fmau 02.07.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Cześć, zgodnie z tym rysunkiem (rzut z góry):http://files.mailbox.com.pl/Ooy3eege/obudowa.png chcę połowę głębokości lodówki obudować blatem drewnianym (lodówka będzie miała 2cm luzu z każdej strony na wentylację). Czy ona to przeżyje?Czy lepiej kupić z oddawaniem ciepła bocznym czy tylnym (jeśli z tyłu to w drewnie zrobimy u góry kanały wentylacyjne)?Czy poza beko ktoś robi lodówki, które mają 60 cm głębokości (większość ma około 65 cm)? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 02.07.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Normalna lodówka tego nie przeżyje. Daje jej pół roku i będzie po niej. Wolnostojące po prostu nie nadają się do zabudowy - nie są wstanie wytrzymać przy ograniczonej wentylacji. Jeśli mimo wszystko chcesz zaryzykować z normalną lodówką to pamiętaj o doprowadzeniu wentylacji od dołu i zrobienie otworu wylotowego dla ciepłego powietrza nad lodówką. Co do wymiarów to nie mam zielonego pojęcia więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmau 03.07.2012 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Normalna lodówka tego nie przeżyje. Daje jej pół roku i będzie po niej. Wolnostojące po prostu nie nadają się do zabudowy - nie są wstanie wytrzymać przy ograniczonej wentylacji. Jeśli mimo wszystko chcesz zaryzykować z normalną lodówką to pamiętaj o doprowadzeniu wentylacji od dołu i zrobienie otworu wylotowego dla ciepłego powietrza nad lodówką. Kanały wylotowe u góry zabudowy będą wykonane. Interesuje mnie czy przy takim założeniu lepsza będzie lodówka oddająca ciepło bokiem niż rusztem z tyłu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 03.07.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Nie wiem jak szeroko zabudowa będzie wchodzić na boli lodówki. Sugerując się grafiką to mniej więcej połowa będzie zakryta, a to już znacznie ogranicza odprowadzanie ciepła z lodówki. Jeśli ja miałbym tak zrobić to po prawej stronie przy skraju zabudowy zrobiłbym pionowo od góry do dołu otwory wentylacyjne (jakaś ładna maskownica na pewno nie oszpeci konstrukcji) i zastosowałbym zwykłą lodówkę. Nie jestem już na bieżąco ale pamiętam że te z "ciepłymi bokami" są sporo droższe od zwykłych lodówek i jest ich dużo mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 04.07.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 na góry musisz zrobić otwarta szafke, to wystarczy, moja tak zyje juz kilka lat - Electrolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts