mdzalewscy 31.03.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 http://www.republika.pl/mdzalewscy/murator.jpgProjekt indywidualny, powierz.uzytk. 240m2,wymiary: 16,5x10 Marki Ekipa budowlana - stan surowy+ więźba = 19500złStan surowy z więźbo dachowo, w sumie tak: fundamenty, izolacja, ściany 3W(U-220+2x4cm styropian+K3(12cm), strop Ackerman, więzba dachowa, kominy, schody przed domem, beton (chudziak) na parterze + inne roboty potrzebne do stanu surowego. Ekipa sprawdzona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 31.03.2004 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 gratulacjejak na warszawę i ten metraż to ta ekipa to tanioszka!wieźba też, rzekłbym, nietrywialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 01.04.2004 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 hm... wszystko zależy od regionu Polski, miejscowi fachowcy proponowali około 30tyś zł (25-35), a fachowcy oddaleni około 100km od regionu (na wschód) z niedużych gmin już około 20-22tyś. Potem tylko kwestia sprawdzenia ich poprzednich robót i ognia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.04.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Gratulacje :D Bardzo miło mi poznać sąsiadów - bo ja też z Marek A ekipa faktycznie bardzo tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 01.04.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 hm... wszystko zależy od regionu Polski, miejscowi fachowcy proponowali około 30tyś zł (25-35), a fachowcy oddaleni około 100km od regionu (na wschód) z niedużych gmin już około 20-22tyś. to nie wiecie jakiego macie farta! Mi pierwszy miejscowy (warsiawski) fachowiec ryknął za mój domek (190+30m2 garaż) 80 tys. (sama robocizna - bez więźby!) To był znajomy mojej mamy, starej budowlanki, dzięki której łyknął parę tłustych zleceń, więc liczyliśmy na to, że przez pamięć tego ze mnie nie zedrze. Odpowiedziałem mu - Panie, to samo to można za 30 tys. zrobić. A on na to (2-gie jego zdanie) - to za 60 tys. mogę zrobić, zgodzi się Pan? To ja mu na to, że jakby powiedział 50 tys. - to może mielibyśmy punkty wyjścia do rozmowy. Powiedział że się zastanowi, ale już się więcej nie odezwał. Więc jak znalazłem w końcu takiego co mi zrobił za 30 tys. - to chyba nie muszę mówić jaki byłem szczęśliwy. I skoro wam z więźbą za nieco większy dom z trudniejszym dachem od mojego liczą tylko 19.500 - to uważam że to jest ultra tanio. Nie za mało dajecie tego styropianu między ściany? 8cm to już trochę niedzisiejsza grubość. Ja dałem 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.04.2004 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 Gratulacje :D Bardzo miło mi poznać sąsiadów - bo ja też z Marek A ekipa faktycznie bardzo tania o to fajnie, bo nikogo tam nie znamy ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.04.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 A gdzie budujecie w Markach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pellov 03.04.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Mi wykonawca na tańszym od Warszawy zachodzie Polski wymyślił taką cenę, że zwątpiłem. Najgorsze to było to, że nie wiedziałem co otrzymam w ramach ceny (chciałem zamówić postawienie domu wraz z dostawą materiału z uwagi na długie okresy mojej nieobecności w kraju). Za domManuela (ca. 160m2) - wykończony, ale nie wyposażony zaśpiewał 600 000zł do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 03.04.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 hm... wszystko zależy od regionu Polski, miejscowi fachowcy proponowali około 30tyś zł (25-35), a fachowcy oddaleni około 100km od regionu (na wschód) z niedużych gmin już około 20-22tyś. Potem tylko kwestia sprawdzenia ich poprzednich robót i ognia...... Witam. ja też buduję w Markach, przy ul. Akacjowej, która jest i jej nie ma. Chciałbym zacząć czerwiec-lipiec. Może nasze terminy nie pokrywają się i możesz mi "wypożyczyć" swoją ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 05.04.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2004 Marku - witaj sąsiedzie :D Jak to Akacjowej nie ma - no przecież jest bo przy niej mieszkam Pozdrawiam i życzę jak najszybszego pozałatwiania wszystkich papierków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek lelo 05.05.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Chętnie wezmę namiary (buduje w Legionowie). Pozdrawiam Jacek Lelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.05.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 wg mnie to dziiiwnie niska cena jak za taki dom, może diabeł tkwi w szczegółach umowy którą podpisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 06.05.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Powiem CI tak.Nie płać zaliczkowo kwot większych niż posuwają się pracę, czyli..Jeśli fundamenty wyceniasz na 5 tys, zapłać im 3 tys.Resztę zostaw na koniec.Podejrzewam, że coś tanio choć realnie.Ale te wszystkie ekipy mogą po zrobieniu części wycofać się, zadowalając się zaliczkami, które inwestor chętnie płaci.Uważaj na wyskość wypłacanych zaliczek!!!! Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts