cypryski 07.08.2013 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Jeszcze może dorzucę zdjęcia zafoliowanej kuchni, dolnej łazienki i pomieszczenia pod schodami (wszystko w trakcie malowania) oraz półki z bateria wannową: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.08.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 O kurcze;) Parę dni mnie nie było a tu taki czad !!!! Tak szczerze to poświęciła bym krew, i pot za takie efekty.............. Super i to całkiem serio;) Czekam na dalsze postępy i jak zwykle gratulacje Pozdrawiam GORRRĄCO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.08.2013 04:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Renatko, fajnie że znów wpadłaś Dzięki za dobre słowo, to bardzo potrzebne bo wykańczanie zaczyna już nas... wykańczać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.08.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dziś z samego rana rodzinna wizyta na budowie. Górna łazienka w połowie wykończona (została 1 ściana plus trzy ścianki z K-G do okafelkowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.08.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Cały garaż i kotłownia już w gresie i zafugowane. Panowie malarze już skończyli gruntowanie i w kilku pomieszczeniach położyli pierwszą warstwę farby. Zdjęcia nie dają dobrego pojęcia o kolorach ścian, ale wygląda na to, że trafiliśmy dokładnie jak chcieliśmy, czyli bardzo jasny ale raczej wpadający w jasno szary Ściany z oknami połaciowymi będą kolorowe, ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Omówiliśmy również z wykonawcą projekt podjazdów, rodzaj kostki itp. Będzie to wyglądać MNIEJ WIĘCEJ tak jak na wizualizacji poniżej. Elewacja domku będzie wyglądać trochę... powiedzmy... inaczej Ale to również dopiero w przyszłym tygodniu. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez cypryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.08.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Łazienka już prawie skończona, co będzie za tymi ściankami z K-G - jakas pralnia ?Podjazd robi mam ekipa od całości czy sami już to dogrywacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 09.08.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 ivy17, ścianki zostaną zabudowane glazurą, a za nimi będą schowki np. na odkurzacz i inne rzeczy które niekoniecznie chcemy trzymać na wierzchu. Schowki są po obu stronach łazienki, a to dlatego że chcieliśmy zmniejszyć zbyt niskie skosy. W ten sposób przy ściankach obok WC łazienka ma ok. 190 cm do sufitu, natomiast przy ściankach od strony prysznica - ok. 150 cm. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 09.08.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Bardzo dobry pomysł ze schowkami w łazience .Zawsze są problemy ze schowaniem niezbędnych gratów , a zastanawiałam się na co Ci te ścianki- a to takie proste Plan podjazdów też mi się podoba. nikt nie będzie blokował wjazdu do garażu, a wiadomo jak czasem jest.Sama też mam taki chytry plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.08.2013 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Renatko, schowki podpatrzyliśmy na zdjęciach innych realizacji naszego projektu i od razu nam się spodobały z uwagi na funkcjonalność. Natomiast miejsce parkingowe obok podjazdu do garażu będzie na razie z tłucznia - dopiero kiedyś położymy tam kostkę. Nietrudno się domyślić, że chodziło nam o uzyskanie pewnych oszczędności, albowiem po przeliczeniu powierzchni na wizualizacji okazało się, że będzie aż 80 m2 kostki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 10.08.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Bardzo ładnie. Fantastyczne tempo. Czy termin wrześniowy przeprowadzki realny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.08.2013 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Bardzo ładnie. Fantastyczne tempo. Czy termin wrześniowy przeprowadzki realny? Tak, nie tylko realny - ale wręcz jedyny możliwy Myślę, że damy radę około 28-29 sierpnia. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 10.08.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Świetne wieści! W taki razie podpatruje i mocno trzymam kciuki.Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.08.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Pogoda dziś dopisała, więc spędziliśmy rodzinnie na działce parę ładnych godzin. Od piątku niewiele się zmieniło - glazurnicy już nie pracowali, za to malarze kończyli pierwsze malowanie. Oprócz salonu chyba wszystkie ściany oczekują już na drugą warstwę farby. Mogliśmy już wejść do górnej łazienki i zrobić kilka zdjęć "od wewnątrz". Zrobiłem też kilka panoram, ale zapewne na przeglądarce forumowej efekt jest gorszy niż na ekranie komputera. Od jutra do początku "długiego weekendu" - czyli przez najbliższe 3 dni - oczekujemy bardzo intensywnych prac. Powinno się dużo dziać, więc zapewne codziennie będę na budowie aby służyć za konsultanta oraz robić nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 13.08.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzisiaj wpadłem na budowę około południa, ale ciężko było wejść do domu z uwagi na pracującą ekipę od układania podjazdów. Trafiłem również na początek prac elewacyjnych, więc na zewnątrz było dość tłoczno. Musiałem wyczekać odpowiedni moment, aby cyknąć kilka fotek. Natomiast w środku panowie malarze czekali z utęsknieniem na przywiezioną przeze mnie farbę, która zostanie zastosowana w sypialni małżeńskiej. Niestety musieliśmy ją wczoraj dokupić gdyż odcień wybrany w palecie firmy Kabe nie był już dostępny Ale na szczęście udało się nam się znaleźć coś bardzo podobnego w salonie Flügger Za parę dni okaże się czy decyzja była słuszna... Na załączonych zdjęciach: 1) lawendowa ściana z oknem połaciowym w gościnnej sypialni, 2) żółta ściana w pokoju córci, 3) i 4) ściana TV w salonie w kolorze mocca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 13.08.2013 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Na kolejnych zdjęciach: płytki ułożone w wiatrołapie i małym przedpokoju oraz widoki na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 13.08.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Fajne kolory do pokojów wybraliście. A na zewnątrz? Jaki planujecie kolor tynku zewnętrznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 13.08.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Kolory bardzo fajne , spokojne i przyjemne, w sypialnie jaki kolor będzie?U nas do tej pory zieleń , ale czy w nowym domku będzie..... jeszcze nie wiem. Ciekawa jestem drzwi wewnętrznych , jaki sposób otwierania będziecie mieli ?Uwijacie się jak pszczółki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.08.2013 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Fajne kolory do pokojów wybraliście. A na zewnątrz? Jaki planujecie kolor tynku zewnętrznego? Nie chcę jeszcze ujawniać szczegółów... Aczkolwiek jeśli chodzi o kolory, to wielkiej niespodzianki nie będzie gdyż dopasujemy się do dachu. Natomiast jeśli chodzi o wzór... będzie trochę odważniej Za tydzień wszystko będzie wiadomo Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.08.2013 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Kolory bardzo fajne , spokojne i przyjemne, w sypialnie jaki kolor będzie? U nas do tej pory zieleń , ale czy w nowym domku będzie..... jeszcze nie wiem. Kolor w sypialni będzie taki, jaki sobie zażyczyła moja kochana Małżowinka (którą niniejszym pozdrawiam:)). Czyli odważnie i ostro! Dzisiaj lub w weekend zrobię zdjęcia. Ciekawa jestem drzwi wewnętrznych , jaki sposób otwierania będziecie mieli ? Renatko, nie bardzo wiem o co dokładnie pytasz Ale myślę, że najzwyklejszy ze zwykłych Uwijacie się jak pszczółki;) Zgadza się, do przeprowadzki zostały tylko 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.08.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No tak , trochę pokręciłam Czy będziesz miał drzwi do wewnątrz pokoju otwierane czy na zewnątrz, widziałam różne rozwiązania, a gdy mówiłam że chciałabym na zewnątrz to patrzyli na mnie z przymrużeniem..... Teraz to mnie ciekawość zżera jaki to ten kolor w sypialnii Pozdrawiam Małżonkę 2 tygodnie.. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts