JK2010 03.07.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 W projekcie mam przed wejściem kolumny o grubości 40cm. Niestety, "fachowcy" budujący mi dom coś pomieszali i kupili tuby o grubości 25cm i zalali je betonem. Niestety, nie wygląda to dobrze. Czy jest jakiś sposób , żeby pogrubić kolumny? Słyszałem o styropianie, ale nie wiem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 03.07.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Styropian cięty na pasy (wielokąt), później szlifowany i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 04.07.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Własnie w ten sposób mam pogrubione kolumny u siebie.Styropian został zastosowany w celu poszerzenia ich srodkowego odcinka.U mnie bylo z tym trochę zabawy(zwłaszcza przy szlifowaniu do wymaganego kształtu),ale w twoim przypadku nie powinno być z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 04.07.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 dokładnie, elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosna Jutrzenka 05.07.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wełna mineralna lub styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesteinzyniera 07.07.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 A te kolumny to jakaś dekoracja, czy coś przytrzymują? Raczej to drugie Ze zbrojeniem też tak improwizowali, jak z rozmiarem? Ktoś wykonuje Ci element konstrukcyjny niezgodnie z projektem, a Ty się zastanawiasz, czy dasz radę zamaskować to styropianem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuhoskar 20.01.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Tak styropian jest dobry wystarczy pociac plyte na dkugie rowne woski paski szczeliny wypelnic pianja ladnie wyszlifowac i obrobic i bedzie dobrze sam tak robilem,bo zajmuje sie dociepleniami oraz innymi pracami budowlanymi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts