu parapetów ;)

Dziś spędziłam tam kilka ładnych chwil, siedząc przy oknie i rozkoszując się jednym z nielicznych czystych miejsc w domu :)

Łazieneczka

2012-07-17 18.08.05.jpg

2012-07-17 18.08.49.jpg

w łazience generalnie mogłabym już spać, jest w niej tak czyściutko :)

Już nie mogę patrzeć na te zakurzone wylewki na reszcie podłogi w domu.

Edytowane przez naox

Dzisiaj obudził mnie telefon od kuriera:)

"Przyszła" wanna. Wstawiliśmy ją na chwilę do łazienki na przymiarkę.

Niestety zmieści się tylko umywalka 40cm.

Coś za coś. Wolę większą wannę. Nie mogę się doczekać montażu, bo jak na chwilę obecną stoi golusieńka.

DSCF4849.jpg

DSCF4843.jpg

• 3 weeks później...
Bardzo ładny narożnik choć do tego wnętrza mógłby być wiekszy :)

Witajcie, dziękuję bardzo :)

Narożnik ma 258x212cm

Szukaliśmy mozolnie narożnika z dużą powierzchnią spania, a ten ma aż 150 na szerokość, co jest gratką :)

Ogromne narożniki po ponad 3 m mialy powierzchnię 120cm.

A cena przystępna :) W Agata meble ten sam narożnik kosztował 6400zł, a nam udało się za 4500 :). Różnica ogromna.

Pokój jest spory i stąd takie wrażenie. Ma ponad 35m2. Na podłogach deski z jesionu- moje upragnione :)

Teraz polujemy na dobrego stolarza z Łodzi. Potrzebujemy dwie szafy, kuchnię i łazienkę.

A co do Arkesi jestem z niej bardzo zadowolona. Czym jej się nie umyje, to podłoga zostaje idealna bez zacieków.

W przeciwieństwie do gresu na dole, który trzeba polerować do sucha.

AAA... :) i wczoraj przyjeżdżam po pracy, a pralka już podłączona i pierwsze pranie wykonane. Toż to szok :)

Witajcie,

dzisiaj z rana pobiegłam na ryneczek i przytargałam 4kg śliwek, 2kg malin i 1kg jagód.

Jutro zabieram się za przetwory. A co mi tam, niech pierwsza zima w nowym domku będzie kolorowa i słodka :)

Oczywiście ogóraski kiszone, konserwowe i pikle. Patrząc jeszcze kilka lat wstecz, nie pomyślałabym, że w tak młodym wieku (nie osiągnęłam jeszcze ćwierć wieku) będę robić przetwory i z taką zawziętością grzebać w ogródku, a jednak :) Hihi.. Jeszcze kilka dni i Pan stolarz przywiezie schody, za 2 tygodnie będzie reszta drzwi :) Jutro może wybierzemy się w poszukiwaniu stolarza. Jednym słowem- miesiąc czasu i przeprowadzka.

Tyle na to czekaliśmy, tyle snów i marzeń :)

Teraz pojawiła się mała obawa, ale mam nadzieję chwilowa.

Zamówiłam prześliczne słoiczki na allegro za grosze. w różnych kształtach od ośmiokątnych, pękatych po baryłki.

Już się nie mogę doczekać degustacji :)