corpse 29.06.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Parę lat temu coś mi strzeliło do głowy i pomalowałam futrynę i drzwi niebieskim sprayem....chcę pomalować teraz drzwi na biało i zastanawiam się czy muszę zeszlifować tą niebieską farbę do gołego drewna czy tylko ją zmatowić ? prosiłabym też o doradzenie w wyborze farby, która pokryłaby ten ciemno niebieski kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.08.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Nie ma potrzeby szlifowania futryny ani matowienia powłoki malarskiej. Z pokryciem opisanego przez Panią koloru dobrze poradzi sobie farba olejna Śnieżka Supermal Emalia Olejno-Ftalowa lub farba Śnieżka Supermal Emalia Akrylowa. Szczegółowe informacje na temat tych farb oraz ich zastosowania znajdzie Pani na stronie internetowej: http://www.przemaluj.pl/247.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 07.08.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 W sklepie ci doradzą farbę - weź jakąś dobrą, żeby nie malować 4 razy (może nie chcieć pokryć ciemnego koloru.Przed malowaniem dobrze jest zmatowić powierzchnię -delikatnie drobnym papierem ścierny lub wełną ścierną (nie zrobi rys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 13.09.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Ja bym zeskrobał, chyba że drzwi pomalujesz na kolor wenge (ciemny, czarny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centers20 14.09.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ja bym na Twoim miejscu to zeskrobał. Skoro chcesz to na biało pomalować to ten stary niebieski kolor będzie Ci przebijał. Co do farby to ktoś w sklepie Ci poleci jakąś. Tylko nie kupuj jakiejś taniej bo wtedy możesz malować 5 czy 6 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory37 18.09.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 A może warto opalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 18.09.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 A może warto opalić ? zdaje się że autor pisał o drewnianej futrynie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 18.09.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 zdaje się że autor pisał o drewnianej futrynie.........YES YES!, z drewna farbę ściąga się płatami OPALARKĄ. Nie spala się farby tylko rozmiękcza i ściąga szpachelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory37 19.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 zdaje się że autor pisał o drewnianej futrynie......... No ale chodziło oczywiście o opalarkę jak post powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryk_Sanok 28.09.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Witam ostatnio opalałem drzwi ze starej farby opalarką i schodziło bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.10.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Parę lat temu coś mi strzeliło do głowy i pomalowałam futrynę i drzwi niebieskim sprayem.... chcę pomalować teraz drzwi na biało i zastanawiam się czy muszę zeszlifować tą niebieską farbę do gołego drewna czy tylko ją zmatowić ? prosiłabym też o doradzenie w wyborze farby, która pokryłaby ten ciemno niebieski kolor... Nie ma potrzeby szlifowania futryny ani matowienia powłoki malarskiej. Z pokryciem opisanego przez Panią koloru dobrze poradzi sobie farba olejna Śnieżka Supermal Emalia Olejno-Ftalowa lub farba Śnieżka Supermal Emalia Akrylowa. Szczegółowe informacje na temat tych farb oraz ich zastosowania znajdzie Pani na stronie internetowej: http://www.przemaluj.pl/247.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts