ivy17 29.10.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ...., ale nawet wtedy potrzebne będą dodatkowe wykończenia boków schodów, o których nie pomyśleliśmy wcześniej. Będzie to wymagało dodatkowego zlecenia, czyli nowe wydatki A tu podpytam, bo może powinnam na cos zwrocic uwage przy swoich - co było nie uwzględnione ?? Dzisiaj schody "się robią", mam nadzieję że do wieczora będzie po wszystkim. Przy okazji mieliśmy małego, sympatycznego gościa. Bardzo przerażonego. Ale chociaż było nam szkoda, musieliśmy go pożegnać. Po prostu wiem, że Pani Domu byłaby jeszcze bardziej przerażona gdybyśmy go zostawili... I nie wiem kto by szybciej wyleciał z domu - ja czy ten niewinny maluch? [ATTACH=CONFIG]221375[/ATTACH] oooo mała rzecz a straszy Dobrze ze udało sie jej pozbyć, kotka pomogła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 29.10.2013 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Iwonko, trudno mi to opisać... Bok górnego biegu schodów jest dobrze widoczny kiedy się wchodzi na dolne schody. I niestety widać, że tynk wokół trepów jest poobijany i ogólnie powierzchnia przy trepach wymaga jakiegoś wykończenia - zapewne deseczką w kolorze schodów. Trepy będą dzisiaj olejowane więc zdjęcia zrobię zapewne dopiero jutro - wtedy zobaczysz co mam na myśli. Jeśli chodzi o kotkę, to ponieważ w domu pracują teraz głośne maszyny, siedzi gdzieś w najdalszej kryjówce i zejdzie na dół dopiero kiedy zrobi się cicho. Więc nie mogła nam pomóc w ściganiu myszki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.10.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Iwonko, trudno mi to opisać... Bok górnego biegu schodów jest dobrze widoczny kiedy się wchodzi na dolne schody. I niestety widać, że tynk wokół trepów jest poobijany i ogólnie powierzchnia przy trepach wymaga jakiegoś wykończenia - zapewne deseczką w kolorze schodów. Trepy będą dzisiaj olejowane więc zdjęcia zrobię zapewne dopiero jutro - wtedy zobaczysz co mam na myśli. Jeśli chodzi o kotkę, to ponieważ w domu pracują teraz głośne maszyny, siedzi gdzieś w najdalszej kryjówce i zejdzie na dół dopiero kiedy zrobi się cicho. Więc nie mogła nam pomóc w ściganiu myszki Pozdrawiam! czekam zatem na fotki, moje schody beda dopiero w grudniu, na sam koniec więc chętnie zobacze Twoje Może wystarczy w tylko ładnie wygisowac koło schodow i obejdzie się bez dodtakowych problemów/kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.10.2013 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Schody skończone. Na 90 procent. Pozostały drobiazgi, w tym ponowne malowanie ścian w klatce schodowej Dokończymy wszystko w przyszłym tygodniu. Najważniejsze, że można już pewnie spacerować z dołu na górę i z powrotem, niekoniecznie w kapciach tylko w skarpetkach lub na bosaka (dzieci wolą to ostatnie ). Poniżej kilka zdjęć jak to aktualnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.10.2013 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Pozostałe zdjęcia schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.10.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 SCHODY :wave: nie widzę braków na tych fotkach...a malowanie klatki to chyba norma po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.10.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Samych serdeczności z okazji imienin :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.10.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Samych serdeczności z okazji imienin :hug: chyba o miesiąc za wcześnie...ale dobrych życzen nigdy za wiele :lol2: jakoś kalendarz u mnie juz jest na listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.10.2013 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Iwonko, super że Ci się podoba Braki są w miejscach, których niestety nie sfotografowałem... Bok górnego biegu schodów został na razie wstępnie obrobiony i wygładzony - czekamy na deseczki (cokoliki), którymi obłożymy wszystkie schody wzdłuż ścian. Wykonawca zrobi mi to po atrakcyjnej cenie, w ramach dobrej współpracy. Obiecałem mu, że jako wyraz wdzięczności, zareklamuję go przed domem oraz na forum Oczywiście zrobię nowe zdjęcia jak już wszystko będzie tip-top. I wielkie dzięki za wcześniejsze życzenia - przez chwilę naprawdę myślałem że to już dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 30.10.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Piękne schody! I najwazniejsze, że wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.10.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 po takiej reklamie wykonawca powinien Wam te cokoliki zrobić za darmo. a tak swoją droga to nie pytał Was o nie wcześniej..ja jak wiesz robie wszytsko zeby ich nie miec. Wprawdzie trochę inne schody ale zobaczymy jaki bedzie efekt finalny. Doczekam sie kiedys fotek kuchni ?? jestem ciekawa jak wyszło w całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 30.10.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Bardzo fajne schody Z podłogą łączą się w jedną całość. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 31.10.2013 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Drimeth, Renatko - dzięki Iwonko - o cokolikach rozmawialiśmy wcześniej, ale chciałem poczekać i zobaczyć czy będą konieczne. Będą. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.11.2013 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Zmieniłem avatar Innych njusów brak - schody wciąż niedokończone, karnisze zamówione ale niedostarczone. Może coś "się ruszy" w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam wszystkich czytaczy tego bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.11.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Iwonko - o cokolikach rozmawialiśmy wcześniej, ale chciałem poczekać i zobaczyć czy będą konieczne. Będą. konieczne ze wzgledów praktycznych czy ukrycia nierówności po montażu ? Może doczekam sie kiedyś kuchni Waszej...bo chyba już z grubsza skończona , tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.11.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Iwonko, pamiętam o kuchni Tylko że wciąż trzymamy w niej deski, fugi, listwy itp. dopóki nie skończą schodów... Jak tylko będę miał co pokazać, to zrobię zdjęcia, obiecuję. Cokoliki są potrzebne aby ukryć szpary pomiędzy trepami a bocznymi ścianami. Na razie są zasilikowane, ale jak się dokładniej przyjrzeć to efekt nie jest rewelacyjny. Pozdro! Edytowane 6 Listopada 2013 przez cypryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.11.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Chętnie podam namiary na bardzo solidnego fachowca od instalacji alarmowych. Po wykonaniu wszystkich prac wciąż pomaga mi przez telefon, a jak trzeba to przyjeżdża jeśli nie mogę sobie poradzić z wprowadzeniem modyfikacji. Ze wszystkich specjalistów różnych branż, których spotkałem w czasie budowy domu, ten jest zdecydowanie najbardziej solidny. Po dzisiejszej (kolejnej) wizycie pomyślałem sobie, że warto promować porządnych ludzi i stąd niniejszy post. Kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.11.2013 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Korzystając z pięknej jesiennej pogody od dwóch dni buszujemy po okolicy. Poniżej zapis dokumentalny. Na pierwszym zdjęciu dorodny grzyb z naszej działki, który chciałem zerwać na obiad, ale po błaganiach córci zrezygnowałem. Na pozostałych zdjęciach: taplanina małej po kałużach oraz dzisiejszy spacerek w pobliskim lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.11.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Kolejne zdjęcia ze spacerku (m.in. piknik dla pluszowego kotka), a na ostatnim zdjęciu - nasz nowy mebel w pomieszczeniu pod schodami Mała rzecz, a cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.11.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Hej Mógłbyś zdradzić z jakiej firmy macie drzwi wewnętrzne, i na co zwracałeś uwagę przy wyborze ? Dopatrzyłam się w pokoju córki Nie pamiętam czy chwaliłam wcześniej - Elewacja Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts