Drimeth 11.09.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Bardzo ładnie Wam wyszło. Czy wiecie orientacyjnie, kiedy wylewki będą wystarczająco suche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.09.2013 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Bardzo ładnie Wam wyszło. Dzienks Czy wiecie orientacyjnie, kiedy wylewki będą wystarczająco suche? Pesymistycznie oceniam to na dwa miesiące Osuszacz pieczołowicie zbiera wilgoć, ale chyba raczej z tynków niż z wylewki, bo ostatni pomiar nie był zbyt dobry Kolejny - w przyszłym tygodniu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.09.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Trochę mnie przeraża ten czas, myślalam ze schody uda sie w tym roku zrobic ale jako ze nie mamy wylewek jeszcze to słabo to widzę. Może potem odpalone centralne- podłogowka jakoś da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.09.2013 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Podłogówka da radę, spokojnie U nas już od dawna działa tam, gdzie są płytki. Niestety, deski (czy też parkiet) - to zupełnie inna sprawa... tutaj musimy jeszcze dłuuugo poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.09.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jakie macie wrażenia z podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.09.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jakie macie wrażenia z podłogówki? My będziemy miec podłogówkę w całym domu Już sie bardzo cieszę Mieszkałam przez kilka lat z podłogówką i bardzo lubię to rozwiązanie Przyjmnie spaceruje sie po miłej w odbiorze podłodze , bez odczucia chłodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.09.2013 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Jakie macie wrażenia z podłogówki? Okej, choć bez jakichś rewelacji... ale zapewne największa korzyść będzie w zimie. Niestety trzeba czekać kilka godzin na zmianę temperatury podłogówki - instalacja ma dużą bezwładność, ale tak już po prostu jest z podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.09.2013 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 My będziemy miec podłogówkę w całym domu Już sie bardzo cieszę Mieszkałam przez kilka lat z podłogówką i bardzo lubię to rozwiązanie Przyjmnie spaceruje sie po miłej w odbiorze podłodze , bez odczucia chłodu Myśmy jeszcze nie mieli podłogówki... I nawet przez chwilę rozważaliśmy rozłożenie instalacji w całym domu, ale chcieliśmy mieć deski dębowe w salonie/przedpokoju/schodach, a w pokojach - wykładziny. Płytki w każdym pomieszczeniu - - to nie dla nas. A paneli nie rozważaliśmy... Więc chcąc nie chcąc, wyszedł nam mieszany system ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.09.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Okej, choć bez jakichś rewelacji... ale zapewne największa korzyść będzie w zimie. Niestety trzeba czekać kilka godzin na zmianę temperatury podłogówki - instalacja ma dużą bezwładność, ale tak już po prostu jest z podłogówką Po zimie powiesz " czemu nie mam podłogowki jeszcze tu i tu" ...Podłogówka tak już ma ze chwilę sie nagrzewa, ale potem dłużej jest ciepło Myśmy jeszcze nie mieli podłogówki... I nawet przez chwilę rozważaliśmy rozłożenie instalacji w całym domu, ale chcieliśmy mieć deski dębowe w salonie/przedpokoju/schodach, a w pokojach - wykładziny. Płytki w każdym pomieszczeniu - - to nie dla nas. A paneli nie rozważaliśmy... Więc chcąc nie chcąc, wyszedł nam mieszany system ogrzewania Mogliście rozważyc deskę trójwarstwową i nie było by problemu z ogrzewaniem podłogowym. Jednak po to jest wybór różnych form ogrzewania, że każdy dostosowuje go do swoich potrzeb i stylu życia oraz upodobań w wykończeniówce:yes: Jak widziałeś np. u nas sa duże balkonowe okna w sypialniach i nie widze tam możliwości grzejników - jedynie kanałowe a to mi sie nie podoba niestety Jest jeszcze ogrzewanie ścienne ... A jak tam w szkole córce się podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.09.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Po zimie powiesz " czemu nie mam podłogowki jeszcze tu i tu" ... Możliwe... zobaczymy A jak tam w szkole córce się podoba ? Poszła do zerówki, z tym że do prywatnego przedszkola tuż za Osiedlem (niestety w państwowej szkole nie zapewniali całodziennej opieki, tylko 5 godzin). Ale... jest "psescęśliwa" (Wiem, ciężko pracujemy nad dykcją...) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.09.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 To super, że córcia zadowolona. Podpytują o podłogówkę, bo u nas będzie w całym domu, a nie miałam z nią dotychczas do czynienia. Na parterze planujemy wszędzie płytki, natomiast na poddaszu panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 11.09.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Podpytują o podłogówkę, bo u nas będzie w całym domu, a nie miałam z nią dotychczas do czynienia. Na parterze planujemy wszędzie płytki, natomiast na poddaszu panele. Będziecie zadowoleni u nas też tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.09.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Dzięki za podpowiedź ivy Pewnie latem będziemy rozwijać jakieś nieduże dywany pod stolikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.09.2013 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Drimeth, nie mam jeszcze opinii na temat podłogówki, bo tylko parę razy ją uruchomiliśmy... ale niemal wszyscy użytkownicy są nią zachwyceni, więc u Ciebie będzie na pewno super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.09.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Co tam słychać, jak sie mieszka w domku ?? Pokazał byś troche kuchni w całości bo ładnie sie zapowiadałoa chyba nie było fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 20.09.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Co tam słychać, jak sie mieszka w domku ?? Pokazał byś troche kuchni w całości bo ładnie sie zapowiadałoa chyba nie było fotek Hejka, mieszka się CUDOWNIE Niestety kilku kwestii nie jestem w stanie dokończyć - np. musiałem się pożegnać z elektrykiem gdyż po otrzymaniu całej zapłaty nie chciało mu się wrócić i dokończyć pracy. Przez to do dzisiaj nie mam TV Sat (mimo, że antena dumnie sterczy na kominie) oraz sieci LAN. Poza tym wciąż czekam na dokończenie pracy przez pana od systemu alarmowego (podobno miał wypadek typu drabina-pupa) oraz na poprawki hydrauliczne (niektóre grzejniki wciąż nie pracują). Oczywiście najbardziej drażni niemożność montażu desek na posadzkę... ale tutaj po prostu musimy być cierpliwi Kuchnię pokażę jak będzie sprzątnięta Wkrótce! A Ty kiedy się przeprowadzasz ? Strasznie ciemno nocami po Twojej stronie Osiedla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.09.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 A Ty kiedy się przeprowadzasz ? Strasznie ciemno nocami po Twojej stronie Osiedla... oooo żebym znała odpowiedź :mad: niestety wszystko się przedłużą, ale na święta choinka będzie 2.10 robimy wylewki Jutro robimy wodę i pewnie początek ogrzewania wiec pracowity dzień aby przyśpieszyć prace Grzejniki może sa zakręcone na zaworze powrotnym albo w rozdzielaczu albo są nie odpowietrzone dobrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 20.09.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 oooo żebym znała odpowiedź :mad: niestety wszystko się przedłużą, ale na święta choinka będzie U nas też, u nas też będzie choinka! Może nawet więcej niż jedna? Jutro robimy wodę i pewnie początek ogrzewania wiec pracowity dzień aby przyśpieszyć prace W sobotę, ładnie No i chyba pogoda dopisze, więc trzymam kciuki Grzejniki może sa zakręcone na zaworze powrotnym albo w rozdzielaczu albo są nie odpowietrzone dobrze ?? Albo jedno, albo drugie... albo i jedno i drugie Na razie zbieramy informacje aby przekazać je hydraulikom i załatwić wszystko za jednym razem. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.09.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Albo jedno, albo drugie... albo i jedno i drugie Na razie zbieramy informacje aby przekazać je hydraulikom i załatwić wszystko za jednym razem. Pozdro! super , poprawią pewnie bez problemu U nas ekipa hydrauliczna w postaci Ja i P jutro działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.09.2013 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Minął miesiąc od przeprowadzki Z tej okazji zrobiliśmy sobie wczoraj długi spacerek po Osiedlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts