KrzysztofLis2 02.07.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Wyszło mi tak na budowie domku gospodarczego, że deski czołowe mam zamontowane pod kątem 15 stopni do pionu. Jakimi łącznikami zamontować do nich rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.07.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Do deski okapowej. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 02.07.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Będzie ciężko, bo na dachu mam już papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.07.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 To przykręć łatę w dolnej części skośnego okapu i na to deskę w pionie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 03.07.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Coś takiego pewnie zrobię, albo odkręcę deski czołowe i za pośrednictwem klinów je sobie zamontuję w odpowiednim położeniu. Dzięki serdeczne za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.07.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Będzie ciężko, bo na dachu mam już papę. Jakoś nie bardzo rozumiem co ma jedno do drugiego? Jak ustawisz deskę okapową pionowo to nadal dachu będzie papa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 03.07.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Czyli masz i pas nadrynnowy ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.07.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Uchylona deska okapowa powinna ułatwić montaż haków doczołowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.07.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Deska czołowa, to jak rozumiem ten element, który montuje się na końcu krokwi. U mnie końce krokwi są pod kątem prostym do dachu, a nie pionowo, zatem też deski czołowe mam pod kątem 15 stopni do pionu. Papę ułożyłem tak, że z zapasem 10 cm wystaje poza krawędź dachu. Nie mam pasa nadrynnowego, założyłem, że ten nadmiar papy spełni tę funkcję. Ponieważ papa jest przymocowana do dachu, nie mogę zamontować nic na samym dachu, pozostaje mi tylko montaż do desek czołowych. Dla czytelności wrzucam rysunek, jak to u mnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.07.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 A tak konkretnie to jaki problem/ Ja tu żadnego problemu nie widzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.07.2012 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Problem polega na tym, że nie wiem, czy na zwykłych wieszakach doczołowych mogę sobie te rynny zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.07.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Bez problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.07.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 No i tyle było mi do szczęścia potrzebne. Za pomoc wszystkim uczestnikom wątku dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Przed ostatecznym montażem przymierz jeden hak i sprawdź poziomicą ile wody będzie w stanie zabrać rynna bo może się okazać przy płytkich rynnach, że będzie konieczna "150". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 08.07.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 A nie można wieszaków doczołowych zamocować na klinach niwelujących kąt deski czołowej do 90stopni względem poziomu gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts