Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy "Cyprysa" (pracownia Horyzont)

Recommended Posts

Nie odzywałem się długo, ale w sumie nie było nic nowego o czym mógłbym napisać... Walczę w tej chwili o dokończenie różnych drobnych prac (elektryka, konfiguracja systemu alarmowego, regulacja grzejników itp.).

Natomiast po dzisiejszych pomiarach wilgotności wylewek mamy już termin montażu podłóg: za tydzień w środę :) A więc na następny weekend dom będzie wyglądał w środku NARESZCIE prawie normalnie :) Hurra!

Pozdrawiam wszystkich i oczywiście będę wciąż prowadzić ten dziennik.

• Odpowiedzi 966
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renatko, to są deski dębowe - na położenie paneli nie musielibyśmy czekać aż 4 miesiące od wylewek :)

Domków buduje się tutaj bardzo dużo, nawet wczoraj z okna zauważyłem świeżutkie fundamenty na działce, która dotąd była zupełnie pusta... Cieszymy się z tego, bo w nocy jest bardzo ciemno w naszej bezpośredniej okolicy. Przydałoby się więcej sąsiadów :)

Pozdrawiam serdecznie!

Panowie od podłóg przyjechali już w poniedziałek i po dwóch dniach pracy mamy wszędzie ułożone deski :) Zostały do zrobienia tylko schody oraz kątowniki pomiędzy pokojami - to wszystko powinno być dokończone dzisiaj.

Wreszcie koniec życia na betonie, a podłogi i listwy przypodłogowe wyszły naszym skromnym zdaniem... fenomenalnie :)

Nie mogę sobie odmówić zamieszczenia aż dwóch serii zdjęć... Poniżej zdjęcia zrobione wczoraj wieczorem.

IMG_20131022_185040.jpgIMG_20131022_190629.jpgIMG_20131022_190739.jpgIMG_20131022_190624.jpg

Kicia miała dwa ciężkie dni bo było STRASZNIE głośno kiedy panowie przycinali deski... siedziała cały czas pod kołdrą w jednej z sypialni na górze i nawet nie schodziła do kuwety aż do wieczora :( Ale w tej chwili już sobie spokojnie obwąchuje nowe zapachy :)

Iwonko, schody to raczej nie będzie nic specjalnego... po prostu trepy, na szczęście udało się nam załatwić to samo drewno, z którego są deski, a więc kolorystycznie powinno być OK.

Pozdrawiam!

Z tak zwanych przyczyn obiektywnych, schody będą gotowe prawdopodobnie dopiero dzisiaj wieczorem :eek:

Dzięki za pamięć, oczywiście zamieszczę zdjęcia jak tylko będzie co pokazać.

Pozdrawiam!

rozumiem :-) Samochodów nie było to myślałam ze juz kotka śmiga po fajnych schodach :-) mnie ciesza postępy u Was bo odnoszę to do siebie i patrze co nastąpi kiedyś u mnie po etapach brudu i tynków i wylewek :(

Niestety nie udało się skończyć schodów wczoraj... na razie robota jest rozgrzebana i musimy ostrożnie stąpać po nieprzyklejonych deskach :(

Jedno już wiem na pewno - zrobienie nawet najprostszych schodów nie jest wcale łatwe ani szybkie. Będziemy kończyć prawdopodobnie w poniedziałek, ale nawet wtedy potrzebne będą dodatkowe wykończenia boków schodów, o których nie pomyśleliśmy wcześniej. Będzie to wymagało dodatkowego zlecenia, czyli nowe wydatki :(

Cieszę się, że schody są już ostatnim zadaniem budowlanym w tym roku, albowiem jestem już kompletnie wykończony - finansowo i psychicznie...

Dzisiaj schody "się robią", mam nadzieję że do wieczora będzie po wszystkim.

Przy okazji mieliśmy małego, sympatycznego gościa. Bardzo przerażonego. Ale chociaż było nam szkoda, musieliśmy go pożegnać. Po prostu wiem, że Pani Domu byłaby jeszcze bardziej przerażona gdybyśmy go zostawili... I nie wiem kto by szybciej wyleciał z domu - ja czy ten niewinny maluch?

myszka_small.jpg