Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy "Cyprysa" (pracownia Horyzont)

Recommended Posts

...., ale nawet wtedy potrzebne będą dodatkowe wykończenia boków schodów, o których nie pomyśleliśmy wcześniej. Będzie to wymagało dodatkowego zlecenia, czyli nowe wydatki :(

A tu podpytam, bo może powinnam na cos zwrocic uwage przy swoich - co było nie uwzględnione ??

Dzisiaj schody "się robią", mam nadzieję że do wieczora będzie po wszystkim.

Przy okazji mieliśmy małego, sympatycznego gościa. Bardzo przerażonego. Ale chociaż było nam szkoda, musieliśmy go pożegnać. Po prostu wiem, że Pani Domu byłaby jeszcze bardziej przerażona gdybyśmy go zostawili... I nie wiem kto by szybciej wyleciał z domu - ja czy ten niewinny maluch?

[ATTACH=CONFIG]221375[/ATTACH]

oooo mała rzecz a straszy ;) Dobrze ze udało sie jej pozbyć, kotka pomogła ?

• Odpowiedzi 966
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwonko, trudno mi to opisać... Bok górnego biegu schodów jest dobrze widoczny kiedy się wchodzi na dolne schody. I niestety widać, że tynk wokół trepów jest poobijany i ogólnie powierzchnia przy trepach wymaga jakiegoś wykończenia - zapewne deseczką w kolorze schodów. Trepy będą dzisiaj olejowane więc zdjęcia zrobię zapewne dopiero jutro - wtedy zobaczysz co mam na myśli.

Jeśli chodzi o kotkę, to ponieważ w domu pracują teraz głośne maszyny, siedzi gdzieś w najdalszej kryjówce i zejdzie na dół dopiero kiedy zrobi się cicho. Więc nie mogła nam pomóc w ściganiu myszki :)

Pozdrawiam!

Iwonko, trudno mi to opisać... Bok górnego biegu schodów jest dobrze widoczny kiedy się wchodzi na dolne schody. I niestety widać, że tynk wokół trepów jest poobijany i ogólnie powierzchnia przy trepach wymaga jakiegoś wykończenia - zapewne deseczką w kolorze schodów. Trepy będą dzisiaj olejowane więc zdjęcia zrobię zapewne dopiero jutro - wtedy zobaczysz co mam na myśli.

Jeśli chodzi o kotkę, to ponieważ w domu pracują teraz głośne maszyny, siedzi gdzieś w najdalszej kryjówce i zejdzie na dół dopiero kiedy zrobi się cicho. Więc nie mogła nam pomóc w ściganiu myszki :)

Pozdrawiam!

czekam zatem na fotki, moje schody beda dopiero w grudniu, na sam koniec więc chętnie zobacze Twoje :-)

Może wystarczy w tylko ładnie wygisowac koło schodow i obejdzie się bez dodtakowych problemów/kosztów :)

Schody skończone. Na 90 procent. Pozostały drobiazgi, w tym ponowne malowanie ścian w klatce schodowej :)

Dokończymy wszystko w przyszłym tygodniu. Najważniejsze, że można już pewnie spacerować z dołu na górę i z powrotem, niekoniecznie w kapciach tylko w skarpetkach lub na bosaka (dzieci wolą to ostatnie :)).

Poniżej kilka zdjęć jak to aktualnie wygląda.

IMG_20131029_214931.jpg IMG_20131029_214944.jpgIMG_20131029_214955.jpgIMG_20131029_215006.jpg

Iwonko, super że Ci się podoba :)

Braki są w miejscach, których niestety nie sfotografowałem... Bok górnego biegu schodów został na razie wstępnie obrobiony i wygładzony - czekamy na deseczki (cokoliki), którymi obłożymy wszystkie schody wzdłuż ścian. Wykonawca zrobi mi to po atrakcyjnej cenie, w ramach dobrej współpracy. Obiecałem mu, że jako wyraz wdzięczności, zareklamuję go przed domem oraz na forum :)

Oczywiście zrobię nowe zdjęcia jak już wszystko będzie tip-top.

I wielkie dzięki za wcześniejsze życzenia - przez chwilę naprawdę myślałem że to już dzisiaj :popcorn:

po takiej reklamie wykonawca powinien Wam te cokoliki zrobić za darmo.

a tak swoją droga to nie pytał Was o nie wcześniej..ja jak wiesz robie wszytsko zeby ich nie miec. Wprawdzie trochę inne schody ale zobaczymy jaki bedzie efekt finalny.

Doczekam sie kiedys fotek kuchni ?? jestem ciekawa jak wyszło w całości .

Iwonko, pamiętam o kuchni :) Tylko że wciąż trzymamy w niej deski, fugi, listwy itp. dopóki nie skończą schodów... Jak tylko będę miał co pokazać, to zrobię zdjęcia, obiecuję.

Cokoliki są potrzebne aby ukryć szpary pomiędzy trepami a bocznymi ścianami. Na razie są zasilikowane, ale jak się dokładniej przyjrzeć to efekt nie jest rewelacyjny.

Pozdro!

Edytowane przez cypryski

Chętnie podam namiary na bardzo solidnego fachowca od instalacji alarmowych. Po wykonaniu wszystkich prac wciąż pomaga mi przez telefon, a jak trzeba to przyjeżdża jeśli nie mogę sobie poradzić z wprowadzeniem modyfikacji.

Ze wszystkich specjalistów różnych branż, których spotkałem w czasie budowy domu, ten jest zdecydowanie najbardziej solidny. Po dzisiejszej (kolejnej) wizycie pomyślałem sobie, że warto promować porządnych ludzi i stąd niniejszy post.

Kontakt na priva.

Korzystając z pięknej jesiennej pogody od dwóch dni buszujemy po okolicy. Poniżej zapis dokumentalny.

Na pierwszym zdjęciu dorodny grzyb z naszej działki, który chciałem zerwać na obiad, ale po błaganiach córci zrezygnowałem.

Na pozostałych zdjęciach: taplanina małej po kałużach oraz dzisiejszy spacerek w pobliskim lesie.

IMG_20131109_094216.jpg IMG_20131109_100401.jpgIMG_20131110_133002.jpgIMG_20131110_132641.jpg