mother_nature 25.01.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Panie Majster, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Uprzejmie upraszam się o zdjęcia, bardzo mi ich brakuje. U nas coraz bliżej do startu, emocje sięgają zenitu, zaglądamy do Twojego dziennika a tu... Mam jeszcze pytanie - jakie masz fundamenty, że wyszło Ci 24 m2 styro na ocieplenie? Nie ocieplałeś całych ścian fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 25.01.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Fakt zdjęcia by nie zaszkodziły.A ja mam przy okazji jeszcze pytanie jak tam sprawują się konwektory było trochę zimniejszych dni już i jak to wychodzi na rachunku ogólnie coraz bardziej skłaniam się ku energii elektrycznej choć nie wiem jeszcze w jakiej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 28.01.2016 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Kochani wszystko bedzie tylko zarobiony jestem.. Wszystkiego dobrego w nowym roku dla wszystkich i dzieki za zyczenia Na szybko moge napisac tak ze ogrzewamy paląc w kozie plus konwektory i ogrzewanie podlogowe thermoval w łazience....komfort super,domek trzyma ciepło mimo dwóch powaznych mostków na progach które zlikwiduje wiosną. Oprócz tego gotujemy na indukcjii,bojler 80l ariston,zasilanie oczyszczlni ,pompa wody..no i standartowe oswietlenie w domu ,komputery,tv agd. Na dzien dzisiejszy dostalismy rozliczenie za prąd...nadal jeszcze na taryfie budowlanej za ostatnie 6 miesiecy ...wyszło 324 zł/miesiac za prąd. To jest pierwsze pół roku i jest nie do konca miarodajne....ale jednak moje kalkulacje okazały sie dobre ...a wyszło nawet lepiej. Mysle ze docelowo spokojnie bedziemy sie zamykac w 400 zł/miesiac za prąd... , do tego smieci 36 zł,internet - 41zł i opłata za grunt około 25 zł /miesiąc. w porównaniu do poprzedniego mieszkania w bloku gdzie za 34 m2 płacilismy za wszystko 700-900 zł plus ciagł;e niedopłaty za wode jestem hiper zadowolony pozdrawiam mother nature ,wyszło nam dokładnie 25,5m2 styro na sciane fundamentu. sciana ma długość 40mb i wysokosć 63 cm...więc 40mb x 0,63 m = 25,2 m2 mam nadzieje ze rozwiałem watpliwości Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 29.01.2016 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) witam Fotki wrzucam na jedna ze swoich stron na facebook ...najszybciej i nie usuna miłego ogladania link ponizej : ZDJĘCIA Z BUDOWY DOSTĘPNE POD LINKIEM : https://www.facebook.com/profile.php?id=100011281232650 jak bedzie czas to shostuje foty na pewniejszy upload i wstawie tutaj z powrotem. pozdrawiam serdecznie Edytowane 4 Lutego 2016 przez Kasia242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.01.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 dzięki wielkie! To teraz przyjmnij zaproszenie me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 04.02.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 OK RELACJII CIAG DALSZY Pierwsza zmiana która muszę opisać to taras....cegły nie bedzie Zamiast,postanowiliśmy zrobić taras drewniany z modrzewia syberyjskiego,wymiary tarasu 4x3...-12m2. Konstrukcja bedzie posadowiona na betonowych słupach zagłebionych w gruncie na 80 cm wraz z zatopionymi szpilkami FI 14 . Potem na to legary główne,w poprzek łaty i na koniec deski modrzewiowe z delikatnym spadkiem. deski bedą zaimpregnowane sadolinem na 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 14.02.2016 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.09.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Niestety dziennik sporo stracił przez brak zdjęć, a na fejsie są same zdjęcia bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 23.10.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Szkoda, że nie ma zdjęć Na fb są z budowy a szkoda, że nie ma wnętrz. Ale super , że są koszty budowy. Można sobie podpatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 13.05.2017 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 WITAM Mamy duzo spraw na głowie więc dziennik troszkę podupadł,ale nie zapominam o nim i zapewniam ze aktualizacja zdjęciowa i opisowa pojawi się Przepraszam wszystkich którzy oczekuja na dalszy ciag za opieszałość w temacie..wybaczcie kochani i uzbrojcie się w cierpliwość : pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 13.05.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Spokojnie bez nerwów, ja miałem trzy miesięczna przerwę od dziennika i jakoś to przeżyłem. Teraz cierpliwie czekamy na wiadomości z placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 22.10.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Witam serdecznie Znalazlem Wasz dziennik bo szukalem info o tynkach ( dawac czy nie dawac pod gladzie na ytongu). Pisalliscie (zgodnie z moimi wnioskami) ze nie jest to konieczne jak sie ladnie,rowno wymurowalo i uzupelnilo wszelkie bruzdy, szpary tynkami najpierw i , ze tak planujecie zrobic u siebie. Mam w zwiazku z tym pytanie czy rzeczywiscie tak zrobiliscie i prosbe o jakies fotki (z bliska) zeby ocenic jak wyszlo (czy nie ma pekniec jak straszyli inni forumowicze itp). Dodam Was do subskrypcji i bede sledzil - z gory dziekuje, pozdrawiam i zycze sukcesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts