renata2005tychy 30.03.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Cypryski Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych;) Bogatego Zajączka i Mokrego Dyngusa;) Na pewno się wszystko dobrze ułoży , najważniejsze że ciepła kawa będzie Pozdrawiam serdecznie i TRZYMAM KCIUKI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 30.03.2013 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Dzięki i wzajemnie! Oczywiście, kawa jest najważniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 05.04.2013 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dzisiaj ważny dzień, ponieważ uzgodniliśmy wszystkie koszty prac do stanu deweloperskiego. Bez niespodzianki - wykona je ta sama firma, która zbudowała nam dom Chyba wszyscy jesteśmy happy gdyż współpracuje nam się wyśmienicie. Z uwagi na to, że montaż okien nam się bardzo opóźnia, opracowaliśmy harmonogram dzięki któremu niektóre prace rozpoczną się już w przyszłym tygodniu - tak żebyśmy nie tracili czasu. Wczoraj przełożyliśmy również terminy montażu drzwi i systemu rekuperatora. OKNA MUSZĄ BYĆ ZA PARĘ TYGODNI bo jak nie, to............ W międzyczasie kilka aktualnych, wiosennych widoczków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.04.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 W ostatnim czasie dużo się działo... ale wszystko z pozytywnym wynikiem, więc powoli znów koncentrujemy się na budowie domu. W oczekiwaniu na okna, drzwi i instalację rekuperatora (wszystko zaplanowane na przełomie kwietnia i maja), pan hydraulik rozprowadził wszystkie rurki kanalizacyjne, nawet rurę do odbioru szamba z ogrodzenia (widać ją na 1-szym zdjęciu). Dzięki temu odbiór nieczystości będzie mógł się odbywac w czasie naszej nieobecności Oto zdjęcia z parteru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.04.2013 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Tutaj na pierwszym zdjęciu kotłownia - już w pełni przygotowana w zakresie hydrauliki. Na pozostałych zdjęciach - praca pana hydraulika w dużej łazience (tzn. pokoju kapielowym nad garażem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 14.04.2013 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Śniegu w okolicy już nie widać, natomiast jeziorko tuż za południowym bokiem naszej działki jest dość imponujące. Ponieważ domki naszych przyszłych sąsiadów są jeszcze niesprzedane, nie mają one jeszcze gospodarza, który zająłby sie tym problemem. Mam cichą nadzieję, że deweloper dojdzie kiedyś do wniosku, że sprzedanie tych domków z jeziorkiem zamiast ogrodu będzie utrudnione - i nawiezie kilka ton ziemi. Na naszej działce co prawda powodzi nie ma, ale jest wilgotno i na wiosnę przyszłego roku musimy bezwzględnie ruszyć z pracami ziemno-ogrodowymi. Czyli albo odwodnienie albo nawiezienie sporo nowej ziemi. A może i to i to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 19.04.2013 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzisiaj rano spotkanie na budowie z panem od kominków. Omówiliśmy budżet, ogólny wygląd oraz termin wykonania. Szczegóły uzgodnimy w ciągu następnych kilku tygodni. Tradycyjnie zrobiłem trochę zdjęć, aczkolwiek od ostatniej wizyty niewiele się zmieniło. Czyli wciąż czekamy na okna i drzwi itp. itd... Przy okazji zauważyłem co najmniej 2-3 nowe budowy w niedalekiej odległości od naszego domku. Pomimo deszczowej nocy, działka jest zdecydowanie bardziej sucha niż tydzień temu. Oczywiście oprócz jeziorka na południowej granicy z sąsiadującymi bliźniakami. Ale nawet to jeziorko znacznie się zmniejszyło i łódką już by się nie dało popływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.04.2013 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Wiadomość dnia, tygodnia, a nawet roku: OKIEN NIE BĘDZIE w obiecanym terminie. Najwcześniej w połowie maja, pomimo wcześniejszych zapewnień o końcu kwietnia. Prosze mnie nie pytać na PW o wykonawcę, bo nie mam w tej chwili nic kulturalnego do powiedzenia. Tak więc wygląda na to, że we wrześniu będziemy bezdomni. Miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.04.2013 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 głowa do góry , może nie będzie tak źle i uda sie potem przyśpieszyć prace po okienne :yes: trzymam kciuki za powodzenie akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.04.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 nie myśleliście żeby tu drzwi zrobić ? ile ma ta ściana ?http://img818.imageshack.us/img818/8546/zrzutekranu20130421godz.png Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 21.04.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 tzn samą futrynę , bez skrzydła , to latanie naookoło do kuchni może być wkurzające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.04.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Dzięki ivy17, przejechaliśmy się na działkę, pooddychaliśmy świeżym powietrzem i samopoczucie się nam troche poprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.04.2013 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 syberia, masz rację że będzie trochę biegania, ale widzieliśmy ten problem w trakcie projektowania i zaakceptowaliśmy go. Niestety, nie ma projektów idealnych Otwór w tym miejscu nam po prostu nie pasuje, ale wielkie dzięki za sugestię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.04.2013 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ponieważ forumowy "guru od okien", polecany przez wielu forumowiczów, wystawił nas dosłownie do wiatru (tak, wiem... "zima się przedłużyła", "niepotrzebnie podawałem Panu konkretny termin" itd. itp.), pojechaliśmy rodzinnie (czyli całą trójką) na działkę bo zawsze nas to uspokaja i skłania do pozytywnego myślenia. Wciąż nie wiem co zrobimy bez okien, ale przynajmniej zaliczyliśmy pierwszą mini-imprezkę. Widzieliśmy też kilku sąsiadów z przenośnymi grilami, świętującymi na działkach pierwszy ciepły weekend Także już wiem z czym przyjedziemy następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 21.04.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Cypryski tak mi przykro z powodu okien, znam uczucie bezsilności budowlanej... My mieliśmy dziś była super pogoda, no i trzeba było to wykorzystać . U Was to dopiero będzie POLE do popisu w projektowaniu ogrodu- ja to już tylko ubijam , bo miejsca jak kot napłakał. Oczywiście słońce ładuje pozytywnie;) Wasz następny wypad to już z grillem A jak wyglądałoby rozwiązanie umowy z panem od okien? Na pewno o tym myślałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.04.2013 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Renatko, nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę, że niemal wszystko robicie sami... i to tak dobrze ! Niestety my mieszkamy daleko od budowy, a zresztą i tak ja mam dwie lewe ręce do wszelkich robót technicznych Także jesteśmy skazani na "profesjonalistów". No i właśnie mamy pierwszą obsuwkę, i to niestety bardzo bolesną Więc albo: 1) czekamy pokornie na okna... i nawet nie wiadomo jak długo - bo szanowny wykonawca, którego imienia nie chcę wymawiać, nie zgodził się zdeklarować (przyjąwszy pół roku temu 50% zaliczki) co do konkretnego terminu montażu, albo 2) wprowadzamy ekipy wykończeniowe bez zamontowanych okien, co wszyscy okoliczni złodzieje przyjmą z dużym zadowoleniem. Także nie jest fajnie. Ale przynajmniej słońce świeci I to jest dla nas jedyna pozytywna wiadomość na dzisiaj. Pozdrawiam i dzięki za dobre słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 21.04.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Czytam od początku , i wiem kto za tym stoi . A jak wygląda rozwiązanie umowy? Jakie konsekwencje wynikną w razie takiego kroku?Wiem że to drażliwy temat dla Ciebie.W Twoim przypadku profesjonaliści TO profesjonaliści.Wiesz jak było u mnie, więc drugim ważnym powodem jest to , że robimy dużo sami;) Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 21.04.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Renatko, na razie nie rozważam rozwiązania umowy bo to by oznaczało całkowitą klęskę. Poza tym wpłaciłem mu 50% kwoty Niestety, musimy zamieszkać w nowym domu do końca sierpnia. Na razie JEDYNYM wykonawcą, który nawalił jest "pan od okien". Dzisiejsza rozmowa telefoniczna kompletnie mnie rozwaliła, bo mam wrażenie, że ten człowiek w ogóle nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialności. Ale już nie chcę wchodzić w szczegóły... jak pisał M. Twain: "Spuśćmy zasłonę miłosierdzia". Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 22.04.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 byłam dzisiaj w okolicach waszego Cyprysika ładnie prezentuje się na żywo :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 23.04.2013 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Ooo, było mi bardzo miło Cię gościć w pobliżu moich skromnych progów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts