ViVi 05.07.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) Mam taki problem, z którym się spotykam drugi już raz, a mianowicie znajomi poprosili mnie abym położył im tynk akrylowy baranek 1.5 na ścianach domu (nie robię tego zawodowo, jestem samoukiem, a że ładnie mi to wychodzi, więc mnie zaangażowali do tej roboty) mam tylko problem, bowiem teraz idealna pora na takie roboty to poranne godziny (4-5 rano), dlatego chcę to robić wcześnie rano gdyż tynk szybko nie zasycha i można go ładnie położyć (jak coś wrócić i poprawić), ale mam na ścianach porobione wstawki innym kolorem (tzn. okna i kanty ścian obrobione innym kolorem) i teraz, aby to połączyć z innym kolorem muszę nakleić taśmę i zawsze to robiłem przy użyciu tej standardowej żółtej taśmy, problem tylko w tym, że ta taśma wcześnie rano się nie trzyma odkleja się, bowiem o poranku jest wilgotno i ściany też są wilgotne, więc taśma zaraz po naklejeniu się odkleja. Zastanawiam się jak temu zaradzić?Jest może inny rodzaj taśmy z jakimś lepszym klejem? Kiedy słońce świeci albo, kiedy są nagrzane ściany nie pójdę tego robić, bo efekt końcowy może wyjść inny od zamierzonego. Dlatego może ktoś ma na to jakiś sprawdzony patent albo inny rodzaj taśm o których nie wiem, a które się stosuje do takich prac? Edytowane 5 Lipca 2012 przez ViVi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 05.07.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 http://www.ebudowlana.pl/tasmy-malarskie/453-tasma-malarska-niebieska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.07.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 tasmy TESA do rozwiazan na elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts