danynx 02.07.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam. Mieszkam w bloku. Złożyłem jakiś czas temu reklamację na przemarzające podproże drzwi balkonowych. Na listwie panelowej przy samych drzwiach balkonowych pojawia się zimą lód. Okazało się że pod drzwiami balkonowymi (już pomijając że nie zastosowano poszerzenia systemowego) są duże ubytki w piance. Na zewnątrz mam taras z płytek ala`chodnikowych (takich 30x30 kamyczkowych). Płytki dochodzą do samego profilu. Deweloper zaproponował że firma wykonująca montaż drzwi nawierci 2 dziury w dolnych profilach drzwi (bez utraty gwarancji, a posiadam takową jeszcze 3 lata) i wpuści piankę. Ja się upieram by rozebrano płytki tarasowe na zewnątrz i od tamtej strony zrobili docieplenie. Deweloper nie chce się na to zgodzić twierdząc że naruszy się izolacja przeciwwodna. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.07.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Systemowe poszerzenie nie jest rozwiązaniem "jedynym słusznym". Czasem po prostu nie ma na nie miejsca, przez co jest kompletnie zbędne. Skąd wiesz, że są duże ubytki w piance? Wiadać je? Jeśli tak, to co za problem "szparą" którą dostrzegasz jej braki wpuścić piankę?Nie da się rozebrać kawałka podłogi / listwy od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danynx 02.07.2012 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Wiem to ponieważ występuje przemarzanie, a przy prawidłowej izolacji nie było by tego efektu. Poza tym już w sąsiednich mieszkaniach wykonano w tamtym roku takie zabiegi i efekt przemarzania zniknął. Od środka zobaczyć? Zrywać panele, zbijać posadzkę?..... a niby czemu mam swoją własność niszczyć? Reklamacja nie z mojej winy więc niech z zewnątrz się dostają do tego (tak myślę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.07.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Czasem by dostać się do progu wystarczy zdjąć z zatrzasków listwę przypodłogową. Z życia - deweloperka nie używa "poszerzeń systemowych" bo za bardzo wpływają na cenę. Okna montowane są zwykle wcześniej niż wylewki, więc doły nie są uszczelnione przez montazystów, bo to kolejne koszty (a wiadomo - priorytetem jest cena). Ps. Nawiasem mówiąc, jak słyszę cenę montażu 10-12zł za mb to nie wiem czy mi by wystarczyło na zakup samych materiałów do montażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 03.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ... ...Ps. Nawiasem mówiąc, jak słyszę cenę montażu 10-12zł za mb to nie wiem czy mi by wystarczyło na zakup samych materiałów do montażu . ...12 złotych to równowartość 3 piw średniej klasy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts