pl33 02.07.2012 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam. Mieszkam w kawalerce z jednym wielkim oknem od strony południowej. Usytuowanie sprawia, że temperatura w mieszkaniu dochodzi do 30 kilku stopni. Jak mogą tanim sposobem zmniejszyc tą temperature? (kupno klimatyzatora niestety nie wchodzi w gre). Natomiast możliwe jest całkowite zasłonięcie okien na lato. Myślałem o matach odblaskowych takich jak do samochodów, montowanych na zewnątrz, ale nic nie znalazłem. Dlatego moje pytanie, czy ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić, cos doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.07.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Rolety montowane wewnatrz pofilu okiennego. W moim poprzednim mieszkaniu mialem ten sam problem, po poludniu robilo sie piekielnie goraco.Rolety zaciemniajace 100% z warstwa odbijajaca swiatlo montowane wewnatrz profilu. temperatura spadla o kilkanascie stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pl33 02.07.2012 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Są to rolety zewnętrzne? Jakiego producenta polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.07.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Fighter polecał roletki wewnętrzne. W pierwszej lepszej gazecie znajdziesz kontakt: dzwonisz, umawiasz sie na pomiary, wybierasz material, dajesz zaliczke i za kilka dni masz roletki. Opcja druga - idziesz do marketu i kupujesz wyroby gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drip 02.07.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Rolety u mnie zdały egzamin i skuteczne ochroniły pokój przed słońcem,a też mam podobną sytuację do południowej strony. U mnie był to strzał w 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.07.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 . .... . Jak mogą tanim sposobem zmniejszyc tą temperature? (kupno klimatyzatora niestety nie wchodzi w gre). Natomiast możliwe jest całkowite zasłonięcie okien na lato. ....QUOTE] tak na szybko to zaklej szyby gazetami - sąsiadom tłumaczysz, że masz remont P.S polecam GW - do sracza zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 02.07.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Kiedyś miałem rolety wewnętrzne montowane na okno, teraz mam rolety zewnętrzne i są nieporównywalnie lepsze od wewnętrznych. Po zasłonięciu okna roletą zewnętrza można spokojnie pootwierać okna i wpada nam świeże powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pl33 03.07.2012 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.07.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Tylko roleta zewnętrzna albo refleksola.coś co zatrzyma ciepło jeszcze przed oknem a nie już za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.07.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 30 stopni - marze o takiej temperaturze. U mnie dziś dobijało do 50......i po co mi Bora Bora ..... Rolety nie zdały egzaminu, lepsze okazały się żaluzje aluminiowe...ale to też bardzo doraźne i tak gorąco jak cholera, dopiero klimatyzator dał trochę oddechu - choć w kuchni i tak zostało piekło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.07.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A czemu tak Malko masz?Może nieizolowane poddasze?U mnie na piętrze takie temperatury,ale winą jest brak ocieplenia dachu płaskiego.Na parterze duzo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.07.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Po prostu nie ma poddasza, mój sufit jest dachem,oczywiście niezaizolowanym - beton i papa. Mieszkanie na południe,południowy- zachód....... a dziś w cieniu było 40 stopni.... przyjmuje kondolencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 04.07.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 To w takiej sytuacji przesłanianie okien i tak nic nic nie da. Wiatraki u mnie na piętrze też nie pomagają.Chociaż muszę przyznać że najwyższa temp jaką miałąm to 33 stopnie,nie wyobrażam sobie 40 czy więcej Chyba pozostaje tylko klima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 04.07.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Myśleć ciepło o ociepleniu poddasza inaczej pozostaje cierpieć bez klimatyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts