cypryski 10.03.2016 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Chcemy utrzymać kolorystykę całego domu i otoczenia, czyli biało-szaro-grafitową. Mam nadzieję, że po dalszych rozmowach na temat kosztów nie trzeba będzie tego projektu za wiele zmieniać. Wypełnienie będzie z metalowych przęseł z prześwitem 2 cm. Wysokość ok. 180 cm. Planujemy zrobić ogrodzenie od A do Z, tzn. wraz z konieczną dobudową ok. 25 m2 nawierzchni z kostki oraz z automatyką bramy, przelotową skrzynką pocztową i wideodomofonem. W tej ostatniej kwestii musimy skonsultować się z elektrykiem bo niestety nie pamiętamy czy podczas budowy ułożone zostało wystarczające okablowanie W najgorszym razie będzie po prostu domofon... W ciągu 2 tygodni - po obmiarach - będziemy już dokładnie zorientowani czy ten projekt jest realistyczny w ramach naszego budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.03.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]349404[/ATTACH] . Ten pierwszy wzór wygład jak drabina, czy aby nie będzie zachęcał do sprawdzenia go w tej roli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.03.2016 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Jak napisałem, prześwit 2 cm więc raczej trudno się będzie wspiąć Większość horyzontalnych wypełnień jest bardziej przyjazna dla wspinaczy... Ale i tak najważniejszy jest chyba system alarmowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.03.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Ten pierwszy wzór wygład jak drabina, czy aby nie będzie zachęcał do sprawdzenia go w tej roli ? Jak napisałem, prześwit 2 cm więc raczej trudno się będzie wspiąć Większość horyzontalnych wypełnień jest bardziej przyjazna dla wspinaczy... Ale i tak najważniejszy jest chyba system alarmowy... Myślę ze płot o takiej wysokości klasycznej jakiby nie był nie jest dla kogokolwiek przeszkodą najbardziej podoba mi sie pierwsza inspiracja , sama kiedys cos podobnego planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 10.03.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Zgadzam sie z Iwonką Chodzi nam bardziej o odgrodzenie sie od piesków sąsiadów niż od złoczyńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nairda 11.03.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Ogrodzenie zapowiada się ciekawie. Bardzo mi się podoba ten pierwszy wzór. Czekam zatem na realizację i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.03.2016 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dzięki za opinie Nam też się wersja nr 1 podoba najbardziej, zwłaszcza jeżeli chodzi o metalowe przęsła. Same bloczki chcemy maksymalnie jasne (białe lub piaskowe) z grafitowymi daszkami, które będą pasować do dachu domu i dachu altanki śmieciowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 11.03.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dzięki za opinie Nam też się wersja nr 1 podoba najbardziej, zwłaszcza jeżeli chodzi o metalowe przęsła Czy będziesz kupowac gotowe przęsła czy ktoś będzie ci robił? Czy wiesz jaki koszt tych przęseł? Ja planuję coś podobnego. Inspiracją dla mnie były przęsła aluminiowe ale koszt mnie powalił. Mozesz napisac coś więcej o tych metalowych przęsłach, tj. grubość, jakie zabezpieczenie antykorozyjne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.03.2016 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Przęsła będą na zamówienie. W ubiegłym roku mieliśmy już wycenę na ok. 10-11 tys. zł. Wówczas długość miała być 3,3 m, wysokość 1,5 m, sztachetki o szerokości 8 cm z prześwitem 2 cm (czyli 8 cm sztachetka, potem 2 cm prześwitu, kolejna sztachetka 8 cm itd. - nie umiem tego lepiej opisać). Grubość sztachetki 2 cm, grubość ramy 4 cm - jeśli dobrze pamiętam. W naszym tegorocznym projekcie z uwagi na wyższą podmurówkę i dodane 2 słupy, wymiary przęseł będą ok. 2,3 m długości i 1,3 m wysokości. Więc liczymy na to, że cena nie będzie wyższa od ubiegłorocznej wyceny, a może nawet nieco niższa. Powyższa wycena obejmuje również bramę przesuwną 4 m i trzy furtki (jedną wejściową i 2 altankowe). W tym są jeszcze 3 dodatkowe przęsła tworzące altankę (frontowa ścianka altanki będzie z bloczków łupanych, jak reszta ogrodzenia). Przęsła będą zabezpieczone i pomalowane farbą podkładową, ale ekipa od ogrodzenia pomaluje je na docelowy kolor (grafit). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.03.2016 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Po rocznej przerwie ponownie nawiedzam Twój wątek Przez ten czas skonkretyzowały się nasze wymagania co do projektu i wykończenia. Mamy bardzo podobne wymagania odnośnie wielkości domu (ok. 150-160 p.u. , ok. 220-230 po podłodze) i jego bryły. Nawet jeśli chodzi o Wasze wykończenie (np. styl kuchni) i jego standard (drewno zamiast paneli, schody) - mamy podobny gust i w taki podobny standard celujemy. Biorąc powyższe pod uwagę, chciałbym Cię zapytać o dwie rzeczy - 1. czy mógłbym otrzymać namiary na ekipę, która budowała SSO z dachem? Jeśli to nie tajemnica to byłbym wdzięczny również za informacje ile Was to kosztowało; 2. czy mógłbyś się podzielić informacją ile wyniosła Was inwestycja do chwili obecnej? Mieszkamy w tym samym rejonie, więc taka informacja byłaby cenna dla mnie w kontekście zaplanowania własnej budowy i rozważenia choćby kwestii finansowania. Gdybym miał szacować, to na podstawie zdjęć i informacji z wątku stawiałbym na kwotę około 550k. Oczywiście odpowiedź może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.03.2016 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Witam ponownie, milo mi, że planujecie podobne wykończenie jak my Ekipy niestety Ci nie polecę, bo oni pracują wyłącznie na terenie mojego osiedla domków (wiem bo ich pytałem na prośbę innych forumowiczów). Ekipa ma tutaj bardzo dużo zleceń na najbliższych kilka lat, więc z powodów chociażby logistycznych nie są zainteresowani zleceniami nawet 5 km dalej. Kosztów inwestycji po prawie 3 latach nie jestem w stanie dokładnie podać, ale ta kwota którą wymieniasz jest zapewne dość bliska. Pamiętam jednak, że około połowę tej kwoty kosztował nas stan SSZ. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.03.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Aha, dziękuję za informację. Rzeczywiście Wasze osiedle się dynamicznie rozwiaja, więc deweloper ma co robić. Wykonczenie Waszego domu bardzo się nam podoba. Szczególnie podlogi, kuchnia i schody - dokładnie w tym stylu planuje wykonczeniowke moja żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.03.2016 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Zdziwiłbyś się ile rzeczy jest jeszcze niewykończonych wewnątrz domu Mamy na co oszczędzać przez jakieś 5 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.03.2016 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Wycena ogrodzenia frontowego uzgodniona i zatwierdzona przez inwestorów Zaboli w portfelu, ale ruszamy z pracami zaraz po Świętach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 24.03.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Trzymam kciuki.Na pewno będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 24.03.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nairda 30.03.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Wycena ogrodzenia frontowego uzgodniona i zatwierdzona przez inwestorów Zaboli w portfelu, ale ruszamy z pracami zaraz po Świętach! Powodzenia i czekam na fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.03.2016 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki Nairda - zaczynamy jutro od 7 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 30.03.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki Nairda - zaczynamy jutro od 7 rano oo jak szybko, zaraz będzie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.03.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Czy ładnie, to się okaże za parę tygodni... Mam nadzieję, że wyjdzie tak jak zaplanowaliśmy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts