makowa_panienka 21.10.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Uzmysłowiłam sobie, że dawno tu nie zaglądałam, bo człowiek zaganiany swoja budową, a tu taaakie zmiany! Zrobiłeś przepiękną wiatę śmietnikową i bramę Jesteś po prostu mistrzunio! Gratuluję zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 21.10.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Nie jestem zwolennikiem kamieni we wnętrzach, ale muszę przyznać, że kozowy kącik wyszedł bardzo fajnie. Tak jakoś bardzo naturalnie wygląda i wpasował się w rustykalność drewnianej obudowy otworu. Dobrze, że cegiełki nie są monochromatyczne. Nie wyglądają przyciężkawo. Brawo! Już nie mogę sie doczekać widoku kozy w tym kąciku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 21.10.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Uzmysłowiłam sobie, że dawno tu nie zaglądałam, bo człowiek zaganiany swoja budową, a tu taaakie zmiany! Zrobiłeś przepiękną wiatę śmietnikową i bramę Jesteś po prostu mistrzunio! Gratuluję zdolności Dzięki długiemu urlopowi i wolnym popołudniom, mogę trochę poszaleć w domu i na zewnątrz. Najbardziej ubolewam nad szybko zapadającym zmrokiem, nie mogę dłubać na zewnątrz do późnego wieczora . Wiata wyszła dosyć dosyć. Bez projektu, ale pi razy oko wiedziałem o co mi chodzi i tak krok po kroczku zmajstrowałem chałupkę na śmieci . Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 21.10.2015 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Nie jestem zwolennikiem kamieni we wnętrzach, ale muszę przyznać, że kozowy kącik wyszedł bardzo fajnie. Tak jakoś bardzo naturalnie wygląda i wpasował się w rustykalność drewnianej obudowy otworu. Dobrze, że cegiełki nie są monochromatyczne. Nie wyglądają przyciężkawo. Brawo! Już nie mogę sie doczekać widoku kozy w tym kąciku. Cegiełki są takie pastelowe, lekko przybielone, wyglądają właśnie lekko. Zrobiło się jakoś przytulniej w salonie. Zobaczymy jak ścianka będzie wyglądać z szarymi fugami. Żonka chciałaby też, żebym okleił ściankę po prawej stronie. Nie chciałbym przesadzić z ilością tych pseudo cegieł, ale może ścianka fajnie by wyglądała. Teraz jakby jej czegoś brakowało. Szkoda, że wejście do komina nie jest z pół metra wyżej. Spalinówka będzie dosyć krótka, a mogłaby być z pół metra dłuższa. Już po ptokach, chyba że komin bedzie nieszczelny i właduję w niego rure nierdzewną. Popalę, posprawdzam i zobaczymy co z ceramiką. Jeszcze czekam na te pioryńskie rury, też jestem ciekawy jak to wszystko bedzie wygladało razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 23.10.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 atrix - jestes jak dla mnie mistrzem materialoznawstwa Chcialem zrobic taki trejaż (dla mnie to było nowe słowo, więc wyjaśniam, kratka na pnącza tyle że wolno stojąca ) Z czego byś zrobił samą kratkę, ten pręt z włókna szklanego fajnie wygląda. Drogie to? Czy zwykły drut ocynkowany? Możesz jeszcze raz przypomnieć ten patent z kawałkami PCV do obsadzenia słupów? Twoje "śmietnikowe" słupy idealnie przypominają to co widać na tym obrazku. http://i1.fmix.pl/fmi2653/eaf2e4b5001bcb62561abd0f/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 23.10.2015 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) atrix - jestes jak dla mnie mistrzem materialoznawstwa Ale mi przysadziłeś z tym mistrzem! . Mikolaj, pręt z włókna szklanego podejrzewam, że bedzie dosyć drogi. Do tego cieżko bedzie zmontować z niego kratkę, ani to skleić ani pospawać, zostaja jakieś skręcane złączki lub wiązanie i lakierowanie tego połaczenia. Szkoda zabawy. Znalazłem już gotowe i cynowane kratki na tej stronce https://sklep.zielonyfront.pl/ Krata 120x180 kosztuje 102zł, też niezbyt tanio ale wyglada solidnie. Gdybym osobiście miał robić taki trejaż (ciekawe słowo ), to zamiast betonować, kupiłbym takie śledzie. Wkręcasz elegancko w ziemię, przykręcasz słupek, mocujesz kratkę i po zabawie. http://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/okucia/okucia-budowlane/kotwa/sledz-mocujacy-340618/ Nie bardzo kojarzę jakie PCV masz na myśli. Wierciłem otwory, zalewałem betonem równo z gruntem, na górę kładłem 10cm pierścień z szalunku kartonowego (taki do wylewania słupów), wciskałem w betonik kotwę, wciskałem tam jeszcze dwa pręty zbrojeniowe, i dolewałem zaprawę 2cm poniżej brzegu pierścienia. Po usunieciu kartonu mam ładne fundamenty punktowe. Licząc materiał, trejaż 360x180 kosztowałby: 150zł śledzie, 3stówki kraty, 2 stówki belki 100x100x3000 ( jedna sztuka w Casto poniżej 50zł, takie stosowałem w śmietniku). W sumie dosyć fajnie to wygląda, zakodowałem sobie pomysł, dzięki Edytowane 23 Października 2015 przez artix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 24.10.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Zdjecie tych trejaży (kratek) pochodzi właśnie ze z firmy - zielonyfront.Ja potrzebuję zrobić 6 trejaży po 3m każdy. To wychodziło by 1800 PLN za same kratki. Trochę sporo. Dlatego nad tym się głównie zastanawiam - jak te kratki wykonać samodzielnie z czegoś a'la drut. Na kratkach puszczony będzie bluszcz, trejaże ustawione w Lkę. Naprawdę fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 24.10.2015 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Pokombinuj może z siatkami zbrojeniowymi. 1,2x2,4m , oczka 15X15cm, drut 6mm, kosztuje 35 zet. Dobry podkład, potem właściwa farba i masz spokój na wiele lat. Można też zawieźć do cynkowni, o ile jest w pobliżu, kratka wyjdzie pewnie o połowę taniej niż oryginalna. na alledrogo jest tego sporo, w składach budowlanych też, także nie bedzie problemów z zakupem. http://allegro.pl/siatka-mata-zgrzewana-1-2x2-4-oczko-15x15-fi-6-0mm-i5420594750.html Po zarośnięciu bluszczem, wszystko i tak zniknie pod zieleninką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.10.2015 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) taka mała rada od praktyka.. jak już pospinasz wszystkie zewnętrzne puszki i kabelki do siłowników, domofonu itp. to kup sobie taki preparat w spraju - plastik 70 - w sklepach z elektroniką do kupienia albo wysyłkowo.. i spryskaj wnętrze tych puszek, ze szczególnym uwzględnieniem złącz - po 4 latach płytki mojej produkcji umieszczone w szlabanie na zewnątrz spryskane tym wyglądają jak wczoraj zamontowane.. ewentualnie zapaćkaj szcżelnie wazeliną techniczną lub czymś takim..edit:takie coś http://www.meditronik.com.pl/doc/komp/kon_pla.htm Edytowane 25 Października 2015 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.10.2015 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Dzięki, zapisałem sobie stronkę. Zaopatrzę się w ten lakier, warto zabezpieczyć cała elektronikę łącznie z centralką sterowania siłownikami. Jakoś nie do końca wierzę w hermetyczność skrzynki z wyciętymi od spodu otworami na peszle. Nawet w lampce ostrzegawczej jest płytka drukowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 26.10.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 sahara loft brick to nasz typ,żadne inne cegły nam się tak nie spodobały, nie są nudne ani ciężkawe koza na ich tle wygląda bardzo przystojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.10.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Dzięki, zapisałem sobie stronkę. Zaopatrzę się w ten lakier, warto zabezpieczyć cała elektronikę łącznie z centralką sterowania siłownikami. Jakoś nie do końca wierzę w hermetyczność skrzynki z wyciętymi od spodu otworami na peszle. Nawet w lampce ostrzegawczej jest płytka drukowana otworów od spodu nie zatykaj, jak się woda skropli to będzie miała którędy wylecieć, a reszta będzie bezpieczna.. jakbyś przez Kielce przejeżdżał to wpadnij, to puszkę mam jedną w zapasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.10.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Ja pierniczę! Napisałem się, namęczyłem i wpierdzieliło mi całe to ciężkowypracowane dzieło. Jutro odpowiem na posty małydomekpollodzia i artur, wkurzyłem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.10.2015 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 sahara loft brick to nasz typ,żadne inne cegły nam się tak nie spodobały, nie są nudne ani ciężkawe koza na ich tle wygląda bardzo przystojnie Przywiozłem żonce dwa kartony różnych płytek, które nie uzyskały koniecznej do zakupu aprobaty. Telefonicznie zgłosiłem fakt istnienia cegieł sahara, ale niewiasta stwierdziła kategorycznie i stanowczo, że nie chce żadnych cegieł w domu. Zabrałem ją zatem na wizję lokalną, cegły zostawiając na sam koniec. Jak je zobaczyła, to od razu zmiękła, dostałem błogosławieństwo i kupiłem osiem kartonów . Koza fanie do nich pasuje, cegły ociepliły wnętrze, wszyscy są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.10.2015 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 otworów od spodu nie zatykaj, jak się woda skropli to będzie miała którędy wylecieć, a reszta będzie bezpieczna.. jakbyś przez Kielce przejeżdżał to wpadnij, to puszkę mam jedną w zapasie W Kielcach byłem chyba z 12lat temu, jechałem do Połańca o ile pamiętam, zrobić szablony do siedzeń. Chłopak kupił w USA motocykl, tam został zapakowany z innymi motocyklami w całości do kontenera, przypłynął do Gdyni. Kontener rozładowano, przy odbiorze brakowało siedzeń i modułu zapłonowego. Podobno nie był to odosobniony przypadek. Gdyńskie cuda . Trzymam Cię za słowo, nie znasz dnia ani godziny jak się zjawię po obiecaną puszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 27.10.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Fajna ta Twoja kozucha... ładnie wyeksponowana... nie chcieliśmy kominka w domu, ale po tym co widziałam u Ciebie w dzienniku zaczęłam się zastanawiać... muszę wrócić do Twojego dziennika i poczytać jeszcze raz wszystko co z nią związane, na takie rozwiązanie może się zdecydujemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 27.10.2015 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Fajna ta Twoja kozucha... ładnie wyeksponowana... Kozunia jest bardzo sympatyczna, grzecznie stoi sobie w kącie, trochę od niej zalatuje ale myślę, że się poprawi świntucha jedna. Wieczorem strasznie się napala, taka napalona jest . Już coraz mniej śmierdzi farbą, co cieszy, daje przyjemne ciepełko i zapaszek jak z górskiej karczmy. Typowe, pancerne kominki nie specjalnie nas kręcą, naoglądaliśmy się piecyków wolnostojących w skandynawii i jakoś podłapaliśmy delikatnie ten ich styl. Mobilne to to jest, w razie czego, można ją przestawić, czy całkowicie wywalić jak zmieni się koncepcja zagospodarowania salonu. Wygodne ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 29.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 w rozmowach z tymi palącymi liście użyłeś siły argumentów czy argumentów siły ? aa.. prośba taka.. możesz w stopce zmienić linka do komentarzy na takiego http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=205064&goto=newpost z tym newpost na końcu.. jednym kliknięciem na koniec przeczytanych lecę bez klikania, a jak ktoś nowy to tam gdzie skończył czytanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 29.10.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Zmieniłem link z małymi problemami, ale sie udało. Co do dymienia, to wyskoczyłem z domu tak jak stałem, w krótkich szortach. Zagotowany byłem na maksa, co pewnie było widać po wyrazie mojej facjaty, killer jednym słowem. W takich sytuacjach edukuję tylko jeden, jedyny raz . Dymiarze zdążyli wyrazić tylko skruchę, obyło się bez bluzgów. Od tamtej pory, oddychamy kryształowym powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 29.10.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 link działa bezbłędnie "Edukator" - w roli głównej Artix .. jak zaczną motorami jeździć to będzie "Edukator 2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts