fenris 30.06.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 witammam taką prośbę o opinię czy da się i jaka metodę wybrać gdyż chciałbym wstawić w tą szparę piekarnik jednak ma ona tylko 50cm szerokości a co najgorsze gałka od grzejnika jeszcze zachodzi na tą przestrzeń skutecznie zabierając dodatkowe kilka cm (2-3), wymyśliłem dwa rozwiązania bo wstawić gdzieś na ziemi nie ma miejsca- zawali całą kuchnie1 że zbuduję słupek żeby podnieść kuchenkę ponad blat i wtedy ją umiejscowić - tylko brak mi na tyle fachowej wiedzy jak zrobić solidnie pod taki piekarnik2 zbudować obudowe niską i "postawić" na blacie przy zlewie i poświęcić miejsce - ale podejrzewam że taka szafka na szafce może nie być tak stabilna jak to jest wymagane, to są tylko moje koncepcje amatora, bo przestawiać szafek nie ma jak a wyrzucić mebli nie mogę, aha jeszcze pytanie czy szafka wisząca nie będzie cierpiała jeśli będzie pod nią na blacie kuchenka elektryczna/indukcja?proszę o Wasze rady http://img689.imageshack.us/img689/3439/1156ee.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.07.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 szafka będzie cierpiała, bo wypadałoby wyposażyć ją w okap...choćby podszafkowy, po drugie nie wiem co z szufladami, czy się wszystko "zmieści" jak władujesz nad nie płytę... Piekarniki mają zazwyczaj 60cm szerokości więc, byłoby to dość trudne...można ustawić tak, by piekarnik otwierał się w prawo na blat, ale głębokość sprzętów to też zazwyczaj 59,5-60cm...ogólnie radziłbym poprosić stolarza o radę i elektryka, bo z tego co widzę masz tam 1 gniazdko, i nie wiem czy piekarnik i indukcje uciągnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts