elgatho 27.06.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Witam!Mam bardzo duży dylemat, otóż czeka mnie adaptacja poddasza. Chciałbym zrobić tam łazienkę. I teraz tak:W łazience mam podciągniętą wodę i odpływ fi 50 na tej rurze już jest (piętro niżej) zlew kuchenny 30 cm za nim rura przechodzi w 70mm i tam jakieś 4m poziomo do rury fi 110. Na poddaszu wyciągnięty jest również pion kanalizacyjny jednak jest on oddalony o jakieś 6m.Problem polega na tym na tej rurze ma być zlew, prysznic, umywalka, tylko WC podłączone młynkiem. Łazienka używana raczej okazjonalnie ale jednak. Raczej nie będzie się korzystało z wszystkiego na raz u góry:)Opcja 1 wszystko spinam razem i czy młynek nie zapcha rury?Opcja 2Podpinam prysznic i umywalkę do rury, natomiast w podłodze poddasza ciągnę dodatkowo rurę do pionu Jednak problem jest taki że:a) sufit to karton-gips i jak coś trzaśnie to zalana kuchnia,salon łazienka, przedpokójb) droga będzie bardzo kręta naliczyłem z 10 kolanek. i bardzo dużo pracy. Bardzo proszę o pomoc mam nadzieję że jasno opisałem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts