Tomasz Antkowiak 04.07.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 nurtuje mnie taka kwestia, czy zwiazki chloru jakie stosuje sie do uzdatniania wody w basenach kapielowych moga niszczyc styropian? to ze od razu styropian nie "ginie" to wiem, sprawdzilem, ale gdyby taka chlorowana woda prze bite 4 miesiace ciagle saczyla sie na arkusz styropianu to czy go powoli rospusci? skad pytanie w ubieglym roku rozlozylismy besen na ubitym piasku przykrytym styropianem fasadowym 10mm (piach wsypany we wczesniej przygotowana "piaskownice"), podczas demontazu na styropianie zauwazylem jakby wygryzione miejsca (cos jakby tunele mrowek jak podniesie sie stara plyte chodnikowa, tylko takie bardziej plamiaste niz tunelowe). utkwilo mi to w pamieci ale nie przywiazywalem wagi. w tym roku z uwagi na niewielki nadmiar betonu B20 po zalewaniu law piach zostal wybrany i zastapiony wlasnie betonem B20 ktory przykrylismy wykladzina aby nie uszkodzic dna. po napelnieniu wykladzina z jednej strony jest ciagle mokra - czyli gdzies jest wyciek z dna, nie jest wielki bo w ciagu doby ubywa raptem ok 3-5mm slupa wody ale mnie to zastanowilo i przypomialem sobie te wlasnie plamiaste dziury w styropianie. gdyby rok temu woda tez uciekala nie bylo szans aby to zauwazyc bo wsiakala by w piasek, teraz stoi na betonie. ubytek natomiast jest na tyle maly ze mozna go nie zauwazyc. a moze ktos ma sposob jakis aby takie uszkodzenie namierzyc jakos sprytnie ? niby nie jest ani grozne ani wielkie, ale mnie irytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 05.07.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tomek pytasz o styropian czy o dziurę w basenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 05.07.2012 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 o to czy zwiazki chloru moga niszczyc styropian czy zwiazki chloru jakie stosuje sie do uzdatniania wody w basenach kapielowych moga niszczyc styropian? to ze od razu styropian nie "ginie" to wiem, sprawdzilem, ale gdyby taka chlorowana woda prze bite 4 miesiace ciagle saczyla sie na arkusz styropianu to czy go powoli rospusci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts