cypryski 31.03.2016 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Od 7 rano kopiemy fundament Ostateczna wersja: ogrodzenie z bloczków łupanych "Joniec", grubość ok. 20 cm. Wypełnienie metalowe takie jak na mojej wizualizacji w poprzednich wpisach. Furtka wejściowa na elektrozaczepy (otwierane z breloczka) + brama automatyczna, przesuwana 4 m szerokości. Do tego altanka śmieciowa ok. 3,5 x 3 m, pokrycie dachówką cementową (taką samą jak dach). W przyszłym tygodniu spotkanie z elektrykiem odnośnie wideodomofonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 31.03.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 I ruszyli!Świetnie, że zaczęliście. Teraz do przodu. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 31.03.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Ręcznie kopiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 31.03.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Dzięki Drimeth Tak, ekipa wszystkie fundamenty kopie ręcznie, podobnie jak przy ogrodzeniu z siatki. Z tego co czytałem, tak jest chyba lepiej po to aby za bardzo nie naruszyć ziemi pod fundamentem. Idzie im to szybko, myślę że najpóźniej jutro będą zalewać betonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 31.03.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Na dzisiaj koniec pracy. Jutro "dzień z betoniarką". Niestety, na jedną noc trzeba się będzie wyprowadzić z samochodami na ulicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.04.2016 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Wczoraj nic nie pisałem, ponieważ od rana lało jak z cebra i ekipa odpuściła cały dzień. W soboty raczej nie pracują więc wygląda na to, że prace zostaną wznowione w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.04.2016 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 A jednak przyjechali: "Szkoda takiej ładnej pogody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.04.2016 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Ładna pogoda sprzyjała owocnej pracy ekipy Przyjechała betoniarka i fundamenty zostały zalane. Przy okazji po dłuższej rozmowie z ekipą zdecydowaliśmy się nie robić małego przęsła metalowego pomiędzy furtką a bramą wjazdową. Zamiast tego będzie murek o długości ok. 2 metry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 04.04.2016 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dzisiaj od rana zrobiono szalunki a następnie uruchomiono betoniarkę. Więc najdalej jutro ukończone zostaną prace nad betonową podmurówką. W środę lub czwartek przyjadą pierwsze bloczki. I muszę sprostować: nie będzie to Joniec, tylko Semmelrock (system Sonnblick). Tutaj link dla zainteresowanych: http://www.semmelrock.pl/produkty/murki_ogrodzenia/pid/murki_ogrodzenia/ogrodzenie_Sonnblick.html Dopiero po wymurowaniu zostaną dokonane pomiary do zamówienia metalowych przęseł. Na przęsła trzeba będzie poczekać około 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 04.04.2016 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 A tutaj jeszcze kilka fotek - jako dokumentacja dzisiejszego NARESZCIE gorącego, słonecznego dnia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 04.04.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Idzie do przodu, tak trzymać.Jaką bramę wjazdową planujecie? Jak przesuwaną to przydałoby się od razu wylać dla niej stopę betonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 04.04.2016 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dzięki Drimeth Brama będzie przesuwna, fundament już jest pod nią wylany i zasypany piachem (aby można było wjechać do garażu i na podjazd). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 05.04.2016 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 To super. Na pewno będzie pięknie. To pewnie kolejny krok - ogród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nairda 05.04.2016 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 No kilka dni nie zaglądałam a tu takie rzeczy! A ta pogoda!!! Szaleństwo. Czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 05.04.2016 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Drimeth - ogród najwcześniej za rok gdyż chcielibyśmy jeszcze w tym roku zaatakować kwestię kominka. Zresztą wewnątrz domu jest jeszcze mnóstwo niezałatwionych spraw, które czekają na swoja kolejkę. Jeśli nie damy rady z kominkiem w tym roku, to zrobimy go w następnym. Ale wtedy ogród.... :( Nairda - faktycznie pogoda jest od kilku dni jest cudowna i udało nam się ładnie wstrzelić z pracami ogrodzeniowymi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 05.04.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Nie martw się. Niestety w domu jest zawsze sporo wydatków. A ogród - macie teraz sporo czasu na planowanie, co, gdzie byście chcieli. Co się odwlecze to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 05.04.2016 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Projekt ogrodu już mamy od ponad roku Ale trzeba będzie zacząć od wywiercenia studni, rozłożenia siatki na krety i rozprowadzenia instalacji nawadniającej. Czy duuuże koszty z minimalny efektem wizualnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.04.2016 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Studnia i siatka to faktycznie sporo pracy. Ale nawadnianie możecie spróbować sami. Mój monsz zamawiał elementy i sam kopał, a potem składał klocki. Działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.04.2016 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Po wczorajszej rozmowie z elektrykiem dzisiaj z samego rana zamówiłem zestaw wideofonowy. Na szczęście okazało się, że podczas budowy elektryk okazał się mądrzejszy od inwestorów i pomimo naszych deklaracji że chcemy tylko domofon, przygotował instalację pod domofon LUB wideofon Dziś lub jutro wrzucę zdjęcia poglądowe instalacji widomofonu. Drimeth, planujemy że całość prac ogrodowych wykona dla nas firma naszej projektantki. Oferta cenowa była wg mnie bardzo rozsądna i strasznie chcielibyśmy z tą panią współpracować. No, ale jak już wielokrotnie pisałem, ogród musi poczekać aż zakończymy kwestie ogrodzenia i kominka. Ja nawet bym chętnie pokopał w ogrodzie choćby w celu poprawienia formy fizycznej (straconej raczej bezpowrotnie w wyniku wielu lat pracy przy komputerze). Ale nie odważę się zrobić samemu nawodnienia, także "zazdraszczam" Twojemu mężowi Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.04.2016 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Witam, mnie też czeka wiercenie studni w niedalekiej przyszłości, w zasadzie pierwsza poważniejsza robota na dzialce. Masz już wybranych studniarzy? Jak wygląda twoja "umowa" z nimi. Bo jak rozumiem wiercenie jest platne od metra, a co w przypadku jak nie ma wody i trzba wiercic gdzieś indziej, itp. Masz jakieś szacunki na jakim poziomie jest u Was woda? Zgadzasz budowę obudowy w starostwie? P.S. jesteś z IT, czy to inny rodzaj pracy przy komputerze:D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts