darsuch 30.06.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum ,więc Witam Wszystkich Serdecznie i przechodzę do rzeczy. Jestem na etapie wyboru blachy na dach. Wstępnie wybrałem trapez TP18 czyli z dwoma dodatkowymi przetłoczeniami w dole fali. Żonie podoba się profil TP2 czyli bardzo płytką fale. Nigdzie w okolicy nie widziałem dachu krytego takim profilem. Pomijając aspekt estetyczny i ekonomiczny, jak to się ma technicznie. Wiadomo że taka blacha jest mniej sztywna, Laty mam przybite co 60 cm. Pod TP2 pewnie musiałbym zagęścić łaty. Co sądzicie o kryciu dachu profilem TP2. Producentem tej blachy jest Polonica z Kielc. Z góry dziękuję za wszystkie rady i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 30.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 jesli nie patrzec na estetyke to wydaje mi sie ze profil tp18 bedzie zdecydowanie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.07.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Jakie jest nachylenie połaci? Rozstaw łat wydaje się nieodpowiedni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsuch 01.07.2012 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Jakie jest nachylenie połaci? Rozstaw łat wydaje się nieodpowiedni. Pozdrawiam. Nachylenie połaci jest 40 stopni. Tak mi się wydaje że muszę zagęścić łaty. Nigdzie nie widziałem dachu pokrytego tak niskim profilem i dlatego się pytam, dlaczego nie stosuje się tak niskich fal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts