cypryski 14.11.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Renatko, dziękuję za miłe słowa Drzwi są DRE - któraś z tańszych serii, ale jesteśmy z nich na razie BARDZO zadowoleni. Wyglądają przyzwoicie, zostały dobrze obsadzone i - u miła niespodzianka - dobrze tłumią dźwięki pomimo sporej szpary (koniecznej z uwagi na rekuperację). Pozdrawiam! Edytowane 14 Listopada 2013 przez cypryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.11.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Mam właśnie katalog z DRE no i faktycznie ceny do mnie przemawiają. A jak wyszło z ościeżnicami miałeś jakieś problemy z dopasowaniem czy standardowe? Rozumiem ze był u Was ktoś na pomiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.11.2013 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Tak, pomiary zostały zrobione sporo wcześniej. Wszystkie ościeżnice są regulowane. Niektóre są dość skomplikowane i nietypowe, ale ekipa się spisała bardzo dobrze i naprawdę nie widać, że to dość tani model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.11.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dzisiaj montujemy karnisze. Na razie wygląda to mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 19.11.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A jednak coś się dzieje Karnisze super no i fajny sposób mocowania . Mam jeszcze pytanie ,,drzwiowe" - kiedy przeprowadziłeś pomiar? Po położeniu paneli i płytek czy po wylewce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 20.11.2013 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Renatko, pomiary były po wylewkach, ale przed płytkami, deskami i wykładzinami. Jednak znaliśmy już dokładnie ich docelową grubość. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 20.11.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ok Wielkie dzięki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.11.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 chciałam podpytac o osuszacz. Pamietam ze mieliście taki sprzęt. Chcialam zapytac czy faktycznie daje to coś , tak z praktyki?? Wiem ze są takie jakies o wielkiej mocy ale mam na myśli taki "zwykły" Musze pomyślec o takim sprzęcie i sie zastanawiam co zrobic- kupić , wypożyczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.11.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Iwonko, przepraszam ale przegapiłem Twoje pytanie... Trudno mi stwierdzić na ile osuszacz pomógł, a na ile wylewki wyschły "same z siebie". Na szczęście okazało się, że wypożyczenie nie kosztowało mnie ani grosza, a zapewne w jakimś stopniu pomogło. Wiem skądinąd, że wypożyczenie kosztuje kilkadziesiąt złotych za dobę, więc po 2-4 tygodniach stanowi to już jaki wymierny koszt Gwoli prawdy, dyrektor firmy od której miałem osuszacz (domyślasz się której ) zawsze twierdził, że wylewki muszą schnąć 4-6 miesięcy i niewiele tu można przyspieszyć. Jak zwykle, wyszło że miał rację - w naszym przypadku to było prawie 5 miesięcy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.11.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Skoro już mamy karnisze, to wypadało coś na nich powiesić... cokolwiek Okazało się, że niektóre firanki z poprzedniego mieszkania PRAWIE pasowały, a więc je wykorzystaliśmy... choćby tymczasowo. Na pewno część z nich (jeśli nie wszystkie) pozostanie nieco dłużej... Niemniej za kilka dni spróbujemy zamówić firanki i zasłony docelowe do wszystkich pomieszczeń na parterze - z nadzieją, że zawisną na Boże Narodzenie. Za tydzień planujemy akcję podobną do dzisiejszej, ale tym razem z zasłonami W międzyczasie prezentuję zdjęcia z: 1) pokoju córci 2) sypialni małżeńskiej 3) pokoju gościnnego 4) gabinetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 08.12.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Dawno nie aktualizowałem bloga, ale też niewiele nowego się działo wokół domu. Dzisiaj zamówiliśmy komplet firan i zasłon do salonu i wiatrołapu oraz roletę rzymską do górnej łazienki. Przy odrobinie szczęścia zawiesimy je tuż przed Wigilią. Orkan Ksawery zdemolował antenę satelitarną, która groziła zwaleniem się na dach lub nawet stłuczeniem okna dachowego. Na szczęście dość rozpaczliwe poszukiwania magików, którzy odważyliby się wejść na dach w czasie porywistego wiatru i chodzić po oblodzonej dachówce zakończyły się wczoraj powodzeniem - antena jest w tej chwili mocno przywiązana i czeka na specjalistyczną firmę od montażu anten. Co prawda tymczasowo nie mamy TV sat, ale to jest pikuś Z innych wiadomości: córcia nie mogła się doczekać śniegu i nareszcie dzisiaj mogła poszaleć na śniegu W załączeniu kilka zdjęć z niedzielnego spaceru. Oczywiście pierwsze zdjęcie sezonu zimowego to obowiązkowy aniołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 08.12.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Trzeba przyznać, że mieliście szczęście , to wiatrzycho narobiło tyle strat ;( Ze śniegu to się chyba tyko dzieci cieszą, choć nie powiem,że będę się cieszyła w święta gdy go nie będzie. Jak ja bym chciała już firanki Będę czekać na fotki Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2013 27.12.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Fajne karnisze, nie wiedziałam że są takie przykrecane do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.12.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 witam po świątecznie jak dekoracje okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 31.12.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Witam po dłuższej nieobecności. Dziękuję za Wasze wpisy i sorki, że długo nie odpowiadałem. Organizacja Świąt (gościliśmy najbliższą rodzinę) i praca zawodowa pochłonęły nas kompletnie w ostatnich dniach. Dopiero teraz - w Sylwestra - możemy co nieco odpocząć Poniżej obiecane zdjęcia firan i zasłon. Muszę zaznaczyć, że miałem duże kłopoty ze zrobieniem przyzwoitych zdjęć z uwagi na słońce i brak podstawowych umiejętności fotograficznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 31.12.2013 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 I jeszcze kilka zdjęć. Jak widać, wszędzie królują kable i gołe żarówki, ale mamy już upatrzonych kilka oprawek i tylko czekamy na dobrą okazję. Niemniej teraz myślimy już głównie o tarasie, którego wykonanie planujemy zlecić na wiosnę. Także dyskutujemy, rysujemy, planujemy... No i liczymy pieniążki Pozdrawiam wszystkich regularnych i okazyjnych "czytaczy" niniejszego bloga i w imieniu Żony i Córci życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 02.01.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Macie już pięknie i przytulnie. Czy rekuperacja juz u Was działa? Daj proszę znać jak wrażenia? Pozdrowienia dla Ciebie, Żony i Córci... i Kici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.01.2014 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Drimeth, dzięki za życzenia, przekażę Rekuperacja chodzi non-stop i jest bezproblemowa w użytkowaniu. Najważniejsze, że w domu jest zawsze świeże powietrze i nie ma potrzeby otwierania okien Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 02.01.2014 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 To fantastyczne wieści. Dziękuję serdecznie za odpowiedź Czyli jednak dobrym pomysłem było zamówienie części okien fixów w naszym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 02.01.2014 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Jeśli jakichś okien nie zamierzasz często otwierać i są na parterze (aby je czasem umyć) - to oczywiście fixy są dobrym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts