hary2006 10.07.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Docelowo szczelina powinna mieć około 3cm, więc gdy zastosujesz dobrą wełnę i dosyć gęsto puścisz sznurek (co 10-12cm na krokwi) to powinno być dobrze. Pozdrawiam. super, dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Jezeli teraz przykrece regipsy od szczytu po murlate to czy bede mogl np w przyszlym roku zrobic przedscianke ?? Czy trzeba podjac w tym momencie taka decyzje i teraz to zrobic?? Robote zaczyna sie od postawienia przedścianki chyba że wzgledy technologiczne wymuszaja inną kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Materiał lezy a ja pol dnia zastanawiam sie i kombinuje jak poprzykrecac wieszaki i profile do krokwi i NIC mi nie wychodzi. Wieszaki mam typu U, skos jest dosyc ostry. Pomociecie jakos...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Takie blaszki 125mm po zlozeniu w ksztalcie litery U, takie jak w tym filmiehttp://www.youtube.com/watch?v=lFjZtEOwyrE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 A krzyzowo to jak to wyglada?? Mam zamiar tylko poziomo przykrecac profile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Sorki ze z takimi przerwami czasowymi odpowiadam ale caly czas jestem na poddaszu i ciagle cos tam grzebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ehhh :/ no tak ale juz wszystko mam pokupione pod ten sposob? Tylko nie wiem np jak zamocowac te profile na szczycie skosu bo te wieszaki trzeba przykrecic do profilu od gory i od dolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Tzn ja tylko cale polacie bede robil płytami g-k a sufit bedzie tylko w jednej czesci dachu a reszta bedzie taka duza przestrzen zeby jetki byly widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 10.07.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Sprubuje tak jak mowisz. I kupie troche tych grzybkow zeby zamocowac profile w tych miejscach gdzie jest to uciazliwe. Dzieki za pomoc Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Jest bez różnicy co zaczniemy pierwsze, "względy technologiczne" zostaw dla siebie. To fachowiec jesteś jak to bez różnicy . Ten kolega gwojtaś może naprawde kłopotów narobic sobie jak ciebie posłucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Napisz jakie mogą być te kłopoty? Ja mam cie szkolić ! wszędzie jak wół stoi że najprościej i najłatwiej zacząć od kolankowej. Wyznaczyć katy, poziom na kolankowej i bazowac z wieszakami profilami itd.. Jak ten chłopak ma cos rozmieścić od murłaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ty jesteś tak nauczony bo używasz profila V i bez kolankowej byś sobie nie poradził. Nie o to chodzi tutaj tylko chodzi o nie budowanie w ciemno. Ja sobie 15 lat radziłem bez profila V. Ale bynajmniej wiedziałem co robie bez błedów. Bo miałem kąt i poziom . Ty nauczony na podwójnym możesz sobie korygować ustawianie CD góra dół on na pojedynczym bedzie kręcił i na końcu sie dowie co nabudował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 A ty na czym bazujesz jak robisz ? cieślom ufasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Na ołówku. Mi tez słów zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 A czym taki majster jak Ty kreśli linie skosów itp. ? które są najważniejsze! czyżby pędzlem i farbą olejną? Tez ołówkiem niestety. Cisnienie mi tylko podnosisz ta dyskusją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Więc na czym się bazujesz? 1 -Wyznacznie lini przedścianki po podłodze pomieszczenia z uwzględnieniem przekątnych i równoległości z gwarancją kątów prostych. 2- od tej lini ciągne linie pionów po ściankach. 3-wyznaczam z zachowaniem poziomu po obu stronach punkty początkowe dolne dla skosów. 4-sufit rzecz jasna poziom nas interesuje tylko. 5- wyznaczenie górnych punktów skosu dla sufitu. 6- połaczenie punktów dolnych skosu z górnymi skosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 To jak z tą ścianką trzeba ją robić od razu, czy wystarczy zaznaczyć linie gdzie będzie? A widzisz tu zaczynaja sie sztosy których nie znasz jeszcze. A le odpowiem ci tylko tak BUDUJEMY od dołu do góry nie od komina do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 10.07.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Mogę napisać tylko ze pierwsze poddasze które w życiu robiłem było tylko na ES_ch i już po pierwszym razie kapnołem się że to nie jest najlepszy sposób robienia rusztu. Jak widać dla Ciebie to 15 lat jest za mało. Poćwicz jeszcze z 15 PS. profi45 jak będziesz kiedyś malował, zacznij od sufitu. Malowanie to nie budowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 11.07.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Wieszaki poprzykrecane, troche czasu to zajeło ale jest ok. Jutro mam zamiar przykrecac profile do wieszakow, tylko teraz główkuje jak przymocowac profile do okna zeby je obrobic. Znalalem w interenecie kilka zdjec gotowej obrobki, czy moze mi ktos powiedziec co to za profil ktory jest przykrecony do sciany i w niego jest wlozony drugi profil? Lub jak mozna inaczej obrobic te okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 11.07.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Wieszaki poprzykrecane, troche czasu to zajeło ale jest ok. Jutro mam zamiar przykrecac profile do wieszakow, tylko teraz główkuje jak przymocowac profile do okna zeby je obrobic. Znalalem w interenecie kilka zdjec gotowej obrobki, czy moze mi ktos powiedziec co to za profil ktory jest przykrecony do sciany i w niego jest wlozony drugi profil? Lub jak mozna inaczej obrobic te okna?? [ATTACH=CONFIG]124718[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]124719[/ATTACH] Teraz wszystko jest bez znaczenia jak nie posłuchałes . Kręc gdzie popadnie . Edytowane 12 Lipca 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts