cypryski 10.07.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 ivy17, czy planujecie się przeprowadzić jeszcze w tym roku - na jesień lub zimę? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 ivy17, czy planujecie się przeprowadzić jeszcze w tym roku - na jesień lub zimę? Pozdrawiam! tak, stawiamy na listopad Liczę, że uda sie do tego czasu jak najwięcej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.07.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Dacie radę, to dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.07.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Dacie radę, to dużo czasu musimy zobaczymy ile uda się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.07.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Cały dzień upłynął nam na kompletowaniu i składaniu zamówień na płytki (gres, glazura) oraz meble do łazienek. Dostawy od środy przyszłego tygodnia. Samych płytek wyszło 3,5 tony Wieczorem mój mózg odmówił posłuszeństwa i nakazał włączenie jakiejś głupiej komedii w TV. I weź tu człowieku jeszcze znajdź czas na pracę żeby zarobić na to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.07.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 jak postępy na budowie? tynki, wylewki już suche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 17.07.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ekipa od ocieplenia dachu i zabudowy karton-gips od dzisiaj pracuje na pełnych obrotach. Tymczasem przyjęliśmy pierwsze transporty płytek i mebli kuchennych. Plan na przyszły tydzień: 1) podpisać umowę o dostawę gazu 2) uzyskać meldunek (mamy już numer budynku) 3) dowiedzieć się czy szkoła na osiedlu przyjmie od września naszą córcię do "zerówki" 4) podpisać i zaliczkować umowę z wykonawcą podłóg, drzwi wewnętrznych i schodów. Aha, jeszcze przydałoby się czasami przespać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.07.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Dziś ekipa od ocieplenia dachu miała wolne, ale dzięki temu spokojnie zrobiłem zdjęcia. Na dwóch pierwszych górna łazienka, następnie główna garderoba i na końcu pokój córki. Odebrałem też kolejne transporty, tym razem lustra do obu łazienek. Reszta transportów w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 21.07.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 I nie wiem co ja tu mogę mądrego napisać ............ Ja to kręcę Twoja ekipa to daje czadu, logistycznie mistrzostwo świata!!! Gratulacje ... szczęka opada:yes: Pozdro gorrrrąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.07.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 super ze juz takie postępy, zaraz dome będzie bardzo domowo wyglądał Zerkam czasem czy jest ktos u Was ale nie mam szcześcia Miło było by sąsiadów poznać bo niestety nikogo jeszcze na osiedlu nie znamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.07.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Renatko dzięki za miłe słowa, chociaż szkoda że to nie my sami fizycznie pracujemy, wtedy sukces byłby słodszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.07.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 ivy17, ostatnio jestem na budowie praktycznie codziennie. Zwykle przed domkiem kłębi się od samochodów, np. dzisiaj doliczyłem się czterech kiedy my zajeżdżaliśmy... Finiszujemy jak kiedyś Szewińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 23.07.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 W ciągu ostatnich 2 dni zameldowaliśmy się pod nowym adresem (choć zamieszkamy dopiero za ok. 5 tygodni) i podpisaliśmy umowę o dostawy gazu. Dużo biurokracji, ale powinno już być z górki. Do końca tygodnia planujemy jeszcze złożyć wnioski o wydanie nowych dowodów osobistych i praw jazdy, odebrać resztę transportów oraz odbyć spotkania z montażystą mebli kuchennych i wykonawcą instalacji alarmowej. Nowych zdjęć na razie brak bo dzisiaj w domu kręciło się 6 panów od ociepleń i zabudowy karton-gips, więc spróbuję następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 W ciągu ostatnich 2 dni zameldowaliśmy się pod nowym adresem (choć zamieszkamy dopiero za ok. 5 tygodni) i podpisaliśmy umowę o dostawy gazu. . czyli formalnie już mieszkacie gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 23.07.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Niesamowite............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.07.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 ivy17, Renatko - dzięki za kibicowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.07.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Dziś odebraliśmy kolejne 2 transporty (głównie wyposażenie łazienek), zapisaliśmy córcię do "zerówki" (szkoła jest na terenie osiedla, ok. 1 km od domu) oraz podpisaliśmy umowę na montaż podłóg. Panowie od ocieplenia poddasza zaczynają montować sufity, ale rusztowania nie pozwalają nawet zajrzeć na poddasze, nie mówiąc już o robieniu zdjęć... Natomiast w kotłowni czekała na nas mała "niespodziewanka": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 28.07.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Dwie weekendowe wycieczki na budowę przyniosły wiele zdjęć i kilka wniosków co do docelowego wykończenia domku. Ogólnie można powiedzieć, że skosy na poddaszu wyszły łagodniej niż się spodziewaliśmy, zaś wysokość sufitów poddasza wyniesie ok. 265-270 cm, a więc całkiem przyzwoicie Na zdjęciach poniżej: duża łazienka z zabudową karton-gipsem oraz sufit nad klatką schodową. W wielu realizacjach projektu "Cyprys" sufit ten był dość nisko nad schodami i tego się obawialiśmy... Na szczęście podniesienie zarówno parteru jak i poddasza o jedną cegłę rozwiązało ten problem (i kilka innych też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 28.07.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Na kolejnych zdjęciach sufity w sypialniach i garderobach na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 28.07.2013 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Na koniec jeszcze jeden sufit, zabudowa ścianki kuchennej (przegapiliśmy na etapie projektowania, że powinna być o 15 cm dłuższa aby zasłonić lodówkę) oraz dwa zdjęcia z aktualnego składu budowlanego (w przyszłości to będzie gabinet ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts