Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z podłogą

Recommended Posts

Witam wszystkich. Miałbym gorącą prośbę do wszystkich użytkowników czy mogliby wypowiedzieć się na temat podłogi, której zdjęcia zamieszczam w załączniku, ponieważ nie znam się na ich wylewaniu i nie wiem jak powinna wyglądać prawidłowo wylana. Moje obawy co do poprawności robót ekipy biorą się z tego że podłoga pęka w okolicach progów i ścian. Jednocześnie podłoga składa się jakby z dwóch warstw. Wierzchnia o grubości około 2cm jest zbita, ale nie bardzo twarda a pod nią znajduje się około 7 cm sypkiej i kruchej, takiej jak widać na zdjęciach. Jeżeli można to prosiłbym o opinię i radę co zrobić z takim fantem.

2012-07-02 19.49.09.jpg

2012-07-02 19.45.46.jpg

2012-07-02 19.46.19.jpg

IMAG0110.jpg

IMAG0111.jpg

Witam wszystkich. Miałbym gorącą prośbę do wszystkich użytkowników czy mogliby wypowiedzieć się na temat podłogi, której zdjęcia zamieszczam w załączniku, ponieważ nie znam się na ich wylewaniu i nie wiem jak powinna wyglądać prawidłowo wylana. Moje obawy co do poprawności robót ekipy biorą się z tego że podłoga pęka w okolicach progów i ścian. Jednocześnie podłoga składa się jakby z dwóch warstw. Wierzchnia o grubości około 2cm jest zbita, ale nie bardzo twarda a pod nią znajduje się około 7 cm sypkiej i kruchej, takiej jak widać na zdjęciach. Jeżeli można to prosiłbym o opinię i radę co zrobić z takim fantem.

Jest mi bardzo przykro to pisać. Nic z tym nie zrobisz. Toto nie nadaje się nawet pod wykładzinę dywanową. Po prostu chała. Ludzie nie mający nawet "zielonego pojęcia" co robią i poco robią. USUNĄĆ!!! Zgłoś się jak będzie problem z panami. Na pocieszenie dodam, że spotykam się z czymś takim wyjątkowo zbyt często!!!

Nie powiem żeby ucieszyła mnie Wasza opinia, ale dziękuję za pomoc. Jednak czy moglibyście ocenić chociaż przybliżony koszt wylania podłogi na nowo przy założeniu że odzyskam choć część styropianu (bo beton odchodzi z łatwością) a powierzchnia do wymiany to około 150m2.