turalyon 02.07.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam. Budowlańcy robią mi jutro drenaż. Bedzie podsypka żwirowa na dnie, rura owinięta geowłukniną i wszystko to zasypane żwiren drenarskim. Tylko że oni chcą ten żwir sypać do samej góry, a na wszystkich zdjęciach i rysunkach widać że rura jest od góry zasypana np 20cm warstą żwiru, a potem jest geowłuknina i ziemia. Oni mówią że jak zrobią sam żwir to szybciej będzie wysychać woda. Jak powinno by c prawidłowo? Grunt to ziemia do górnego poziomu ław, a później nieprzepuszczalna glina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 02.07.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam. Budowlańcy robią mi jutro drenaż. Bedzie podsypka żwirowa na dnie, rura owinięta geowłukniną i wszystko to zasypane żwiren drenarskim. Tylko że oni chcą ten żwir sypać do samej góry, a na wszystkich zdjęciach i rysunkach widać że rura jest od góry zasypana np 20cm warstą żwiru, a potem jest geowłuknina i ziemia. Oni mówią że jak zrobią sam żwir to szybciej będzie wysychać woda. Jak powinno by c prawidłowo? Grunt to ziemia do górnego poziomu ław, a później nieprzepuszczalna glina Rura drenarska, obsypka żwirowa i całość z wszystkich stron owinięte geowłókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 01.09.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 odnawiam pytanie czy zwir ma być sypany do samej góry przy fundamencie czy ino obsypać rurę a później ziemia do góry ?? proszę o podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.09.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 nie, rób tak jak prawi Adefico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 01.09.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 a dlaczego nie?? Możesz wytłumaczyć jak ma być zrobione żeby było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 01.09.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Właśnie Ci wytłumaczył, czytaj ze zrozumieniem(znaki interpunkcyjne). Czyli tak jak Ty chcesz - NIE, ZRÓB jak radzi Adefico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witekgo 02.09.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 a jeszcze jedno pytanko na czym usadowić studzienki na ziemi, na kamieniach czy moze wylać beton. No to ja już nie wiem jak jedni mówią tak drudzy inaczej a możecie wytłumaczyć czemu nie może być sypany kamień do samej góry tylko lepiej zasypać ziemią?? Glina nie zamuli kamienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.09.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 od tego jest geotkanina która chroni żwir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norquimia 13.09.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Pierwszy taki dom obsypany drobnym żwirem oglądałem w Austrii.Wytłumaczyli mi łopatologicznie znaczy prosto.chodziło o małe gryzonie żeby nie wchodziły w styropian.Obsypka z drobnego kamienia,żwiru uniemożliwia kopanie im tuneli i podgryzanie i zakładaniu gniazd w ociepleniu fundamentów znaczy styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 14.09.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Zasypanie żwirem do poziomu terenu nie jest błędem tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts