Smakor 28.06.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Chcę wszędzie dać dwie warstwy ocieplenia. Między krokwie i jętki 18 cm, a pod nie 10 cm.Jednak moja ekipa zastanawia się jak tą drugą warstwę ułozyć na stropie zeby nie spadała na głowę.I czy powinna być to normalna wełna 10 cm w rolce czy lepiej użyć płyt? Pod sufitem będzie zabudowa GK, chciałbym aby była jak najmniejsza (1o cm orzy wełnie 10 cm?.Czy są jakieś patenty czy wskazów, bo na filmikach zwykle pokazują na skosach lub ścianach działowych. A co z sufitem?Dzięki za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 28.06.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Sznurków nie widzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 28.06.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Sznurki pewnie widzieli, nawet bardziej im sie podobaja niz drut 1,2 ocynk bo marudzą, że im sie plącze czy coś tam. Ale to wszystko do pierwszej warstwy a ja pytam o drugą. W tej chwili mamy wełnę równo ze spodem jętek ( z góra też). Jak do tej płaskiej powierzchni przyczepić wełnę 10 cm? Rozumiem, że najpierw trzeba przybić wieszaki do profilu ESy, na nie nadziać wełnę tak aby zakryć jetki, ale co zrobić aby nie spadła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna S 28.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Drugą warstwę wełny mineralnej montuje się pomiędzy stelażem (między listwami rusztu) pod płyty gk. Najlepiej użyć wełny mineralnej w postaci mat (np. Unifit 035). Maty układa się na lekki wcisk, a dodatkowo sznurkowanie eliminuje możliwość wysunięcia się wełny mineralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 28.06.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 A mogę prosić jeszcze bardziej precyzyjnie? Montuję ESy, zakładam na nie profile i co wsuwam wełnę, ale do czego te sznurki mocować? Ma ktos fotki jakieś czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 29.06.2012 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Chcę wszędzie dać dwie warstwy ocieplenia. Między krokwie i jętki 18 cm, a pod nie 10 cm. Jednak moja ekipa zastanawia się jak tą drugą warstwę ułozyć na stropie zeby nie spadała na głowę. I czy powinna być to normalna wełna 10 cm w rolce czy lepiej użyć płyt? Pod sufitem będzie zabudowa GK, chciałbym aby była jak najmniejsza (1o cm orzy wełnie 10 cm?. Czy są jakieś patenty czy wskazów, bo na filmikach zwykle pokazują na skosach lub ścianach działowych. A co z sufitem? Dzięki za wszelkie wskazówki. Blady strach może człowieka ogarnąć gdy zatrudnia 'swoją ekipę' która, na robocie się nie zna. Konstruujesz sufit i montujesz wełnę nie są potrzebne sznurki bądź inne wiązadła, wełna układana na lekki wcisk utrzyma się na profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts