MuChaChaa 03.07.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mam takie pytanie, odnośnie fundamentów pod słup żelbetowy, czy można zrobić przy fundamencie 40x60 najpierw podmurówke z 2x bloczek betonowy ( tak żeby wysokość w sumie wyniosła 50cm) szerokość 30cm i na tym zrobić żelbetowy słup 36x36cm, czy sa takie bloczki betonowe spełniajace takie wymiary i w jaki sposób zamocować słup w takim bloczku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 04.07.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mam takie pytanie, odnośnie fundamentów pod słup żelbetowy, czy można zrobić przy fundamencie 40x60 najpierw podmurówke z 2x bloczek betonowy ( tak żeby wysokość w sumie wyniosła 50cm) szerokość 30cm i na tym zrobić żelbetowy słup 36x36cm, czy sa takie bloczki betonowe spełniajace takie wymiary i w jaki sposób zamocować słup w takim bloczku ? Pomysł delikatnie mówiąc kiepski i nie wiem czemu słuzący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 04.07.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mam takie pytanie, odnośnie fundamentów pod słup żelbetowy, czy można zrobić przy fundamencie 40x60 najpierw podmurówke z 2x bloczek betonowy ( tak żeby wysokość w sumie wyniosła 50cm) szerokość 30cm i na tym zrobić żelbetowy słup 36x36cm, czy sa takie bloczki betonowe spełniajace takie wymiary i w jaki sposób zamocować słup w takim bloczku ? Słup lub raczej trzpień żelbetowy powinien być zakotwiony w ławie a nie stać na bloczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raźny 04.07.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Rozejrzyj się za kształtkami U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 04.07.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Rozejrzyj się za kształtkami U ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 04.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 A to po co? jakiś ciekawy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greyzone 05.07.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Takie pomysły mnie dosłownie rozwalają:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesteinzyniera 06.07.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Mam takie pytanie, odnośnie fundamentów pod słup żelbetowy, czy można zrobić przy fundamencie 40x60 najpierw podmurówke z 2x bloczek betonowy ( tak żeby wysokość w sumie wyniosła 50cm) szerokość 30cm i na tym zrobić żelbetowy słup 36x36cm, czy sa takie bloczki betonowe spełniajace takie wymiary i w jaki sposób zamocować słup w takim bloczku ? Zmiany w projekcie konsultuje się z projektantem, a nie ludźmi na forum. Sposoby mocowania jakichś słupków altanki do bloczków fundamentowych w internecie znajdziesz - tyle, że Ty nie montujesz niewielkiego drewnianego słupka, a żelbetowy słup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts