artix1 21.10.2016 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 No tak, jak już deczko zalatuje z kociego kibelka, to zdecydowanie trzeba pomysleć o nowym filterku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 23.12.2016 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 29.12.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Pozazdrościć takich czystych filterków. Zwłaszcza tez filtrujący z czerpni to u mnie jak ściągnięty z twarzy górnika po szychcie....... generalnie na południu taki klimat:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.02.2017 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 A gdzie to Nasz Forumowy Gwiazdor przepadł w nowym roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olti 13.02.2017 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 witam artix,czy mógłbyś sprawdzić u siebie na centrali WM parametr 6 (Pa na przewodzie wywiewnym) na 225 m3/h.Mam taką samą centralę i bardzo podobną instalację a od jakich 6 dni na wywiewie przy 225 m3/h jest w granicach 320 Pa (wydaję mi się ciut za dużo) szukam przyczyny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 14.02.2017 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Cześć wszystkim, witam się zwłaszcza z artix1 Czytam kolejny dziennik - tym razem Twój, napiszę krótko, zajebiście się go czyta Możesz zdradzić (ew na priv jeśli to problem) skąd jesteś? Bo ja też z kuj-pom a pisałeś coś o uzdrowisku (w dzienniku, gdy coś tam Ci dolegało - łokieć/ plecy, sorki zapomniałem co dokładnie). Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 09.03.2017 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Boszszsz.... w weekend Wam odpiszę, masakryczna tragedia z moim wolnym czasem i chęciami także. Do weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.03.2017 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 A gdzie to Nasz Forumowy Gwiazdor przepadł w nowym roku?? odezwała się ta co cały czas była aktywna artix pewnie oddawał się swojemu hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 odezwała się ta co cały czas była aktywna a ić nie chcesz wiedzieć jaka aktywna jestem to właśnie z tej aktywności nie mam czau na FM Artix - WSZELKI DUCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.03.2017 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 A bo ta zima taka... nic się człowiekowi nie chce, dostaje spowolnienia i zniechęcenia. Ale spoko, wiosna się gramoli, jeszcze tylko zaliczyć trzeba przesilenie i można działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.03.2017 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 a ić nie chcesz wiedzieć jaka aktywna jestem to właśnie z tej aktywności nie mam czau na FM Artix - WSZELKI DUCH Pusia, ja bym chętnie obejrzała, co tam poczyniliście u siebie Szczególnie mnie szafka łazienkowa wisząca interesuje i wokółdomowe wykopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Pusia, ja bym chętnie obejrzała, co tam poczyniliście u siebie Szczególnie mnie szafka łazienkowa wisząca interesuje i wokółdomowe wykopki Póki co, to głównie wykopki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 10.03.2017 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 A bo ta zima taka... nic się człowiekowi nie chce, dostaje spowolnienia i zniechęcenia. Ale spoko, wiosna się gramoli, jeszcze tylko zaliczyć trzeba przesilenie i można działać Tej teorii się trzymajmy, coś ta zima faktycznie zadziałała demotywująco. Alleee?! Wiosna tusz tusz i zabieramy się wszyscy za robotę. Dobry plan, cholerka trzymajmy się jego...może? . Ale fajnie znowu poczytać Wasze pościki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 10.03.2017 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 witam artix, czy mógłbyś sprawdzić u siebie na centrali WM parametr 6 (Pa na przewodzie wywiewnym) na 225 m3/h. Mam taką samą centralę i bardzo podobną instalację a od jakich 6 dni na wywiewie przy 225 m3/h jest w granicach 320 Pa (wydaję mi się ciut za dużo) szukam przyczyny. Pozdrawiam Witaj, niestety nie ma mnie teraz na miejscu, ale pamiętam, że przy wydatku ponad 200m3/h opory dochodziły w okolice 290Pa, co też mnie zastanawiało. Sprawdź filtry, przeczyść czerpnię, bo się strasznie siatka na niej zasyfia kurzem, jeżeli kanały mają odpowiednie przekroje, nie są pozaginane pod sporymi kątami, to pokombinuj z regulacją anemostatów. Ja miałem spore różnice pomiędzy nawiewem, a wywiewem. Większe otwarcie anemostatów, sporo obniżyło opory, które się prawie wyrównały. Wyciągnij na krótko filterki z centralki i zobacz czy to one nie blokują przepływu. W razie czego wykręć trochę anemostaty wywiewne. Drzwi muszą mieć podcięcia, łazienkowe też, żeby się nie okazało, że przy zamkniętych drzwiach, wiaterek nie chce hulać. Pewnie masz to zrobione, skoro wcześniej było ok. Powiem żonce, żeby sprawdziła parametry na manipulatorze, sam jestem ciekawy oporów. Jak sprawdzę, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 10.03.2017 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Cześć wszystkim, witam się zwłaszcza z artix1 :)Czytam kolejny dziennik - tym razem Twój, napiszę krótko, zajebiście się go czyta Możesz zdradzić (ew na priv jeśli to problem) skąd jesteś? Bo ja też z kuj-pom a pisałeś coś o uzdrowisku (w dzienniku, gdy coś tam Ci dolegało - łokieć/ plecy, sorki zapomniałem co dokładnie). Pozdrawiam.Karol Dzięki Karol . Jestem z miasta, w którym są tężnie i nie jest to Ciechocinek . Ino( z) wrocławia jestem . Łokieć mnie kiedyś strasznie napierniczał, szpachlowanie w domu, a tu diagnoza "łokieć tenisisty", nakleił mi fizjoterapeuta taśmy na łapsko i od razu mogłem szaleć z gipsem po ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 10.03.2017 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 a ić nie chcesz wiedzieć jaka aktywna jestem to właśnie z tej aktywności nie mam czau na FM Artix - WSZELKI DUCH No właśnie, nooo właśnie! Teraz się troszkę chyba poprawię. Życie człowieka tak wciąga, że nawet jak ma chwilę wolnego czasu, to nie chce mu się jeszcze bardziej i tak w kółko Macieju. Eeee pomalusiu trzeba się otrząsnąć z zimowego letargu i coś podziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.03.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Jest niedziela..to chyba jeszcze weekend co? czy bardziej Dzien Poprzedzajacy Dzien Pracy Fajno, ze wrociles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 12.03.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 No przecież jak obiecałem, że cóś naskrobię, to naskrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olti 12.03.2017 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Na wyrzutni podniosłem trochę do góry te blaszki sporo pomogło opory spadły o 150 Pa. Przejrzałem przewody na strychu przy układaniu wełny na wyciągu zacisnął się trochę sznurek. Poprawiłem to wszystko wyregulowałem anemostaty sprawdziłem filtry jak radziłeś i pomogło, Pa na wyciągu i nawiewie prawie się wyrównały. Zauważyłem jeszcze jedna dziwną zależność jak w odskraplaczu na kolanku stoi woda opory są większe jak spłynie cała to spadają ot taka ciekawostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 12.03.2017 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Na wyrzutni podniosłem trochę do góry te blaszki sporo pomogło opory spadły o 150 Pa. O kurka, to nieźle czerpnia dławiła. U mnie czyszczę ją co dwa miesiące (o ile pamiętam o tym), cała siatka jest zapaprana kurzem i na oko jest całkowicie zapchana. Takie zjawisko mam szczególnie latem, jest sucho, wiatr podrywa kurz, kawałki roślin, pajęczyny i siateczka się zapycha. Producent zaleca stosowanie syfonu na wyjściu skroplin. Chyba zgromadzona tam woda, ma zatykać przepływ powietrza pomiędzy kanalizą, a centralką. Jak się ściągnie syfon, to czuć jakby delikatne ssanie w kierunku reku, takie miałem wrażenie. Lepiej chyba, żeby kolanko było jednak wypełnione wodą, żeby nie zasysało zapaszków z rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts