biuro-max 02.07.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Mam pytanie do tych którzy podlewają działkę ze studni wierconej takiej do 8 m. Mam bowiem działkę do podlania ok 1400 m2 i zastanawiam się czy wody w takiej studni starczy. Woda znajduje się na około 5 m. Jaka jest wydajność takiej studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 12.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Tego nikt Ci nie powie. Masz rurę fi ....., w niej 5m słupa wody. Reszta to matematyka i sprawdzian polegający na opróżnieniu tej rury i po np. 10 minutach ponowna próba dająca już odpowiedź jak wydajne jest złoże. Wg mnie podlewanie małym zraszaczem z krótkimi przerwami jest możliwe. Większa ilość nie zda egzaminu. Na tej głebokości to raczej masz wody podskórne, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.07.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Mam pytanie do tych którzy podlewają działkę ze studni wierconej takiej do 8 m. Mam bowiem działkę do podlania ok 1400 m2 i zastanawiam się czy wody w takiej studni starczy. Woda znajduje się na około 5 m. Jaka jest wydajność takiej studni. co to jest studnia wiercona pokaż zdjęcie ? mam taką studnię czy wiercona nie wiem bo nie wdawałem się w polemikę tylko oczekiwałem wody. http://images47.fotosik.pl/875/ffe91018b0040a5fmed.jpg http://images38.fotosik.pl/854/9e7b1903a88e7f2dmed.jpg ile wody ? Pamietam ze gosc gwarantował 3 m3 na godzinę. mam ustawione około 20 zraszaczy w 6 sekcjach cykl trwa całą godzinę nigdy nie zabrakło wody - przynajmniej jak na razie. głębokośc studni gość okreslił na 11 m pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts