ivy17 01.08.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Rozumiem, czyli będę wkrótce trzymać kciuki za Ciebie Ale, ale... nie widzę Twojego bloga, hmm... Jeszcze nie założyłaś czy nie zamierzasz? coś tam mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.08.2013 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Dzisiaj odebrałem transport z IKEI, ponad 100 paczek i paczuszek, łącznie ok. 650 kg. Będzie sobie grzecznie czekać na montaż. Panowie glazurnicy kończą kleić płytki w kuchni i małej łazience i powoli przechodzą do pozostałych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.08.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Dzisiaj odebrałem transport z IKEI, ponad 100 paczek i paczuszek, łącznie ok. 650 kg. Będzie sobie grzecznie czekać na montaż. sama kuchnia tyle waży ??? Jakie będziecie miec fronty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.08.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 sama kuchnia tyle waży ??? Jakie będziecie miec fronty ? Same meble kuchenne, z blatem. Ze sprzętu kupiliśmy w IKEI tylko okap (właściwie szafkę z pochłaniaczem). Fronty będą kremowe (prawie białe), celujemy w klasyczną kuchnię angielską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 03.08.2013 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Dopiero dziś mogliśmy spokojnie, bez pośpiechu przyjrzeć się efektom pracy naszych ekip z całego tygodnia. Wrażeń i zdjęć - bardzo dużo Jeśli chodzi o prace glazurnicze: kuchnia skończona, zafugowana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 03.08.2013 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Mała łazienka - jeszcze została jedna ściana i fugi. Pomieszczenie pod schodami - płytki ułożone, czekają na fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 03.08.2013 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 W dużej łazience pojawiła się już ostatnia zabudowa z karton gipsu, czyli zasłonięcie rury kanalizacyjnej i półka nad geberitem. Wszystko wyszło DOKŁADNIE jak według naszych rysunków, także jesteśmy bardzo happy. W przyszłym tygodniu ekipa może przystąpić do wykańczania tego chyba najważniejszego pomieszczenia w domu Na poddaszu dokończone zostało ocieplenie i wszystkie sufity. Trochę poczekamy na wyschnięcie i pan malarz może wkrótce rozpocząć gruntowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 03.08.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Okazało się także, że mamy już zamontowane progi we wszystkich drzwiach zewnętrznych (nawet o nich zapomniałem). Korzystając z pięknej pogody, zrobiłem też sporo fotek z okien poddasza. Buduje się dużo domków, także za rok-dwa nasz etap Osiedla będzie tętnić życiem, podobnie jak trzy poprzednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.08.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Aż się człowiekowi buzia uśmiecha patrząc na Wasz postęp prac. Człowiek ma cichutką nadzieję, że i niego tak będzie Co do płytek to bardzo ładne wybraliście. Szczególnie podoba mi się zestawienie kolorystyczne małej łazienki. Mam takie obecnie i muszę przyznać, że jest bardzo praktyczne w utrzymaniu. Tylko zastanówcie się dobrze na kolorem fug na podłodze w łazience. Ja mam jasno kremowe, tak jak u Was, a fugę mam czekoladową, dopasowaną do ciemnobrązowych płytek. Efekt wychodzi bardzo spójny, ale dzięki ciemnej fudze nie trzeba jej czyścić szczoteczką do zębów na kolanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 03.08.2013 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Karolinko, wielkie dzięki za miłe słowa - pokazałem Twój komentarz prawdziwej Autorce projektów kuchni i łazienek, ucieszyła się wielce Fugi już są wybrane i może nie do końca wszystko będzie wyglądać tak jak sugerujesz, ale mam nadzieję że jednak Ci się spodoba... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 03.08.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Cieszę się bardzo, że sprawiłam Wam radość swoją wypowiedzią Pamiętajcie, budujecie i wykańczacie dla siebie, to Wy macie się w tych wnętrzach czuć jak w Domu I tego Wam życzę. Pozdrowienia dla córci, chyba mam dziewczynki w tym samym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 04.08.2013 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Pozdrowienia dla córci, chyba mam dziewczynki w tym samym wieku Nasza ma pięć i pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 04.08.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nasza ma pięć i pół Nasza w czerwcu skończyła 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 04.08.2013 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nasza w czerwcu skończyła 5. Nasza w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.08.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 chyba macie już pięknie wyszlifowane regipsy na górze, aż dach cały biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.08.2013 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 chyba macie już pięknie wyszlifowane regipsy na górze, aż dach cały biały Zupełnie możliwe, panowie mieli szlifować cały wczorajszy dzień Dzisiaj lub jutro podjadę to sprawdzę osobiście. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.08.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Zupełnie możliwe, panowie mieli szlifować cały wczorajszy dzień Dzisiaj lub jutro podjadę to sprawdzę osobiście. Pozdro! patrząc po ilości białego pyłu na dachu powinno być idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.08.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 patrząc po ilości białego pyłu na dachu powinno być idealnie Dzięki za info! Niestety dzisiaj nie wybiorę się na budowę, ale powinni już pracować panowie malarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.08.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Dzięki za info! Niestety dzisiaj nie wybiorę się na budowę, ale powinni już pracować panowie malarze rewelacja czyli patrząc po datach ok 5 padziernika u mnie tez bedzie malowanie jeśli tylko pogoda się utrzyma dobra , sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 07.08.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Mimo potwornego upału, dzisiaj w domku naliczyłem 3 ciężko pracujące ekipy, łącznie 6-8 ludzi: 1) glazurnicy rozpoczęli układanie płytek w garażu (zdjęcie 1) oraz w górnej łazience (zdjęcia 2 i 3) 2) hydraulicy podłączali baterię wannową 3) malarze kończyli gruntowanie i zaczynali pierwsze malowanie (zdjęcie 4) Po odebraniu kolejnego transportu płytek, pojechałem do tzw. "kierownictwa" żeby omówić koncepcję podjazdów (kostka, wzory, ceny). Powiem w skrócie: w najbliższym czasie czeka nas dużo potu, krwi i wydanych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts