Christo24 05.07.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam! Pomiędzy moją działką o sąsiednimi jest mini skarpa około 25 cm, gdyż mój dom leży jakby w takim dołku (nic się nie dało z tym zrobić). Sąsiadów niestety nie ma lub nie chcą postawić płotu (dom mają na sprzedaż) i muszę sam zrobić około 110 metrów ogrodzenia z siatki. Zastanawiam się jednak na czym tę siatkę umieścić. Systemowe podmurówki mają 30 cm wysokości to raczej mało zakładając, że muszę przecież nieco wchodzić w ziemię. Pozostało mi tylko wylanie betonu czy może jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christo24 11.07.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Fachowiec, który będzie stawił mi ten płot zaproponował zrobić coś takiego, że głęboko w ziemi posadowione będą tylko słupki (zalane betonem), a podmurówka w formie prefabrykatów nie musi wchodzić głęboko w ziemię, wystarczy 10 cm. Nie wiem co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 11.07.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Christo - dobrze myślisz - najwyżej dasz dwie - jedna na drugą i tyle. To ma być zrobione jak najtańszym koszte bez zbędnego kopania i wymyślania nie wiadomo czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 12.07.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 zamiast podmurówki możesz dać płyty chodnikowe 50x50 w pionie osadzone w suchym betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts