Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

subit

piter30

Recommended Posts

panowie mam do zrobienia u takiej strszej pani bukowy parkiet niestety jest on kladziony na subicie i teraz pytanie wiem ze by go nie rozpuscic to trzeba zastosowac lakier poliurytanowy na bazie wody ale moze mi ktos doradzic konkretny lakier i podklad nie musi byc to 1 klasa lakieru chodzi o cene dziekuje i pozdrawiam

:yes:

panowie mam do zrobienia u takiej strszej pani bukowy parkiet niestety jest on kladziony na subicie i teraz pytanie wiem ze by go nie rozpuscic to trzeba zastosowac lakier poliurytanowy na bazie wody ale moze mi ktos doradzic konkretny lakier i podklad nie musi byc to 1 klasa lakieru chodzi o cene dziekuje i pozdrawiam

:yes:

Zgodnie z wolą naszego umiłowanego rządu starsze Panie, w celu wiadomym powinny żyć w środowisku rakotwórczym? Czy według Ciebie również? Czy ta Pani wie w jakim środowisku żyje? Jeżeli jesteś parkiedciarzem czy tylko cykliniarzem, Twoim obowiązkiem jest przedstawić tej pani, zagrożenia płynące w jakich żyje z wielocyklicznych aromatycznych węglowodorów, w tym najbardziej szkodliwym z tego zestawu Benzo(a)pirenowi.

Lakiery akrylowo- poliuretanowe wodorozcieńczalne są w cenie 45zł. Jednak te lakiery w tej cenie, nie dają tego czego od nich się oczekuje, czyli wytrzymałości na ścieranie, są krótko-żywotne. Lakiery poliuretanowe 1k lub 2k są w cenie od 65zł w górę do 156zł. Tanie akrylowo-poliuretanowe znajdziesz w castoramie.

Przy buczynie na subicie tylko woda. Ja robię tylko na 2k. Buczyna to jedyne drewno, które jeśli leży na subicie a zostanie potraktowane lakierem rozpuszczalnikowym typu Capon, domalux wyciągnie na powierzchnię tłuste ropopochodne subitu. Parkiet wyjdzie jak krowa w kropki bordo.

Jarek ojciec zakładał parkiety na subicie i lakierował chemosilem i ma 85 lat. Jaskiniowcy mieli świeże powietrze i czystą wodę i żyli po 30 lat. Ale masz rację. Mieszkanie z takim dziedzictwem epoki to nie uzdrowisko.

Przy buczynie na subicie tylko woda. Ja robię tylko na 2k. Buczyna to jedyne drewno, które jeśli leży na subicie a zostanie potraktowane lakierem rozpuszczalnikowym typu Capon, domalux wyciągnie na powierzchnię tłuste ropopochodne subitu. Parkiet wyjdzie jak krowa w kropki bordo.

Jarek ojciec zakładał parkiety na subicie i lakierował chemosilem i ma 85 lat. Jaskiniowcy mieli świeże powietrze i czystą wodę i żyli po 30 lat. Ale masz rację. Mieszkanie z takim dziedzictwem epoki to nie uzdrowisko.

Jaskiniowcy wodę pili, ale nic lub wyjątkowo rzadko robili z nią coś więcej. Smród ich zabijał.

a co znaczy 2k szukalem i nic czy to chodzi o hardzlack czy jakos tak ???? czy o lakier wodny poliurytanowy 2 skladnikowy????