Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

30 kilka stopni w kawalerce

Recommended Posts

Witam. Mieszkam w kawalerce z jednym wielkim oknem od strony południowej. Usytuowanie sprawia, że temperatura w mieszkaniu dochodzi do 30 kilku stopni. Jak mogą tanim sposobem zmniejszyc tą temperature? (kupno klimatyzatora niestety nie wchodzi w gre). Natomiast możliwe jest całkowite zasłonięcie okien na lato. Myślałem o matach odblaskowych takich jak do samochodów, montowanych na zewnątrz, ale nic nie znalazłem. Dlatego moje pytanie, czy ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić, cos doradzić?

Rolety montowane wewnatrz pofilu okiennego. W moim poprzednim mieszkaniu mialem ten sam problem, po poludniu robilo sie piekielnie goraco.

Rolety zaciemniajace 100% z warstwa odbijajaca swiatlo montowane wewnatrz profilu. temperatura spadla o kilkanascie stopni.

Fighter polecał roletki wewnętrzne. W pierwszej lepszej gazecie znajdziesz kontakt: dzwonisz, umawiasz sie na pomiary, wybierasz material, dajesz zaliczke i za kilka dni masz roletki.

Opcja druga - idziesz do marketu i kupujesz wyroby gotowe.

. .... . Jak mogą tanim sposobem zmniejszyc tą temperature? (kupno klimatyzatora niestety nie wchodzi w gre). Natomiast możliwe jest całkowite zasłonięcie okien na lato. ....QUOTE]

tak na szybko to zaklej szyby gazetami - sąsiadom tłumaczysz, że masz remont :)

P.S polecam GW - do sracza zresztą też :)

30 stopni - marze o takiej temperaturze. U mnie dziś dobijało do 50......i po co mi Bora Bora ..... ;)

Rolety nie zdały egzaminu, lepsze okazały się żaluzje aluminiowe...ale to też bardzo doraźne i tak gorąco jak cholera, dopiero klimatyzator dał trochę oddechu - choć w kuchni i tak zostało piekło....

Po prostu nie ma poddasza, mój sufit jest dachem,oczywiście niezaizolowanym - beton i papa.

Mieszkanie na południe,południowy- zachód....... a dziś w cieniu było 40 stopni....

przyjmuje kondolencje ;)