neoo198110 05.07.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 WitamOstanio zauważyłem że przy parnym dniu w przedpokoju na tarakocie osadza sie "rosa" wilgota jest podłoga - w domu w czasie upału mam chłodno - wilgoci na podłodze nie ma jesli nie sa otwierane cały dzień drzwi wejsciowe jak sie tylko zacznie otwierac i zacznie wpływac ciepłe powietrze dopiero ten problem sie pojawia- jak sie pozbyc takich efektów wilgoci w domu ????? Z góry dzikuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 06.07.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witam Ostanio zauważyłem że przy parnym dniu w przedpokoju na tarakocie osadza sie "rosa" wilgota jest podłoga - w domu w czasie upału mam chłodno - wilgoci na podłodze nie ma jesli nie sa otwierane cały dzień drzwi wejsciowe jak sie tylko zacznie otwierac i zacznie wpływac ciepłe powietrze dopiero ten problem sie pojawia- jak sie pozbyc takich efektów wilgoci w domu ????? Z góry dzikuję za porady Masz dwie możliwości: 1. Ograniczyć do minimum otwieranie drzwi, nie będzie roszenia wilgoci na podłodze a ponadto utrzymasz komfortowy, jak na dzisiejsze upały, mikroklimat pomieszczeń. 2. Otworzyć w dzień, przez dłuższy okres czasu drzwi i okna, co spowoduje ogrzanie pomieszczeń w tym podłogi i problem zniknie, jednak duchota w domu pozostanie. Bezpośrednią przyczyną jest kontakt nagrzanego - wilgotnego powietrza z chłodniejszą płytką. Problem zniknie wraz ze zmianą pogody. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neoo198110 07.07.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 dziękiza odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts