Drimeth 30.09.2013 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ładnie tam u Was. Czy już wiecie, kiedy będziecie mogli połozyć podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.09.2013 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Ładnie tam u Was. Czy już wiecie, kiedy będziecie mogli połozyć podłogi? Dzięki ! Z podłogami celujemy na początek listopada (4-8.XI). Ostatnie pomiary wilgotności (sprzed tygodnia) były dość optymistyczne, więc mamy nadzieję że powyższy termin jest realny. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 30.09.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Kurcze, jak nie czekamy na okna, to na suche wylewki.. A taka ciekawa jestem jak się umeblowaliście Spoko, spoko... poczekam. Jeszcze tyle przed nami, a czas leci jak głupi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.10.2013 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Renatko, mebli u nas bardzo mało To, co przewieźliśmy z poprzedniego mieszkania zapełniło może 10% powierzchni domu. Najbardziej przydałyby się szafy, ale w tej chwili oszczędzamy pieniążki na dokończenie kostki wokół budynku (może uda się w tym roku) oraz na taras (na wiosnę przyszłego roku). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.10.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 No tak.. Wszystko ta kasa .. Ale nie ma tego złego- wokół domku będzie pięknie, a urządzanie przed Wami. A jak sprawuje się podłogówka? Jak dobrze pójdzie to niedługo u mnie się zacznie , i ciągle się zastanawiam czy w całym domu robić, czy tylko dół a poddasze grzejniki. Ech te dylematy... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 No tak.. Wszystko ta kasa .. Ale nie ma tego złego- wokół domku będzie pięknie, a urządzanie przed Wami. A jak sprawuje się podłogówka? Jak dobrze pójdzie to niedługo u mnie się zacznie , i ciągle się zastanawiam czy w całym domu robić, czy tylko dół a poddasze grzejniki. Ech te dylematy... Pozdro dylematy są zawsze u nas będzie całość w podłogówce i wiem ze będzie super:-) My chyba tez na początku będziemy z tv i komputerem na kolanach...nawet nie wiem jakie meble bym chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.10.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Podłogówkę na razie używamy tylko w dużej łazience (nad garażem). Na dole mamy podłogówkę w wiatrołapie, małym przedpokoju, małej łazience i kuchni - ale po sprawdzeniu, że działają prawidłowo, wyłączyliśmy wszystkie pętle na parterze gdyż śpimy na górze a w dzień nie jest jeszcze aż tak zimno. Oczywiście miło gdy rano w dużej łazience jest cieplutko, ale wciąż nie jestem przekonany że podłogówka jest zbawieniem w porównaniu z tradycyjnymi grzejnikami. Te drugie są wygodne żeby szybko podgrzać pokój, z kolei rozgrzanie podłogówki zabiera 5-6 godzin. Zapewne gdy w zimie temperatury spadną poniżej zera, zalety podłogówki okażą się bardziej ewidentne. Pozdrawam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.10.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ivy a jak z kaloryferem w łazience.. zakładasz czy jest zbędny ? Kurcze sama nie wiem jakie meble chcę mieć, marzy mi się stół i osiem krzeseł, ale czy się zmieści to druga sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.10.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Iwonko, już chyba o tym pisałem, ale my też rozważaliśmy podłogówkę w całym domu - niestety wtedy nie moglibyśmy mieć desek dębowych w salonie i dużym przedpokoju ani wykładzin w pokojach. Plus kwestia kosztów, albowiem podłogówka wyszłaby nam znacznie drożej niż system mieszany. Natomiast nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś żałował montażu podłogówki "po całości", a więc jestem na 100% przekonany, że będziesz zadowolona z ciepłego domku Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Oczywiście miło gdy rano w dużej łazience jest cieplutko, ale wciąż nie jestem przekonany że podłogówka jest zbawieniem w porównaniu z tradycyjnymi grzejnikami. Te drugie są wygodne żeby szybko podgrzać pokój, z kolei rozgrzanie podłogówki zabiera 5-6 godzin. Zapewne gdy w zimie temperatury spadną poniżej zera, zalety podłogówki okażą się bardziej ewidentne. Jakim styro macie ocieplony domek ? niektórzy już grzeją całkiem sporo wiec fajnie ze u Was ciepło prawidłowo działająca podłogówka w zimie działa niejako w sposób ciągły, nie ma potrzeby "nagłych" wzrostów bo ona utrzymuje zadaną temperaturę w domu/pomieszczeniach . Niestety potrzeba do tego trochę sterowników itp. Czas rozgrzewania zależny min od rodzaju wylewki oraz gęstości ułożenia ..i wielu innych Grzejniki czasem pod względem wizualnym/aranżacji przestrzeni są mocno problematyczne trzeba dopasowac do własnych potrzeb i projektu. Tak porostu na pewno podłogówka tam gdzie płytki , reszta wedle potrzeb i upodobań my mamy wyliczone ze nie bedzie potzreba, ale w łazienkach mamy jeszcze ogrzewanie ścienne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.10.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Renatko, wg mnie grzejniki drabinkowe w łazienkach służą bardziej do ogrzania ręczników (moi hydraulicy nie mówili na nie inaczej jak "grzejniki ręcznikowe") - plus na pewno pomogą w dogrzaniu łazienek w najzimniejsze dni. Ich koszt jest naprawdę znikomy w skali całej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 01.10.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Dzięki za odpowiedzi Mam nadzieję że dobrze wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.10.2013 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Iwonko, mamy na ścianach standardowe 15 cm zwykłego styropianu i 10 cm pod wylewkami, mimo to godz. 19-20 można jeszcze spokojnie wytrzymać bez jakiegokolwiek ogrzewania. Sterowniki i mieszacze do podłogówki wymagają dodatkowych nakładów, które wg moich obliczeń zwróciłyby nam się po ok. 10 latach w porównaniu z tym, co ostatecznie zrobiliśmy, więc to był kolejny argument za grzejnikami we wszystkich pokojach. U nas jest prawie 200 metrów "po podłodze" (już bez garażu i kotłowni), więc różnica wychodziła BARDZO istotna na korzyść grzejników. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Sterowniki i mieszacze do podłogówki wymagają dodatkowych nakładów, które wg moich obliczeń zwróciłyby nam się po ok. 10 latach w porównaniu z tym, co ostatecznie zrobiliśmy, więc to był kolejny argument za grzejnikami we wszystkich pokojach. U nas jest prawie 200 metrów "po podłodze" (już bez garażu i kotłowni), więc różnica wychodziła BARDZO istotna na korzyść grzejników. Pozdrawiam! W tym przypadku nie ma jedynego słusznego wyboru i fajnie, przynajmniej nasze domy sa równe i dopasowane do właścicieli, każdy musi zdecydować co wybiera ze wzgledów finansowych, wygody, potrzeby aranżacji przestrzeni itp. My zdecydowaliśmy się ze wzgledu na to że pasuje nam takie rozwiązanie oraz ze względu na duże balkonowe okna. Renata wy musicie przemyśleć co dla Was jest ważne , bo to Wam ma byc ciepło i przyjemnie :yes: Iwonko, mamy na ścianach standardowe 15 cm zwykłego styropianu i 10 cm pod wylewkami, mimo to godz. 19-20 można jeszcze spokojnie wytrzymać bez jakiegokolwiek ogrzewania. super, czyli dobrze wszystko zgrane Jak przejeżdżam obok waszego domku to tak trochę Wam zazdroszczę że już mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 02.10.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 To ja się dołącze z pytanie odnośnie grzejników "ręcznikowych". Czy one są tylko na prąd? Czy może podpinaliście je pod instalacje podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.10.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Grzejniki "ręcznikowe" są zasilane z centralnego pieca, czyli tą samą wodą co wszystkie inne grzejniki ORAZ pętle podłogówki. Absolutnie nie są na prąd Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 02.10.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Dziękuję A jak tam kicia? Nie ucieka już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.10.2013 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Kicia nie ucieka gdyż albowiem: 1) bardzo rzadko otwieramy już drzwi tarasowe 2) nawet kiedy są otwarte, jest już tak zimno że ucieka jak pies z podkulonym ogonem Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.10.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Grzejniki "ręcznikowe" są zasilane z centralnego pieca, czyli tą samą wodą co wszystkie inne grzejniki ORAZ pętle podłogówki. Absolutnie nie są na prąd Pozdrawiam! można dołożyć grzałkę żeby tez w lecie były/działały elektryczne też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 15.10.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Heloł Co słychać ? Sucho u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts