cypryski 14.08.2013 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Czy będziesz miał drzwi do wewnątrz pokoju otwierane czy na zewnątrz, widziałam różne rozwiązania, a gdy mówiłam że chciałabym na zewnątrz to patrzyli na mnie z przymrużeniem..... Wszystkie będą otwierane do wewnątrz Głównie z tego powodu, że pokoje są duże, a przedpokoje raczej małe... To było główne kryterium bo nie mieliśmy specjalnych preferencji. Za to mamy drzwi wejściowe otwierane na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.08.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No właśnie;) Wszystko zależy od wielkości pokojów moje są malutkie.Dzięki i oczywiście czekam na nowe fotki.Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.08.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 No właśnie;) Wszystko zależy od wielkości pokojów moje są malutkie. Dzięki i oczywiście czekam na nowe fotki. Miłego dnia. u nas tez do wewnątrz poki beda bo akurat tak lepiej niż zabijac sie na korytarzu o drzwi wszytsko zalezy od układu pokoje/korytarz. Drzwi wejsciowe na zwenątrz co jest cuper bo nie zajmuja miejsca w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.08.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Sporo rzeczy jeszcze do zrobienia, a zegar odlicza czas do przeprowadzki: zostało jakieś 13-14 dni. Stan gry na dzisiaj: Dolna łazienka - skończona z wyjątkiem obsadzenia białego montażu Górna łazienka - wszystkie płytki ułożone, do zrobienia: fugi i obsadzenie białego montażu Płytki na parterze - wszystkie ułożone, do zrobienia: fugi (w niektórych miejscach). Malowanie - skończone z wyjątkiem górnej łazienki i drobnych zabrudzeń do poprawki W przyszłym tygodniu uzupełniamy niedokończone pozycje z powyższej listy oraz robimy podjazdy i elewację. Ponadto: w poniedziałek montaż kuchni, we wtorek wykładziny podłogowe i drzwi wewnętrzne. Za tydzień przyjdzie pan elektryk żeby obsadzić gniazdka itp., zaraz potem pan od alarmów żeby przygotować system alarmowy do podłączenia się do agencji ochrony. Na zdjęciach poniżej: 1) i 2) sypialnia małżeńska, 3) podłoga w wiatrołapie, 4) podłoga w pomieszczeniu pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.08.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Na kolejnych zdjęciach: 1) i 2) grzejnik w dolnej łazience, 3) stelaż Geberita w dolnej łazience, 4) sterownik kotła w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.08.2013 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 W górnej łazience pojawił się już odpływ liniowy i zapłytkowane zostały wszystkie ściany, ścianki i podłoga. Na ostatnim zdjęciu fragment powierzchni poza ściankami maskującymi - wyszło sporo miejsca na schowanie wielu różnych różności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.08.2013 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Na koniec kilka fotek na zewnątrz. Myślałem, że będzie już na całości położony tłuczeń, ale widocznie ekipa celuje od razu w kostkę. Jednak najpierw musi być elewacja, a więc czekamy jeszcze kilka dni. Dopiero na końcu pojawią się płytki na schodach wejściowych. To tyle na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.08.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Po obejrzeniu wszystkich zdjęć, dorzucę jeszcze dwa z górnej łazienki (która nam się niezmiernie podoba) Zapomniałem wcześniej dodać, że dzisiaj odebraliśmy dowody osobiste z nowym adresem... Choć jeszcze dwa tygodnie do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 16.08.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Bardzo ładnie Musze przyznać, że w pokojach macie bardzo odważne kolory. Szczególnie w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.08.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Dzisiaj krótko, bo inwestorzy zmęczeni Po pierwsze, mamy tłuczeń przed domem (zdjęcie nr 1) zaś ekipa od tynków pracowała dziś od rana do popołudnia, więc elewacja będzie gotowa jutro lub najdalej pojutrze. Nie daje zdjęć elewacji bo i tak niewiele jeszcze widać. Poza tym obsadzony dziś został praktycznie cały biały montaż (z paroma drobnymi wyjątkami). Na zdjęciach nr 2, 3 i 4: mała łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.08.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Panowie z IKEI rozpoczęli dziś montaż kuchni, ale finiszować będą dopiero jutro. Poniżej zdjęcia pokazujące dzisiejszą sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.08.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Również dzisiaj rozpoczęli pracę panowie z od podłóg - najpierw odebrałem transport wszystkich wykładzin, drzwi wewnętrznych oraz desek dębowych, a potem panowie przygotowali pokoje do położenia wykładzin. Po zmierzeniu wilgotności wylewek, okazało się (zgodnie z przewidywaniami) że musimy jeszcze długoczekać na położenie desek. Tak więc pierwsze tygodnie spędzimy mieszkając częściowo na betonie. ale... DAMY RADĘ Na zdjęciach: górna łazienka, w której obsadzono sedesik, umywalkę i panel prysznicowy. Pozostały jeszcze drobne prace malarskie. Jutro zapewne więcej zdjęć (jeśli dam radę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.08.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Nareszcie wolna chwila, żeby uzupełnić dziennik budowy Stan gry na 7 dni przed przeprowadzką: - wykładziny rozłożone, na początku przyszłego tygodnia dojdą jeszcze dywanowe listwy podłogowe - wszystkie drzwi wewnętrzne obsadzone - kuchnia prawie skończona (zabrakło węża do gazu, więc piekarnik i płyta jeszcze nie zamocowane) - prawdopodobnie jutro zakończy się tynkowanie elewacji (zdjęcia dopiero po zakończeniu prac) - zaraz po tynkach wrócą panowie od układania kostki i dokończą dzieła (poniedziałek-wtorek) - w przyszłym tygodniu przyjdą kolejno: pan elektryk, pan od systemu alarmowego i pan od łącza internetowego Budynek uzyskał dzisiaj odbiór techniczny więc wkrótce wystąpimy o zmianę taryfy elektrycznej Na zdjęciach: górna łazienka (trwają jeszcze drobne prace malarskie) oraz kuchnia (jak wspomniałem, piekarnik i płyta muszą jeszcze poczekać kilka dni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.08.2013 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Na kolejnych zdjęciach: wykładziny w sypialniach i gabinecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.08.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Pokój córci. To będą jedyne nowe meble w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 22.08.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Bardzo ładnie Muszę koniecznie uważać, żeby moja córcia nie zobaczyła pokoju Waszej córci, bo coś czuję, że bez hello kitty na podłodze się nie obędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.08.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Drimeth, u nas wybór był prosty, gdyż wszystko musiało być na różowo Aczkolwiek udało nam się wynegocjować żółty kolor na ścianę, bo też były zapędy w kierunku różowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 22.08.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Coś czuję, że czekają mnie ostre negocjacje To chyba ten etap. Za 10 lat będą pokoje na czarno malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 22.08.2013 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Coś czuję, że czekają mnie ostre negocjacje To chyba ten etap. Za 10 lat będą pokoje na czarno malować Albo uciekną z domu. No cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 23.08.2013 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Może nie będzie aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts