bajcik 15.09.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 1. Jak wygląda wentylacja grillowni?2. Czy to prawda że Norwegowie mają tyle klasycznych aut? (jak pisze wrześniowy Classicauto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 15.09.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Dobrze, że masz świadomość swych czynów i poczucie winy :)To szybko się delektuj bo jeszcze tylko dziś i jutro ładnie cipeluteńko a potem... Jestem człowiekiem samokrytycznym, bez zaaplikowanego kołka łączącego siedzenie z mózgiem, także jak coś nabroję, to przyjmuję z pokorą wszelką samo i krytykę, łącznie z kopniakiem w zadek o ile na taki zasłużyłem . Słucham prognoz, oglądam tv, pogoda ma się popsuć, alee?... takie coś jest w necie i już sam nie wiem. Będzie chłodniej ale opadów jakby brak. Taki tu mamy klimat http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=367541&d=1473969319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.09.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 u mnie ma padać, mam nadzieje, bo trawnik wysechł na wiór później ma się jeszcze ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 15.09.2016 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 1. Jak wygląda wentylacja grillowni?2. Czy to prawda że Norwegowie mają tyle klasycznych aut? (jak pisze wrześniowy Classicauto) Nad paleniskiem będzie okap z rurą fi300, w podłodze jest doprowadzenie powietrza z zewnątrz, do tego uchylane okna. Będzie nieźle. W Norwegii maja szajbę na punkcie wszystkiego co amerykańskie. Prawie codziennie mijam jakiś ładnie odrestaurowany krążownik. Czasami widuję w weekendy na niektórych stacjach paliw stada amerykańców i nie tylko. Co jakiś czas zloty w centrum miasta i wystawa aut kolekcjonerskich. Coroczny w Trondheim http://classiccarshow.no/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 15.09.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 u mnie ma padać, mam nadzieje, bo trawnik wysechł na wiór później ma się jeszcze ocieplić. Mając na uwadze położenie naszej wioski Gallów, też dzisiaj podlałem ogródek, pustynia się zrobiła. Też czekamy na deszcz, ale chyba z tego nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.09.2016 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 nie truje gleby, owadów, zwierzaków i ludzi. Kurde szkoda, miałam nadzieję, że ślimaki wybija Będzie chłodniej ale opadów jakby brak. Zgadza się. Padać ma tylko w weekend, a ochłodzenie już zostanie To co ma padać w weekend wystarczy, żeby nas zatankować, przez 3 tygodnie bez deszczu ubyło nam pół zbiornika deszczówki, trzeba go do pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.09.2016 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Zajrzałam do Twojego dziennika - widzę, że i Ty przekonałeś się do myjki ciśnieniowej Te ograniczniki do okien może jakimś czarnym sprejem psiknij wtedy nie będą tak raziły, zgubią się. Pięknie to sklepienie u Ciebie wygląda. Podobnie mamy w naszej altanie, tylko raz że u Ciebie takie wypicowane gładziutkie deseczki a u nas jest na dziko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.09.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Sabat to już wczoraj u mnie był - 6 chłopa tańczyło na wieńcu w cieniu wiązarów, a nad nimi wielki księżyc Taaak bardzo żałowałam, że miałam ze sobą wyłącznie komórkę i nie dało się nią uchwycić tego niecodziennego widoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.09.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Sabat to już wczoraj u mnie był - 6 chłopa tańczyło na wieńcu w cieniu wiązarów, a nad nimi wielki księżyc Taaak bardzo żałowałam, że miałam ze sobą wyłącznie komórkę i nie dało się nią uchwycić tego niecodziennego widoku Oooooo to my też żałujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 16.09.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Powinno się ścigać tych bezmózgów i wlepiać trakie kary, żeby do końca życia skurkowańcy to pamiętali. Wydaje mi się, że ludzie to tak ogólnie coraz bardziej wyrachowani. Zaczyna brakować ludzi, którzy wykonują swoją pracę nie tylko dla kasy, ale i z zamiłowania. Biznes i pieniądze weszły w dziedziny gdzie kiedyś była tylko pasja, hobby i rodowa tradycja. No i mamy takich skur.......synów. http://www.strefaagro.nto.pl/artykul/z-zemsty-wytruli-trzy-miliony-pszczol-z-kluczborka. Ale kolego !!!!! Jak wstawiłeś tego grilla do środka, dopiero uświadomiłem sobie wielkość tego coś zmajstrował (o wstawienie grilla miniaturki Cię nie podejrzewam:)). Na jakiej średnic to zbudowane? Szacun Panie Majster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 16.09.2016 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Kurde szkoda, miałam nadzieję, że ślimaki wybija Kurczę może ślimaki nie trawią octu, trzeba sprawdzić w praktyce. U nas nie widziałem tych w skorupkach lub bez, nie mieliśmy z tym problemu. Odpukać na następne sezony . No tak, stałem się szczęśliwym posiadaczem wysokociśnieniowej sikawki. W sumie zakup nie planowany, co robię zawsze przez kilka tygodni przed, analizując za, przeciw, parametry, ceny itd. ale eureka pojawiła się, jak zaczęliście dyskutować w Twoim DB o myjkach. Nie działam na zasadzie "mamooo ja tes taki chcę!":D ale zaraz przypomniały mi się te cholerne robale i problemy z usuwaniem ich kokonów ze ścian i podbitki. Kupiłem trochę mocniejsza maszynkę, robale ładnie usuwa, samochód umyty bez chemii, też czysty, zasyfiona brama garażowa wygląda teraz jak nowa. Jak na razie zakup myślę udany . Ograniczniki prysnąłem sprayem na czarno, faktycznie lepiej wyglądają, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 16.09.2016 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Sabat to już wczoraj u mnie był - 6 chłopa tańczyło na wieńcu w cieniu wiązarów, a nad nimi wielki księżyc Taaak bardzo żałowałam, że miałam ze sobą wyłącznie komórkę i nie dało się nią uchwycić tego niecodziennego widoku To jakiś nowy obrządek, chłopy podczas sabatu czarownic?! . Pięknie się uwinęli z montażem, ale przecież robią takie rzeczy codziennie, to mają skubańcy wprawę. Strych potęga, zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 16.09.2016 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Wydaje mi się, że ludzie to tak ogólnie coraz bardziej wyrachowani. Zaczyna brakować ludzi, którzy wykonują swoją pracę nie tylko dla kasy, ale i z zamiłowania. Biznes i pieniądze weszły w dziedziny gdzie kiedyś była tylko pasja, hobby i rodowa tradycja. No i mamy takich skur.......synów. http://www.strefaagro.nto.pl/artykul/z-zemsty-wytruli-trzy-miliony-pszczol-z-kluczborka. Dokładnie, jak się bydło bierze za szybki zarobek, nie mają skrupułów. Bydlactwo z tymi pasiekami... Ciekawe czy właściciel jednego autokomisu wyrżnie rodzinę drugiego komisu, bo to przecież konkurencja? Pszczoły można, bo to nie to samo, a jak wiadomo żarcie bierze się z marketu, a nie z pola czy sadu. Nawet dzieci o tym wiedzą i ich tatusiowie biznesmeni też... Szkoda gadać, bo się jeszcze mocniej wpienię . Chata wyszła sporawa, nie pamiętam jaka jest średnica, ale ścianki mają 155cm szerokości, po zabudowaniu ośmiokąta, średnica jest chyba ponad 4m. Sam grill ma ponad 60cm wysokości, średnicy nie pamietem, jutro sprawdzę dokładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.09.2016 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Co do myjki - też uważam za udany zakup, zwłaszcza po zmyciu ślimaczych glutów z mojej białej elewacji. Do mycia aut jak mówisz super, ale też narzędzia ogrodowe - nasz traktorek kosiarka wygląda jak nówka Nie mieliście plagi pomrowów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 17.09.2016 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Myjąc bramę garażową, przy okazji opędzlowałem elewację wokół niej, ileż z niej brudu zmyłem to głowa mała. Ptasie kupy z balustrad też ładnie zeszły . Musiałem sprawdzić co to są pomrowy, bom słabo wyedukowany w tej dziedzinie. W tym roku nie mieliśmy ani jednego ślimaka, opuchlaków natomiast jest pod dostatkiem. Do tego całego nieszczęścia dochodzą co roku małe pieroństwa z kokonem na plecach, które wspinają się na dom z uporem maniaka i przytwierdzają swoje chałupy na podbitce. Porobię fotki, może dostanę odpowiedź na bardzo, ale to bardzo ważne pytanie: Co to cholera jest?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.09.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 a ten ocet na chwasty to eliminuje tylko zielone? czy korzenie też? no i czy nie zakwasza gleby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.09.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Porobię fotki, może dostanę odpowiedź na bardzo, ale to bardzo ważne pytanie: Co to cholera jest?! Dostaniesz Nasza Asia (mother nature) jest robakologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 17.09.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Na jakiej średnic to zbudowane? Wysokość paleniska niecałe 63cm, wymiar równoległych do siebie kątowników 62cm. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=367672&d=1474141314 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=367671&d=1474141309 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=367674&d=1474141323 Boki pospawałem z kawałków czarnej blachy 3 albo 4mm, w środku są smarknięte dwa kątowniki do popielnika. Wokół paleniska zrobię stolik o szer. min 30cm. Wysokość nie jest imponująca, jak się przy tym stoi, to wydaje się niskie, ale reaktorek ma być wygodny w użytkowaniu dla siedzących imprezowiczów. Na siedząco wysokość jest ok. Nadstawka zabezpieczająca przed iskrami, dodatkowo podwyższa całość o ponad 12cm. Jest ok, wymiary pożyczyłem z oryginalnej grillowni, także nie ma lipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 17.09.2016 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2016 a ten ocet na chwasty to eliminuje tylko zielone? czy korzenie też? no i czy nie zakwasza gleby.. W mniejszych stężeniach wypala liście, żeby załatwić korzenie, trzeba by zastosować mocniejszą miksturę. Ocet podobno zakwasza chwilowo glebę, ale szybko się rozkłada w wilgotnym środowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.09.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Pierwsze co mi do głowy przychodzi odnośnie robala, to chruścik. Tylko że one budują raczej proste domki... Artix, czy Ty masz tam w pobliżu jakiś ciek wodny/torfowisko? Jakbyś mi rozwalił taki jeden domek i wrzucił foto robala, to będę w stanie coś więcej powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts