Adonis 31.03.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam, Slyszalem opinie, ze ogrzewanie podlogowe w uzytkowaniu powyzej 4 godzin dziennie powoduje rzeszotowaniu kosci do kolan (cos w rodzaju osteoporozy). Czy to prawda? Czy ktos cos wie na ten temat?Pozdrawiam,Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 31.03.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Adonisie, w swojej wizytówce po lewej stronie masz taki tekst : "WITAJ, nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi " - pasuje do Twojego pytania jak ulał - poruszony przez Ciebie temat został już omówiony na wszelkie możliwe sposoby, wrzuć do wyszukiwarki hasło typu ogrzewanie podłogowe i czytaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 31.03.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Dobrzykowice dobrze radzi, ale po przeczytaniu wszystkich postów nie będziesz pewnie wiele mądrzejszy niż teraz (od samego czytania można dostać osteoporozy, wodnej puchliny kolan i jeszcze paru rzeczy). Wpływ podłogówki na zdrowie to jeden z tematów, które raczej trzeba brać "na wiarę", bo o rzetelne dane naukowe trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.03.2004 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Tak, tak ja też słyszałem o tym!Tak samo ciepłe kapcie są zabójcze dla kości - moje stopy to w tej chwili bezkostna masa - o jaki głupi byłem, gdy cieszyłem się z bamboszków od żony! Nie wspomnę już o ciepłych majtkach, których noszenie grozi bezpłodnością i zrzeszotowieniem całej miednicy i wlaniem się jej zawartości do nóg.Noszenie ciepłej czapki przez cztery godziny dziennie powoduje sitowacenie kości czaszki i grozi rozlaniem się mózgu po całej twarzy! mój pies, który jest cały pokryty ciepłym futrem stał się już dawno bezkształtną masą, którą lubię brać do ręki i sobie ugniatać (pies też to lubi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.03.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 a ja słyszałem, że na Śląsku podłogówkę można mieć, a w górach już nie, bo tam są za wielkie różnice temp. i ludzie od podłogówki zaraz chorują, tylko nie wiem na co , jeżeli nie masz podłogówki to dopiero jesteś chory, bo w nogi 17st.C, ty 36,6 a nad głową 25st C to istny szok temp., jeżeli ktoś w tych warunkach żyje to napewno jest chory poczytaj, przemyśl, przelicz, co lubisz?, na co Cię stać? odrzuć skrajności, prawda jak zwykle leży gdzieś po środku Pij mleko, będziesz WIELKI i obyś niemiał ostroporozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adonis 03.04.2004 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi! Informacja o osteoporozie dotarla do mnie ze Stanow Zjednoczonych gdzie ten system funkcjonuje chyba od dawnej niz u nas wiec myslalem ze to moze byc prawda. Choc i tak zamierzam miec podlogowke. Gorace pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 03.04.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 homo homini lupus est. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 03.04.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 raczej Homo homini lupus est by Plaut. Jak juz piszemy po łacinie to róbmy to poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 03.04.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Moi klienci również ludzie starsi i schorowani nie narzekają na nadmiar podłogówki lecz przeciwnie mówią ze żeby wiedzieli ze jest to takie dobre to by zrobili więcej Ja u siebie w domu też będę miał podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 03.04.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 niezły a intalatorzy zawijali temat podłogówki i nie wiedzieli że to takie dobre???????? w sreberka i dlaczego nie masz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 04.04.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Nie mam bo mieszkam w bloku (choć jedną podłogówkę zrobiłem i w bloku) ale kupiłem dom i będę robił instalacje sam łącznie z podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 04.04.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 przepraszam ,byłem zmęczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 04.04.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Podłogówka jest dla ludzi ,ale jak wszystko musi być w umiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.04.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Ogrzewanie podłogowe jak każde ogrzewanie służy do ogrzewania Oczywiście ma swoje wady i zalety, ale... przeszukaj sieć. Znajdziesz sporo artykułów na ten temat. Głównie producentów róznych systemów, developperów, etc... Krótko mówiąc typowy internetowy śmietnik. Ale co ciekawe w tym śmietniku nie znajdziesz żadnego artykułu na temat szkodliwości ogrzewania podłogowego. Ciekawe dlaczego ? Spisek !? Generalnie "za" są trzy argumenty: a) równomierny rozkład temperatur na różnych wysokosciach b) subiektywny komfort cieplny przy niższych temperaturach c) niższe koszty ogrzewania Przeciw: a) ograniczenia w doborze okładzin na podłogę b) większy bezwład c) trudniejsze sterowanie IMHO prawie nikt nie ma zastrzeżeń przeciw podłogówce w strefach mokro-ceramicznych (łazienki, kuchnie, korytarze). Osoby preferujące dechy i dywany raczej rezygnują z podłogówki w salonach. W sypialniach to jeszcze rzadkość. Na ogół za mała powierzchnia grzewcza i problem z okładziną. PS. Wpisz w google "zalety ogrzewania podłogowego", "wady ogrzewania podłogowego", etc... Kuknij też tutaj. Dosyć nachalne ale obrazowe i prosto zestawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts