Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy "Cyprysa" (pracownia Horyzont)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 966
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pogoda nas nie rozpieszcza, ale przeglądając zdjęcia ze spaceru po okolicy sprzed 2 tygodni, pomyślałem że pokażę kilka fotek.

Jak widać, na rabatce COŚ już rośnie :) Nie wiemy dokładnie co, gdyż dzięki "pomocy" naszej córci i jej koleżanki nie wiemy co i jak gęsto zostało zasiane. Aczkolwiek mamy pewne podejrzenia i z ciekawością czekamy na rezultaty :)

IMG_2086.jpgIMG_2089.jpgIMG_2107.jpgIMG_2126.jpgIMG_2125.jpg

W chaszczach za kościołem :) Nie widać jak jedziesz samochodem, ale spójrz choćby na Google Maps.

Naprawdę nie wiedziałaś, że tam jest kąpielisko (nielegalne) i czasem nawet żaglówki pływają?

Ja nie wiedziałam. :) Żaglówki? Serio? Fajnie :) Czy to jest ten akwen który na stronie agrirolu jest na 5 etapie?

W chaszczach za kościołem :) Nie widać jak jedziesz samochodem, ale spójrz choćby na Google Maps.

Naprawdę nie wiedziałaś, że tam jest kąpielisko (nielegalne) i czasem nawet żaglówki pływają?

nigdy tam nie byłam chociaz wiedziałam ze jest. Musze sie kiedyś tam przedreptać :-)

sheila, my wzięliśmy kierbuda "w pakiecie" od dewelopera. Było to ryzykowne, ale wyszło tanio i bezproblemowo. Zależało nam na ekspresowej budowie i jak najszybszym oddaniu budynku do użytkowania. Przyczyny opisywałem gdzieś wcześniej w tym wątku.

Ale dzięki tej decyzji papierologią praktycznie się nie zajmowaliśmy, wszystko załatwiała za nas firma A. Wszystko mieliśmy podstemplowane i zatwierdzone, a samego kierbuda widziałem może 2 razy.

Od wytyczenia fundamentów do zameldowania się minęło ok. 10 miesięcy. To by było niemożliwe gdybyśmy musieli sami wszystko organizować :(

Pozdrawiam!

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich po dłuższym urlopie.

Iwonko, w czasie najgorszych upałów byliśmy nad morzem :) Ale i wcześniej zdarzały się gorące dni, na szczęście sprawdziła się koncepcja tarasu od strony wschodniej gdyż wieczory są NIESAMOWICIE przyjemne!

Juskra, bardzo dziękuję za miłe słowa :) Wyjaśnię tylko, że domek leżakował w stanie surowym przez jedną zimę - bardzo długą i mroźną.

Pozdrawiam!

Gość AiŁ_gość

sprawdziła się koncepcja tarasu od strony wschodniej gdyż wieczory są NIESAMOWICIE przyjemne!

doceniłam część ogrodu u moich rodziców od wschodu. W czasie upałów było to najlepsze miejsce na schronienie. Od Rana do wieczora. O poranku przed słońcem w części gdzie jest piaskownica i stół z krzesłami chroni zadaszenie z winorośli. Super pomysł :)

• 6 months później...

Ojojoj, faktycznie strasznie dawno nie zaglądałem do własnego wątku :)

Drimeth Twojego wpisu nawet nie zauważyłem :(

Niewiele się działo w ostatnich miesiącach, były pewne sprawy prywatne i zawodowe, którym musieliśmy poświęcić więcej uwagi.

Obecnie czekamy już na wiosnę, nasze plany na ten rok związane z domem obejmują właściwie tylko dwie kwestie:

1) projekt ogrodu i zaplanowanie prac

2) ogrodzenie działki siatką na podmurówce

Co do projektu rozpoczęliśmy już wstępne rozmowy, być może zlecimy projekt firmie, która później będzie go wcielać w życie. Alternatywnie, zamówimy tylko szczegółowy projekt zaś prace spróbujemy rozpocząć sami.

Natomiast ogrodzenie siatką planujemy wczesną wiosną.

Pozdrawiam wszystkich !

Ojojoj, faktycznie strasznie dawno nie zaglądałem do własnego wątku :)

Drimeth Twojego wpisu nawet nie zauważyłem :(

Niewiele się działo w ostatnich miesiącach, były pewne sprawy prywatne i zawodowe, którym musieliśmy poświęcić więcej uwagi.

Obecnie czekamy już na wiosnę, nasze plany na ten rok związane z domem obejmują właściwie tylko dwie kwestie:

Co do projektu rozpoczęliśmy już wstępne rozmowy, być może zlecimy projekt firmie, która później będzie go wcielać w życie. Alternatywnie, zamówimy tylko szczegółowy projekt zaś prace spróbujemy rozpocząć sami.

Natomiast ogrodzenie siatką planujemy wczesną wiosną.

Pozdrawiam wszystkich !

Witaj sąsiedzie!

Co do ogrodu, to jakby co mam kontakt do bardzo fajnej projektantki - ale ona nie ma ekipy wykonawczej.

Czy firma, której namiary Wy macie zajęłaby się samym wykonaniem ogrodu? Trochę mnie przeraża jak wygląda proce przygotowania gruntu pod ogród i obawiam się, że sama tego nie ogarnę...

Jeśli chodzi o ogrodzenie - będziecie robić sami czy macie ekipę? Jakby co, to jestem chętna na namiary. :)

Oj faktycznie dawno Cię nie było :rolleyes:

Widzę ze plan mamy bardzo podobny z małymi zmianami :

1) wyrównać działkę i posadzić trawkę ( ogród/rabaty w póżniejszym terminie)

2) ogrodzenie działki - tylko planujemy panele na podmurówce wiec tez bardzo podobnie