Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy "Cyprysa" (pracownia Horyzont)

Recommended Posts

Renatko, dziękuję za miłe słowa :)

Drzwi są DRE - któraś z tańszych serii, ale jesteśmy z nich na razie BARDZO zadowoleni. Wyglądają przyzwoicie, zostały dobrze obsadzone i - u miła niespodzianka - dobrze tłumią dźwięki pomimo sporej szpary (koniecznej z uwagi na rekuperację).

Pozdrawiam!

IMG_7463.jpg

Edytowane przez cypryski

• Odpowiedzi 966
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iwonko, przepraszam ale przegapiłem Twoje pytanie... Trudno mi stwierdzić na ile osuszacz pomógł, a na ile wylewki wyschły "same z siebie". Na szczęście okazało się, że wypożyczenie nie kosztowało mnie ani grosza, a zapewne w jakimś stopniu pomogło.

Wiem skądinąd, że wypożyczenie kosztuje kilkadziesiąt złotych za dobę, więc po 2-4 tygodniach stanowi to już jaki wymierny koszt :( Gwoli prawdy, dyrektor firmy od której miałem osuszacz (domyślasz się której :)) zawsze twierdził, że wylewki muszą schnąć 4-6 miesięcy i niewiele tu można przyspieszyć. Jak zwykle, wyszło że miał rację - w naszym przypadku to było prawie 5 miesięcy.

Pozdrawiam!

Skoro już mamy karnisze, to wypadało coś na nich powiesić... cokolwiek :)

Okazało się, że niektóre firanki z poprzedniego mieszkania PRAWIE pasowały, a więc je wykorzystaliśmy... choćby tymczasowo. Na pewno część z nich (jeśli nie wszystkie) pozostanie nieco dłużej...

Niemniej za kilka dni spróbujemy zamówić firanki i zasłony docelowe do wszystkich pomieszczeń na parterze - z nadzieją, że zawisną na Boże Narodzenie.

Za tydzień planujemy akcję podobną do dzisiejszej, ale tym razem z zasłonami :)

W międzyczasie prezentuję zdjęcia z: 1) pokoju córci 2) sypialni małżeńskiej 3) pokoju gościnnego 4) gabinetu

IMG_7594.jpgIMG_7600.jpgIMG_7596.jpgIMG_7598.jpg

• 2 weeks później...

Dawno nie aktualizowałem bloga, ale też niewiele nowego się działo wokół domu. Dzisiaj zamówiliśmy komplet firan i zasłon do salonu i wiatrołapu oraz roletę rzymską do górnej łazienki. Przy odrobinie szczęścia zawiesimy je tuż przed Wigilią.

Orkan Ksawery zdemolował antenę satelitarną, która groziła zwaleniem się na dach lub nawet stłuczeniem okna dachowego. Na szczęście dość rozpaczliwe poszukiwania magików, którzy odważyliby się wejść na dach w czasie porywistego wiatru i chodzić po oblodzonej dachówce zakończyły się wczoraj powodzeniem - antena jest w tej chwili mocno przywiązana i czeka na specjalistyczną firmę od montażu anten. Co prawda tymczasowo nie mamy TV sat, ale to jest pikuś :)

Z innych wiadomości: córcia nie mogła się doczekać śniegu i nareszcie dzisiaj mogła poszaleć na śniegu :) W załączeniu kilka zdjęć z niedzielnego spaceru. Oczywiście pierwsze zdjęcie sezonu zimowego to obowiązkowy aniołek :)

IMG_20131208_092856.jpgIMG_20131208_094110.jpgIMG_20131208_093932.jpgIMG_20131208_094104.jpg

• 3 weeks później...

Witam po dłuższej nieobecności.

Dziękuję za Wasze wpisy i sorki, że długo nie odpowiadałem.

Organizacja Świąt (gościliśmy najbliższą rodzinę) i praca zawodowa pochłonęły nas kompletnie w ostatnich dniach. Dopiero teraz - w Sylwestra - możemy co nieco odpocząć :)

Poniżej obiecane zdjęcia firan i zasłon. Muszę zaznaczyć, że miałem duże kłopoty ze zrobieniem przyzwoitych zdjęć z uwagi na słońce i brak podstawowych umiejętności fotograficznych :(

IMG_7705.jpgIMG_7710.jpgIMG_7703.jpgIMG_7708.jpg

I jeszcze kilka zdjęć. Jak widać, wszędzie królują kable i gołe żarówki, ale mamy już upatrzonych kilka oprawek i tylko czekamy na dobrą okazję.

Niemniej teraz myślimy już głównie o tarasie, którego wykonanie planujemy zlecić na wiosnę. Także dyskutujemy, rysujemy, planujemy... No i liczymy pieniążki ;)

Pozdrawiam wszystkich regularnych i okazyjnych "czytaczy" niniejszego bloga i w imieniu Żony i Córci życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

IMG_7715.jpgIMG_7716.jpgIMG_7713.jpgIMG_7714.jpg