Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujemy "Cyprysa" (pracownia Horyzont)

Recommended Posts

Już wiem, jak to wygląda u Was, a jak u nas... Macie od góry chyba też założoną siatkę i naciągnięte klejem (styro od góry) i to Wam się ładnie łączy z fundamentem...

My z samobudujących... Jakby były pieniązki na hydraulika, płytę, kleje, zalanie stropu, więźbę... To poszlibyśmy z pracami szybciej, dalej... :) Suporeks już jest... Czeka od ślubu... (7 lat minęło jak jeden dzień... ;))

A tak - w ten weekend prawdopodobnie zasypiemy do końca fundament i zimujemy...

Na wiosnę przygarniemy nowego członka rodziny - jakiś fajny bank ;) - który to "zapłaci" za dalsze potrzebne sprawy byudowlane :)

• Odpowiedzi 966
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Samobudowanie też ma swoje niepodważalne zalety... My już na fundament musieliśmy "przygarnąć nowego członka rodziny" :)

Przy okazji - chętnie polecę Ci miłego człowieka od kredytów, pomoże w wybraniu najlepszej oferty. Widzę, że jesteście z okolic Warszawy, także daj znać gdybyś potrzebowała kogoś kto bezpłatnie załatwi 99% papierkologii okołokredytowej. Nam bardzo pomógł, a byliśmy dość wybredni i upierdliwi :)

Pozdrawiam!

Dzisiaj zaliczyliśmy tradycyjną weekendową wizytę na placu budowy. Po drodze podpisaliśmy umowę z energetyką i PODOBNO już lada dzień będziemy mieć własny prąd :)

Aktualnie prąd i wodę organizuje sobie wykonawca we własnym zakresie. No, ale media będą nam niezbędne w przyszłym roku kiedy będziemy rozpoczynali prace wykończeniowe.

Najważniejsza informacja na dzisiaj: mamy strop nad garażem i nadproża nad wszystkimi oknami :)

Poniżej kilka zdjęć, za chwilę prześlę kolejne.

IMG_5256.jpgIMG_5194.jpgIMG_5197.jpgIMG_5199.jpg

Rośnie domek pięknie... :)

A pogoda dopisuje, przez ten tydzień zapewne już strop gotowy. Dobrze że nowe zdjęcia już za parę dni.

Piszesz że 30 kilometrów masz na budowę kurcze mnie by chyba ciekawość wykończyła :)

Ja mam jakieś 20 metrów a i tak jak nie w jednym ,to w drugim oknie siedziałam i podglądałam ,Oj nie zazdroszczę Ci.

Pozdro i czekam na fotki.

WItaj Renatko :)

Kierbud powiedział mi parę dni temu, że strop nad salonem i resztą domu będzie wylewany w poniedziałek. Więc zapewne za 2-3 dni w czasie weekendowej rodzinnej "inspekcji" zobaczymy rozłożoną Terivę, gotową do zalania betonem.

No, chyba że ekipa zrobi to dopiero w poniedziałek, bo przecież położona luzem Teriva może się komuś za bardzo spodobać...

Te 30 km to faktycznie sporo, ale myśmy jakiś czas temu podjęli strategiczną decyzję o wyprowadzce z Warszawy. Mieszkam tu całe życie - i wystarczy. Zresztą dojazd do centrum stolicy zajmie nam docelowo 30-40 minut więc niewiele mniej niż w godzinach szczytu z południowych dzielnic Warszawy ;)

Pozdrawiam!

Lawirowanie pomiędzy drzewami nie jest łatwe, ale najmłodsza inwestorka (5 lat) nie miała z tym problemu. Niestety, nie poradziła sobie z mrozem i po 10 minutach odtrąbiła powrót do domu.

Ja odruchowo zacząłem szukać grzybów, ale betonowa wylewka to nie jest najlepsza gleba. Może i dobrze że nie ma grzybów. Ani grzyba.

IMG_5276.jpgIMG_5278.jpgIMG_5282.jpgIMG_5292.jpg

Edytowane przez cypryski

Nie było dla nas żadnym zaskoczeniem, że ekipa skutecznie realizuje kolejne punkty harmonogramu., Skoro kierbud powiedział kilka dni temu, że w poniedziałek zalewamy strop - to w sobotę wszystko jest odpowiednio przygotowane.

Wygląda na to, że wizyta betoniarki zostanie wykorzystana do wylania schodów. Zauważyliśmy, że są już prawie w całości zaszalowane. I widać już, że pomieszczenie obok i pod schodami będzie całkiem spore. Zmieszczą się półki, półeczki i różne inne popierdółki :)

IMG_5279.jpgIMG_5295.jpgIMG_5296.jpgIMG_5280.jpg

No no piękne osiedle ,dech mi zaparło ;) I kościołek na środku Szeroka ulica a ten las .... fajnie, fajnie,..

. A wiesz może kiedy powstało to osiedle ?Wygląda dość młodo, no chyba że wieś nie jest objęta na zdjęciu.

Założę się że strop zalali wzorowo i domek już ma pierwszy "daszek"

Gratuluję następnego etapu.

Trzymam kciuki:)

Dzięki za miłe słowa, Renatko :)

Osiedle ma ok. 10 lat i jego budowa jest skończona w ok.50%. Docelowo będzie tu stało kilkaset domów jednorodzinnych i bliźniaków. Na wjeździe stoi faktycznie kościół oraz - od 2 miesięcy - nowoczesna szkoła podstawowa. To były silne argumenty aby osiedlić się 30 km od Warszawy :)

Pozdrawiam!