Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie Poddasza...

gwojtas2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ty jesteś tak nauczony bo używasz profila V i bez kolankowej byś sobie nie poradził.

Nie o to chodzi tutaj tylko chodzi o nie budowanie w ciemno. Ja sobie 15 lat radziłem bez profila V. Ale bynajmniej wiedziałem co robie bez błedów.

Bo miałem kąt i poziom . Ty nauczony na podwójnym możesz sobie korygować ustawianie CD góra dół on na pojedynczym bedzie kręcił i na końcu sie dowie co nabudował.

Więc na czym się bazujesz?

1 -Wyznacznie lini przedścianki po podłodze pomieszczenia z uwzględnieniem przekątnych i równoległości z gwarancją kątów prostych.

2- od tej lini ciągne linie pionów po ściankach.

3-wyznaczam z zachowaniem poziomu po obu stronach punkty początkowe dolne dla skosów.

4-sufit rzecz jasna poziom nas interesuje tylko.

5- wyznaczenie górnych punktów skosu dla sufitu.

6- połaczenie punktów dolnych skosu z górnymi skosu.

Mogę napisać tylko ze pierwsze poddasze które w życiu robiłem było tylko na ES_ch i już po pierwszym razie kapnołem się że to nie jest najlepszy sposób robienia rusztu.

Jak widać dla Ciebie to 15 lat jest za mało.

Poćwicz jeszcze z 15 :yes:

PS. profi45 jak będziesz kiedyś malował, zacznij od sufitu.

Malowanie to nie budowanie.

Wieszaki poprzykrecane, troche czasu to zajeło ale jest ok. Jutro mam zamiar przykrecac profile do wieszakow, tylko teraz główkuje jak przymocowac profile do okna zeby je obrobic. Znalalem w interenecie kilka zdjec gotowej obrobki, czy moze mi ktos powiedziec co to za profil ktory jest przykrecony do sciany i w niego jest wlozony drugi profil? Lub jak mozna inaczej obrobic te okna??

71_gk.JPG 72_gk.JPG

Wieszaki poprzykrecane, troche czasu to zajeło ale jest ok. Jutro mam zamiar przykrecac profile do wieszakow, tylko teraz główkuje jak przymocowac profile do okna zeby je obrobic. Znalalem w interenecie kilka zdjec gotowej obrobki, czy moze mi ktos powiedziec co to za profil ktory jest przykrecony do sciany i w niego jest wlozony drugi profil? Lub jak mozna inaczej obrobic te okna??

[ATTACH=CONFIG]124718[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]124719[/ATTACH]

Teraz wszystko jest bez znaczenia jak nie posłuchałes . Kręc gdzie popadnie .

Edytowane przez profi45