mikolajdresler 01.07.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam serdecznie, Z pewnych wzgledów jestesmy zmuszeni do zbudowania domu w technologi prefabrykowanej/szybkiej itd, Zainteresowala nas oferta firmy badbudo.pl. Wiem,ze taki temat juz byl,ale po pierwsze ostatnie posty są stare a z drugiej stroony nikt nic tam wlasciwie nie napisal. Ogolnie,co dziwne,w internecie bardzo malo jest opinii na temat tej firmy. Ostatnie posty to 2009 rok. Bardzo prosimy o pomoc.Interesuje nas dom parterowy, D05 z katalogu mabudo. Ciekawi jestesmy jak z cieplem tego domu i zimnem latem. Jak ze sztywnością konstrukcji. Trzeszczeniem,chodzeniem itd. Bardzo prosimy o nie zachwalanie tego domu przez przedstawicieli handlowych tej firmy. Po prostu prosimy o szczere opinie...jak Polak Polakowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenkapp 02.07.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Faktycznie dziwna sprawa a jak dobrze obejrzysz dokładnie stronę firmy to jeszcze ciekawsze.Firma posiada hala 4000 m2 kwadratowych silosy suwnice i to co o sobie piszą . Możliwości maja na przynajmniej 30 domów rocznie i nic o nich nie słychać?Moim zdaniem to jest jakaś wytwórnia elementów betonowych i coś zaczynają robić z drewna Trudno powiedzieć czy maja doświadczenie . Pokazują jakieś domy. Prosta spraw pojechać zobaczyć co zbudowali , albo na aktualnie prowadzona budowę . Taka duża firma musi mieć zapewniana ciągłość zamówień .Projekty z pracowni http://www.mgprojekt com.pl typowe . Ściana stabilna - 75mm x 150mm co 625 mm montowana na DMX..Mogę pokazać taki dom szkieletowy gdzie ściany powstały z kantówek o tych parametrach. Dobrze zrobione nic nie trzeszczy ..Staranne dokładne wykonanie takiego domu skutkuje ciepłym domem. Polka Polakowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 03.07.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam serdecznie, Z pewnych wzgledów jestesmy zmuszeni do zbudowania domu w technologi prefabrykowanej/szybkiej itd, {/QUOTE] w Łodzi na ulicy bodaj Baśniowej (czy gdzieś opodal, odchodzi od Prądzyńskiego) stawiali całą linię szeregówki, już powinna być zamieszkana. Przejedź się i popytaj mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myown 04.07.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Witaj, ja buduję własnie dom D05 z firmą Mabudo, prowadzę dziennik budowy tu na muratorze... http://forum.muratordom.pl/entry.php?121095-Budowa-domu-D05-z-firm%C4%85-Mabudo-etap-I-fundament. Zdecydowaliśmy sie bo opinie u nas w regionie są bardzo dobre, domy są ciepłe, wszystko jest sprawnie i precyzyjnie wykonane. zapraszam możne przyjechać i obejrzeć nasz dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 09.01.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Witam serdecznieProblem braku wpisów jest dość prosty. Po forach szukasz i grzebiesz jak masz jakiś problem. Wynika z tego, że takie sprawy nie występują. Szukam obecnie w temacie videofony i się zalogowałem. (ostatni raz byłem jak przerabiałem temat tarasów ponad pół roku temu. Powyłączałem subskrybcje bo znudziła mi się ta zabawa) Najprostszym rozwiązaniem będzie jak się umówisz w firmie, sam wszystko zobaczysz na własne oczy.Poproś żebyś mógł odwiedzić któregoś z klientów Mabudo, który ma wybudowany taki dom jaki chcesz postawić. Na pewno nie będzie problemu. Niżej jeszcze czytałem że użytkownik myown zapraszał do siebie. Ja mieszkam już (lub dopiero) 13 miesięcy. Grzeję 15 miesięcy, Zużycie prądu na ogrzewanie i ciepłą wodę użytkową w ciągu tych 15 miesięcy to prawie 9000kWh * ~0,6zł/kWh= ~5400zł za 300m2.pozdrawiam Rogal777ps. zobacz poza stroną FB http://www.facebook.com/mabudospzoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 09.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) MYOWN Czy możesz dodać więcej zdjęć? Edytowane 9 Stycznia 2013 przez rogal777 nieprecyzyjność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoldep 22.11.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Odświeżę temat. Faktycznie jakoś mało na necie na temat mabudo. Niby niezadowolony klient powie dziesięciu osobą a zadowolony jednej. Do założyciela wątku. Udało się postawić? Jak wrażenia? Koszty ogrzewania itd? Wentylacja mechaniczna czy grawitacyjna? Wilgoć się utrzymuje para się skrapla na oknach? Coś zmienialiście w projekcie np grubsze ocieplenie? budynek na ławach czy płycie fundamentowej? Proszę podziel się wrażeniami. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogal777 25.12.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Faktycznie dziwna sprawa a jak dobrze obejrzysz dokładnie stronę firmy to jeszcze ciekawsze.Firma posiada hala 4000 m2 kwadratowych silosy suwnice i to co o sobie piszą . Możliwości maja na przynajmniej 30 domów rocznie i nic o nich nie słychać?Moim zdaniem to jest jakaś wytwórnia elementów betonowych i coś zaczynają robić z drewna Trudno powiedzieć czy maja doświadczenie . Pokazują jakieś domy. Prosta spraw pojechać zobaczyć co zbudowali , albo na aktualnie prowadzona budowę . Taka duża firma musi mieć zapewniana ciągłość zamówień ...... Polka Polakowi. http://mabudo.pl/mapa-realizacji Firma istnieje lat 25 a od 18 budują domy. Bez problemu można do firmy podjechać jak również umówić się z klientami (użytkownikami domów) którzy aktualnie budują lub mieszkają już kilka czy kilkanaście lat. Nie robią szumu wokół siebie tylko uczciwie i rzetelnie pracują. Strona www mało żyje, ale na FB widać więcej "świerzynek" www.facebook.com/mabudospzoo Zobacz ile mają realizacji również blisko swojej siedziby - to chyba o czymś świadczy. pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts