gwojtas2 12.07.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Po pierwsze nie posluchałem bo nie planowałem robic w tym roku przedścianek, tylko całe polacie ocieplic i pokryc regipsami. Ale widze ze Twoja pomoc to jednak fachowa, bede krecil tak jak mowisz ,,gdzie popadnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwojtas2 16.07.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Czym przykleic folie paroizolacyjna do sciany lub drewna...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 16.07.2012 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Czym przykleic folie paroizolacyjna do sciany lub drewna...? Niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbensz 18.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dzień dobry, chciałbym ocieplić poddasze nieużytkowe, co by nam nie uciekało przez sufit. Chciałbym to zrobić możliwie prostym i łatwym sposobem. Czy mogę po prosto położyć na podłodze wełnę i pod nią folię paroizolacyjną?"Fachowiec" w castoramie doradził nam wełnę o grubości 10cm, 14zł za m2, marki ROCKTON. Czy to drogo? Niestety zbyt fachowo nam nie doradził i zbyt dużo nie wyjaśnił jak się zabrać do całego ocieplania.Dziękuje za każdą pomoc z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbensz 18.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 skoro tak proponujesz to bardzo fajnie, ponieważ zależy mi na niskich kosztach.ile tego wysypać(jaka grubośc)? i czy folia pod to, czy nad to?Znajdę gdzieś w internecie "poradnik" krok po kroku jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 19.07.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dzień dobry, chciałbym ocieplić poddasze nieużytkowe, co by nam nie uciekało przez sufit. Chciałbym to zrobić możliwie prostym i łatwym sposobem. Czy mogę po prosto położyć na podłodze wełnę i pod nią folię paroizolacyjną? "Fachowiec" w castoramie doradził nam wełnę o grubości 10cm, 14zł za m2, marki ROCKTON. Czy to drogo? Niestety zbyt fachowo nam nie doradził i zbyt dużo nie wyjaśnił jak się zabrać do całego ocieplania. Dziękuje za każdą pomoc z góry. Witam Sposób wykonania ocieplenia w zależności czy strop jest masywny czy też drewniany opisany został na w zeszycie katalogowym znajdującym się pod adresem: http://przewodnik.rockwool.pl/media/42464/zeszyt21_e-book.pdf Opisane zostały tam niezbędne wskazówki wykonawcze które na pewno pomogą w prawidłowym wykonaniu ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbensz 21.07.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 dziękuje bardzo za posty. ostatnie pytania jakie chciałbym zadać to:1. gdzie najlepiej kupić granulat wełny? 2. jakiej firmy? 3. ile cm wysypać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 23.07.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 dziękuje bardzo za posty. ostatnie pytania jakie chciałbym zadać to: 1. gdzie najlepiej kupić granulat wełny? 2. jakiej firmy? 3. ile cm wysypać? I Ile kosztuje taki granulat? Patrzełem ostatnio na allegro - ceny niestety nie nastrajają optymistycznie........... Jaka powinna być cena takiego granulatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 24.07.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 50zł/m3 ale kto bogatemu zabroni kupić 5x drożej ?? No to we wrocławiu sprzedają po 1,90 za kg - według opisu - 80-do 100 kg na m3 (niby 0,039). To drogo zważywaszy na cene wełny.......... nie wiem czy ta waga na m3 jest realna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 24.07.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 dziękuje bardzo za posty. ostatnie pytania jakie chciałbym zadać to: 1. gdzie najlepiej kupić granulat wełny? 2. jakiej firmy? 3. ile cm wysypać? Granulat z wełny mineralnej najczęściej wykonuje się metodą wdmuchiwania za pomocą specjalnych agregatów nasypowych. Montaż takiej izolacji można obejrzeć na filmie http://www.youtube.com/watch?v=nQ782byk18A&lr=1 Granulat sprzedawany jest w opakowaniach/workach po 20 kg, a wielkość termoizolacji zależy od możliwości „rozdmuchania”. Przy układaniu granulatu urządzeniami pneumatycznymi można uzyskać z worka około 0,6m3 ocieplenia – daje to średnią gęstość 30 kg/m3. Parametry cieplne granulatu GRANROCK wynoszą 0,042 W/mK czyli dla energooszczędnych poddaszy warto zastosować 30cm grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 25.07.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 my się nie rozumiemy, ja mówiłem o granulacie do samodzielnego wykonania izolacji stropu, ty mówisz o firmie która wykonuje usługę kompleksową materiał + robocizna, przy twoim podejściu to tanio nigdy nie wyjdzie żeby była jasność, ja mówiłem o czymś takim 100zł za 50m3 http://allegro.pl/styropian-okazja-odpady-na-granulat-bcm-i2514681867.html dla nich to śmieci za wywóz których muszą zapłacić i kłopot, dla ciebie to izolacja poddasza o grubości 40cm za symboliczne 100zł a gdyby nie napowietrzać granulatu specjalną maszyną tylko ręcznie przemieszać ze średnią gęstością 60kg/m3 to jakie lambda uzyskamy ?? Nie wiem w którym momencie napisałem że ta cena to granulat + robocizna.............Pisałem o samym granulacie - nie o wykonaniu usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 25.07.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ale pamiętaj też że tam wszędzie mówią o metrach przestrzennych a nie metrach sześciennych a to może być spora różnica w ilości takiego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 25.07.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 tak drogo czyli 1,9zł/kg to sprzedają wyłącznie firmy które zawodowo zajmują się wykonywaniem izolacji nadmuchowych chcesz mieć tanio to nie szukaj po firmach dociepleniowych tylko po producentach którym odpad zalega w magazynie to była oferta z allegro........ i dotyczyła tylko sprzedaży granulatu wełny....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 26.07.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 a gdyby nie napowietrzać granulatu specjalną maszyną tylko ręcznie przemieszać ze średnią gęstością 60kg/m3 to jakie lambda uzyskamy ?? W przypadku ręcznego rozłożenia granulatu GRANROCK można spodziewać się lambdy w zakresie 0,045 – 0,049 W/mK. Bardzo dużo zależy od sposobu rozłożenia, granulaty do ręcznego układania rozgrabia się grabiami. Aby uzyskać lepsze właściwości cieplne stosuje się inny granulat, można o nim przeczytać na stronie http://guide-solutions.rockwool.fr/docs--diplomes/mises-en-oeuvre/comble-mur-cloison-plancher-sol--cheminee/men-oeuvre-le-flocon---combles-perdus.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts