Gość AiŁ_gość 25.05.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Drimeth, pantera wychodzi, wraca, wychodzi, wraca... jak to pantera Za rok będzie miała kolegę Jeden z moich kotów jest wychodzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.05.2014 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Pogoda nas nie rozpieszcza, ale przeglądając zdjęcia ze spaceru po okolicy sprzed 2 tygodni, pomyślałem że pokażę kilka fotek. Jak widać, na rabatce COŚ już rośnie Nie wiemy dokładnie co, gdyż dzięki "pomocy" naszej córci i jej koleżanki nie wiemy co i jak gęsto zostało zasiane. Aczkolwiek mamy pewne podejrzenia i z ciekawością czekamy na rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.05.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 A gdzie jest taki staw ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.05.2014 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 W chaszczach za kościołem Nie widać jak jedziesz samochodem, ale spójrz choćby na Google Maps. Naprawdę nie wiedziałaś, że tam jest kąpielisko (nielegalne) i czasem nawet żaglówki pływają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 30.05.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 W chaszczach za kościołem Nie widać jak jedziesz samochodem, ale spójrz choćby na Google Maps. Naprawdę nie wiedziałaś, że tam jest kąpielisko (nielegalne) i czasem nawet żaglówki pływają? Ja nie wiedziałam. Żaglówki? Serio? Fajnie Czy to jest ten akwen który na stronie agrirolu jest na 5 etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.05.2014 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 sheila, zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.05.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 W chaszczach za kościołem Nie widać jak jedziesz samochodem, ale spójrz choćby na Google Maps. Naprawdę nie wiedziałaś, że tam jest kąpielisko (nielegalne) i czasem nawet żaglówki pływają? nigdy tam nie byłam chociaz wiedziałam ze jest. Musze sie kiedyś tam przedreptać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 30.05.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 cypryski - czy jesteście zadowoleni ze swojego kier-buda? Jeśli tak, to byłabym bardzo wdzięczna za namiary! Szukam kogoś kto ma głowę na karku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 31.05.2014 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 sheila, my wzięliśmy kierbuda "w pakiecie" od dewelopera. Było to ryzykowne, ale wyszło tanio i bezproblemowo. Zależało nam na ekspresowej budowie i jak najszybszym oddaniu budynku do użytkowania. Przyczyny opisywałem gdzieś wcześniej w tym wątku. Ale dzięki tej decyzji papierologią praktycznie się nie zajmowaliśmy, wszystko załatwiała za nas firma A. Wszystko mieliśmy podstemplowane i zatwierdzone, a samego kierbuda widziałem może 2 razy. Od wytyczenia fundamentów do zameldowania się minęło ok. 10 miesięcy. To by było niemożliwe gdybyśmy musieli sami wszystko organizować Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.07.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 hejoooo co tam u Was słychać ??? jak w domku w te upały?? bardzo gorąco ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.07.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Czytam, czytam i podziwiam. Gratuluję zaparcia i szybkości budowy. Myślałam że to jest niemożliwe w tym tempie! Każdy mi mówi że dom musi "leżakować" po stanie surowym a tu proszę, nie musi... Pozdrawiam ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 04.08.2014 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Witam wszystkich po dłuższym urlopie. Iwonko, w czasie najgorszych upałów byliśmy nad morzem Ale i wcześniej zdarzały się gorące dni, na szczęście sprawdziła się koncepcja tarasu od strony wschodniej gdyż wieczory są NIESAMOWICIE przyjemne! Juskra, bardzo dziękuję za miłe słowa Wyjaśnię tylko, że domek leżakował w stanie surowym przez jedną zimę - bardzo długą i mroźną. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.08.2014 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Zapomniałem dodać zdjęcie naszej rabatki, która (ku uciesze córci) tak nas przywitała po urlopie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.08.2014 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Rabatka śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość AiŁ_gość 06.08.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 sprawdziła się koncepcja tarasu od strony wschodniej gdyż wieczory są NIESAMOWICIE przyjemne! doceniłam część ogrodu u moich rodziców od wschodu. W czasie upałów było to najlepsze miejsce na schronienie. Od Rana do wieczora. O poranku przed słońcem w części gdzie jest piaskownica i stół z krzesłami chroni zadaszenie z winorośli. Super pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 06.08.2014 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Iwonko, Anito/Łukaszu - dzięki za miłe słowa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.08.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Cyprysku, dawno się nie odzywałeś Świetny pomysł na rabatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 23.02.2015 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Ojojoj, faktycznie strasznie dawno nie zaglądałem do własnego wątku Drimeth Twojego wpisu nawet nie zauważyłem Niewiele się działo w ostatnich miesiącach, były pewne sprawy prywatne i zawodowe, którym musieliśmy poświęcić więcej uwagi. Obecnie czekamy już na wiosnę, nasze plany na ten rok związane z domem obejmują właściwie tylko dwie kwestie: 1) projekt ogrodu i zaplanowanie prac 2) ogrodzenie działki siatką na podmurówce Co do projektu rozpoczęliśmy już wstępne rozmowy, być może zlecimy projekt firmie, która później będzie go wcielać w życie. Alternatywnie, zamówimy tylko szczegółowy projekt zaś prace spróbujemy rozpocząć sami. Natomiast ogrodzenie siatką planujemy wczesną wiosną. Pozdrawiam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheila 23.02.2015 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Ojojoj, faktycznie strasznie dawno nie zaglądałem do własnego wątku Drimeth Twojego wpisu nawet nie zauważyłem Niewiele się działo w ostatnich miesiącach, były pewne sprawy prywatne i zawodowe, którym musieliśmy poświęcić więcej uwagi. Obecnie czekamy już na wiosnę, nasze plany na ten rok związane z domem obejmują właściwie tylko dwie kwestie: 1) projekt ogrodu i zaplanowanie prac 2) ogrodzenie działki siatką na podmurówce Co do projektu rozpoczęliśmy już wstępne rozmowy, być może zlecimy projekt firmie, która później będzie go wcielać w życie. Alternatywnie, zamówimy tylko szczegółowy projekt zaś prace spróbujemy rozpocząć sami. Natomiast ogrodzenie siatką planujemy wczesną wiosną. Pozdrawiam wszystkich ! Witaj sąsiedzie! Co do ogrodu, to jakby co mam kontakt do bardzo fajnej projektantki - ale ona nie ma ekipy wykonawczej. Czy firma, której namiary Wy macie zajęłaby się samym wykonaniem ogrodu? Trochę mnie przeraża jak wygląda proce przygotowania gruntu pod ogród i obawiam się, że sama tego nie ogarnę... Jeśli chodzi o ogrodzenie - będziecie robić sami czy macie ekipę? Jakby co, to jestem chętna na namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 23.02.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Oj faktycznie dawno Cię nie było 1) projekt ogrodu i zaplanowanie prac 2) ogrodzenie działki siatką na podmurówce Widzę ze plan mamy bardzo podobny z małymi zmianami : 1) wyrównać działkę i posadzić trawkę ( ogród/rabaty w póżniejszym terminie) 2) ogrodzenie działki - tylko planujemy panele na podmurówce wiec tez bardzo podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts