Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy "Cyprysa" (pracownia Horyzont)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 966
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sheila, nie ma sprawy. Aczkolwiek jeszcze nieprędko bo najpierw musimy zrobić projekt ogrodu... Niemniej gołym okiem widać, że granicy działki stoi 5-6 sztuk bardzo ładnych brzózek, które na 100% będzie trzeba wykopać przy pracach nad ogrodzeniem.

Zupełnie mi się nie śpieszy ;) - nam do ogrodu jeszcze taaaaaak daleko, że ho ho. Siedzę co prawda już nad projektem, ale na razie to tylko zbieranie pomysłów i próba umiejscowienia zasadniczych elementów ogrod

Drobne nowe rzeczy, które cieszą :)

Czyli:

1) firanki w oknie kuchennym (ponowne podziękowania dla kochanej Teściowej)

2) zestaw noży

3) komplet garnków

4) nareszcie porządne patelnie

[ATTACH=CONFIG]256516[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256517[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256519[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256520[/ATTACH]

Wszystko świetne! A już najbardziej podobają mi się patelnie - nasze są już tak zjechane że aż wołają o wymianę, ale mając w perspektywie budowę celowo wstrzymuję się z zakupem.

Już dawno obiecałem ivy17 zdjęcia kuchni, więc nadrabiam zaległości. Albowiem czyściej i lepiej niż w tej chwili nigdy tam chyba nie będzie :)

Jeszcze zostało kilka drobnych rzeczy: zasłonka w miejscu gdzie blat dochodzi do ściany (tam na podłodze przechowujemy wodę, jedzenie dla kota itp.) no i oczywiście oświetlenie na sufit (wciąż zwisa tam żarówka).

IMG_1928.jpgIMG_1929.jpgIMG_1934.jpgIMG_1933.jpg

Gość AiŁ_gość
Wszystko świetne! A już najbardziej podobają mi się patelnie - nasze są już tak zjechane że aż wołają o wymianę, ale mając w perspektywie budowę celowo wstrzymuję się z zakupem.

Nam by się przydał komplet takich super noży:rolleyes:

sheila

Patelnie bym wymieniła. Mogę Ci polecić fajną i niedrogą. Użytkuję około 2 lat i nie ma nawet jednej ryski. Tefal enjoy. Cena zależna od rozmiaru. Ja mam 32 cm i dla naszej 4 jest wystarczająca.

Edytowane przez AiŁ_gość

Gość AiŁ_gość

cypryski

Fajnie, że wrzuciłeś zdjęcia kuchni :) Bardzo podoba mi się blat ( to chyba drewno, jak się użytkuje ?) , ułożenie płytek na podłodze, wysokość kontaktów. Również planuję okap podszafkowy. Ładnie to wygląda.

Edytowane przez AiŁ_gość

Bardzo dziękuję za miłe słowa :)

Blat jest drewniany z Ikei. Użytkuje się bardzo dobrze, ale nie ma co ukrywać że pozostają na nim różne mniej lub bardziej trwałe ślady. Taki urok drewna :)

Oświetlenie pod szafkami to dwie taśmy LED, zapalane z łącznika przy wejściu do kuchni.

Pozdrawiam wszystkich !

• 2 weeks później...

Miło było Was gościć. Niestety tylko duchem, gdyż ciałem byliśmy dość daleko :)

Odpowiadając na pytanie: tak, będziemy musieli wyrównać cały teren i nawieźć dużo ziemi. Ale to już zadanie raczej na przyszły rok.

Przez zimę popracujemy nad projektem ogrodu, bo szczerze mówiąc nie mamy na razie spójnej koncepcji :(

Pozdrawiam!

Gość AiŁ_gość

Będziemy jeszcze w piątek, podejrzeć budowę blisko Was.

Na żywo brzózki jeszcze piękniejsze. No i karmnik na jednej też jest :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez AiŁ_gość