HardPlayer 02.07.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Na fundamentach opiera się cały budynek. Ich wykonanie musi być więc nienaganne. Sprawdź, czy jako inwestor masz wiedzę potrzebną do rozpoczęcia tego etapu budowy. Rozwiąż nasz quiz. Quiz o fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gombro 20.07.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Quiz,..................pozostawiający sposro do życzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 20.07.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 20.07.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 W niektórych pytaniach prawidłowych odpowiedzi jest więcej niż jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 30.07.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Niektóre pytania nie są precyzyjne - jednoznaczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 18.08.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) Moim zdaniem test głupawy. Ale to moje zdanie. Na cholere mi wiedza ile cm betonu ma otulac zbrojenie??Jesli mam ścianę fundamentowa o szerokości 40 cm to wejdzie 28 pustaków na m kw a nie 5 czy 20 - pytanie z cyklu debilnychFolia kubełkowa sluzy do wykonywania poziomych izolacji w domach z bala litego- braki w wiedzy testującegoPrzykłady moznaby mnożyc Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez zbyszek57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kafar 30.07.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Jak prawidłowo izolować fundament, czy folia kubełkowa konieczna skoro stosuje styrodur xps? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 12.11.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 nie wiem dla kogo ma być ten quiz, ale jeśli już jest, niech będzie poprawny- stali AII, tym bardziej AI czy A0 nie używa się jako zbrojenia od wielu lat, czasem jeszcze robi się strzemiona z drutu gładkiego (teoretycznie A0 czy AI) ale zbrojenie główne tylko i wyłącznie z AIIIN , - otulina- 5cm wg starej PN ale od dołu, i na chudziaku- bez chudziaka było 7cm, ale otuliny z boku i góry mogły być mniejsze. A PN-EC dopuszczają mniejsze otuliny. - głębokość przemarzania- to ma wiedzieć projektant, a nie inwestor. Zresztą posadawienie poniżej niej jest tylko zaleceniem, a nie wymogiem. - płyta dla podłoża z wysokim poziomem wód gruntowych- nie jest błędem, ale nie po to się płyty stosuje. Zresztą jeśli będzie mokry grunt pod płytą, to będą zimą powstawały wysadziny- i tak należałoby go wymienić przynajmniej w strefie brzegowej na niewysadzinowy. - stosowanie papy jako hydroizolacji - wg obecnego stanu wiedzy, dalece niewystarczające.itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrorl 25.01.2014 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 73% bez jakiejkolwiek rzeczywistej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 25.01.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 86% i to dlatego ze nie doczytalem poprawnie 2och pytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszek1232 07.02.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 66% może być.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 18.02.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 93% - też nie jestem budowlańcem - szczerze to sam jestem zaskoczony - ale może troche wiedzy nabralem przez wymiane gruntu u mnie i samodzielne wykonanie płyty fundamentowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 19.02.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 73% bez jakiejkolwiek rzeczywistej wiedzy u mnie identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgk 19.02.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Swoimi umiejętnościami możesz zawstydzić niejednego fachowca. Gdy będziesz budował swój dom, fundamenty zostaną wykonane wzorcowo. Więcej informacji na temat konstrukcji, izolacji ścian i ław fundamentowych znajdziesz w „Korepetycjach budowlanych” z lutowego wydania „Muratora”. Twój wynik: 80% poprawnych odpowiedzi Poprawne odpowiedzi: 12 Niepoprawne odpowiedzi: 3 Chyba nie jest źle, zważywszy na fakt, że dom już stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 22.03.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Gratulujemy Swoimi umiejętnościami możesz zawstydzić niejednego fachowca. Gdy będziesz budował swój dom, fundamenty zostaną wykonane wzorcowo. Więcej informacji na temat konstrukcji, izolacji ścian i ław fundamentowych znajdziesz w „Korepetycjach budowlanych” z lutowego wydania „Muratora”. Twój wynik: 93% poprawnych odpowiedzi Poprawne odpowiedzi: 14 Niepoprawne odpowiedzi: 1 Nie jestem budowlańcem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lise 29.03.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Nie jestem zapalonym budowlańcem:bash: Moja wiedza równa -0 a wynik testu to : 66% Dobre 10 Złe 5 Szkoda że nie było pytań o spawanie zbrojenia i/lub czy można zastosować pręt gładki na zbrojenie (ciekawe ile by na tym poległo inwestorów ) w obu przypadkach 2xTak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts