JK2010 01.07.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Jak obliczyć współczynnik U ściany? Chodzi mi o ścianę dwuwarstwową i trójwarstwową. Chciałbym sprawdzić różne połączenia materiałów. Jak to zrobić znając U poszczególnych materiałów?Czy jest jakiś wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.07.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 skorzystaj ze stron z kalkulatorami przegród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 01.07.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Jak je znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.07.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 ja korzystam ze strony rockwoola. Bardzo porządne programy. Wchodzisz przez ich stronę, musisz się zarejestrować. A potem wymyślasz sobie układy warstw takie jak chcesz. Policzy ci to wszystko, łącznie z możliwością wykroplenia się pary wodnej w przegrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 02.07.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Tu znajdziesz programy:http://przewodnik.rockwool.pl/doradztwo/programy-obliczeniowe.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 15.07.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Dzięki. Próbuję obliczyć i U mi wychodzi , ale zupełnie nie wiem , którym programem Rockwoola i jak obliczyć wykraplanie w ścianie.Poza tym chciałbym sprawdzić U ściany złożonej z pustaków poryzowanych Leiera gr 38cm lub poodbnych. Nie mogę tego znaleźć. Pomocy, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 15.07.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Kalulator cieplno - wilgotnosciowy. Tworzysz własną przegrodę z materiałów które masz dostępne w programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 16.07.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Dzięki. Próbuję obliczyć i U mi wychodzi , ale zupełnie nie wiem , którym programem Rockwoola i jak obliczyć wykraplanie w ścianie. Poza tym chciałbym sprawdzić U ściany złożonej z pustaków poryzowanych Leiera gr 38cm lub poodbnych. Nie mogę tego znaleźć. Pomocy, proszę. Dokładnie tym programem. http://www.inzynier24.pl/rockwool_cw/iso/ Jeśli dany materiał nie występuje w bazie możesz go samemu dodać definiując kilka danych (lambda, mi, grubość etc.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts