_artur_ 21.03.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Artix, ale folię najgrubszą to do środka tych grobowców daj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 21.03.2016 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Beskidziak gleba jakością nie grzeszy, 5 klasa ale przynajmniej nie płacę podatku gruntowego. Piaskowate trochę to to jest, pyli się na wietrze, szału nie ma dlatego te skrzynki z lepszą ziemią. Hmm.. kiedy to ja ostatnio odśnieżałem? W centrum mamy jakąś popierdułkę, a nie zimę. Wolałbym klasyczną ze śniegiem, a nie to to jesienno wiosenne coś . Ogród musze zrobić maksymalnie bezobsługowy, wszędzie maty, kamloty i skrzynki, żonka nie będzie miała czasu na pielenie chwaściorów. Pińcet minus, ja się nawet nie załapię na pińcet plus bom zbyt zamożny, przekroczyłem 8 stów na głowę i za karę dostanę nic . Artur brzegi zabezpieczę folią kubełkową, na dół dam jeszcze to badziewie na krety, powinno wystarczyć. Grobowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 21.03.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 No, u nas jak zrobiłem i kilka obok siebie stało to jednoznacznie z cmentarzem sie skojarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 22.03.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Ooo to ostatnie zdjęcie właśnie odnalazłam , tylko zastanawiała mnie kwestia ewentualnych trudności. Jeśli chodzi o zaciekanie to też słyszałam taką opinię ale co ma tam zaciekać jak rzuci się klej i tynk? Hm ew. wilgoć ale zaciekanie? Pierwsze listwy startowe przytwierdzone ale jednak za zimno jeszcze na robote przy elewacji. Wieje , kropi itp. A tu już by się chciało coś podziałać. Patrząc na Twoje wyczyny to aż wstyd hehe. Chyba wiosna faktycznie blisko bo w biedrze widziałam wisienkę z listkami i pączkami kwiatowymi w sprzedaży. Czekam na kolejne zdjęcia rozsad , warzywek itp ! Dzięki za pomoc ! Pozdr ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 24.03.2016 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dopiero mam chwilę na "forumowanie", życie jest strasznie czasochłonne . Nie bardzo się przejmuję przeciekaniem elewacji, musiałyby być spore pęknięcia tynku i jeszcze "sporsze" ulewy, żeby coś tam chciało sobie wlecieć. Kurka, dwa razy ściany były zacierane klejem, gruntowane i pokryte tynkiem, nie ma szans . Pogoda już się uspokoiła, aż się prosi o klejenie styro, coraz cieplej na zewnątrz. Działajcie, działajcie, domek nabierze rumieńców jak dostanie ocieplenie. W sumie miło wspominam ocieplanie, piorunem nam to szło, pogodę też mieliśmy niezłą. Chatka niewysoka, można wszędzie sięgnąć z drabiny lub niewysokiego rusztowania. Bezproblemowa robota. Faktycznie w Biedronie też widziałem dzisiaj drzewka owocowe i krzaczki borówek itp. W następnym tygodniu jadę do szkółki znajomego, po drzewka do sadu. Już czas na sadzenie. Mam obiecane najładniejsze sztuki super ukorzenione . Powoli też opanowuję warzywnik, pogoda mi do tej pory przeszkadzała, a i czasu nie miałem zbyt wiele. Teraz może podgonię robotę. Spadam pisać krótki post w dzienniku i do wyrka. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 24.03.2016 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 No, u nas jak zrobiłem i kilka obok siebie stało to jednoznacznie z cmentarzem sie skojarzyło W sumie można te kwaterki podciągnąć pod infrastrukturę cmentarną, ja bym się nie obraził na taką miejscówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 25.03.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Deski na obrzeza to jak montowales? Zaczyna to wygladać jak warzywniak;) bo serio wczesniej to cmentarz ale jak dojdzie zielenina to będzie git!!!Podziwiam Twoje zaciecie do drewienka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 25.03.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Artix, gdybym wiedział że w firmie również byś tak zapieprzał i liczył złotówki, może bym przebił tych Norweżków:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.03.2016 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Deski na obrzeza to jak montowales? Zaczyna to wygladać jak warzywniak;) bo serio wczesniej to cmentarz ale jak dojdzie zielenina to będzie git!!!Podziwiam Twoje zaciecie do drewienka! Zostało mi kilkanaście desek z produkcji tych sarkofagów, to żal było ich nie wykorzystać . Najtańsza opcja, jeden krawężnik kosztuje 10zet, tu za 108zł mam 60mb, także nie ma co się zastanawiać, malować porządnie i jazda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 25.03.2016 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Artix, gdybym wiedział że w firmie również byś tak zapieprzał i liczył złotówki, może bym przebił tych Norweżków:P He he, ja u Wikingów też pracuję na trochę wyższych obrotach, bo lubię swoją robotę, chyba dziwny jakiś jestem . Jakbym musiał to i do stolarstwa może bym się przysposobił, wdzięczna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 26.03.2016 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 to co masz na spodzie przepuszczalne jest? żeby woda nie stała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 26.03.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Podłóż coś pod nogi tych skrzynek przed zasypaniem ziemią, resztki płytek lub coś takiego....Akurat ten przekrój drewna mocno chłonie wodę i nawet olej może nie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_budownik 26.03.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Moze niedoczytalem...Napisalbys jaki masz zestaw narzedzi do uskutecznienia tych inspektów;)Chyba sie pokusze i jak przyjdzie wiosna na dobre to pogrzebie w deskach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.03.2016 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Agrotkanina jest pleciona, powinna przepuszczać wodę, jakby jej się odechciało, to poprzebijam dno ostrym prętem. Beskidziak, pomyślę o jakiś podkładkach pod nogi, szkoda by było zmarnować skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 26.03.2016 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Bob, ukośnica do ciecia i frezarka górnowrzecionowa, bez niej nie kombinowałbym z wpustami, tylko przykręcał deski na zewnątrz słupka. Tak byłoby prościej ale jak są możliwości, to dlaczego by trochę nie pokombinować . Znalazłem fotkę z frezowania słupów do śmietnika. Edytowane 26 Marca 2016 przez artix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.03.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Tanie masz te wiejskie jajca. U mnie na wsi po 1zł/1 szt. Na szczęście mam za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.03.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 no u nas 70groszy.. a co do rekuperatora to doszedłem do tego wniosku przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 31.03.2016 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Za takie jajca spokojnie mogę płacić 1zł/szt. nie widzę problemu, nawet nie ma ich co porównywać z tym czymś z marketu . Reku jest prosty w budowie jak cep. Wszystko mógłbym sam zrobić oprócz sterowania, tego bym nie przeskoczył. Nie rozkminiam tak jak Ty elektroniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 31.03.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Co do reku - jest taki wątek 'Rekuperator "tymi ręcami" robiony' i wygląda na to że to nie taka prosta sprawa, chociaż wykonalna. Kupa roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 31.03.2016 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Kiedyś się napaliłem na "zrób to sam", przeczytałem nawet obszerny wątek na szanownym forum. Skrzynka, Xps, klej i jest obudowa jest ok, jazda zaczyna się przy wyborze i sterowaniu wentylatorami. Trzeba być elektronikiem, automatykiem, informatykiem czy tam jakimś magikiem, żeby to chciało działać. Cholerka poszedłem po najmniejszej linii oporu, zamówiłem, zapłaciłem, powiesiłem, podłączyłem i jest, działa, dmucha, wciąga. Cudo normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts