Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaz brodzika pod kabine prysznicow?...

Rafal_C

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam pytanie: jak zamontowac brodzik pod kabine prysznicowa? Jest to akrylowy brodzik o wysokosci 16cm. Zastanawia mnie jedna sprawa: z instrukcji do tego brodzika wnioskowac moge, ze wystarczy na polozona juz glazure i terakote polozyc brodzik, zmontowac z syfonem i obkleic silikonem?? :roll: Troche nie chce mi sie wierzyc ze to wystarczy. A pozatym taka wysokosc (moze trzeba jakos wpuscic brodzik w zalewke na styropian i dopiero polozyc terakote i glazure)? Naprawde nie wiem jak mam to zrobic by bylo dobrze. Prosze o pomoc i z gory dziekuje za podpowiedzi.

Rafal

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam pytanie: jak zamontowac brodzik pod kabine prysznicowa? Jest to akrylowy brodzik o wysokosci 16cm. Zastanawia mnie jedna sprawa: z instrukcji do tego brodzika wnioskowac moge, ze wystarczy na polozona juz glazure i terakote polozyc brodzik, zmontowac z syfonem i obkleic silikonem?? :roll: Troche nie chce mi sie wierzyc ze to wystarczy. A pozatym taka wysokosc (moze trzeba jakos wpuscic brodzik w zalewke na styropian i dopiero polozyc terakote i glazure)? Naprawde nie wiem jak mam to zrobic by bylo dobrze. Prosze o pomoc i z gory dziekuje za podpowiedzi.

Rafal

Sprawdz czy brodzik mimo stelazu ze styropianu nie siada po ciezarem ciala. Ja dzieki wczesniejszemu ostrzezeniu na forum przetestowalem swoj u musialem wykombinowac od srodka dodatkowe podporki. Co prawda moj brodzik jest wypelniony fabrycznie czyms takim jak pianka montazowa do okien.

Karol N.

• 2 weeks później...

Witam ja mam trochę inny sposób na montaż brodzika.

Ustalam wysokość brodzika.

układam cegły na beton

na to kładę placki betonowe

kładę folię żeby brodzik nie mniał kontaktu z betonem

odciskam brodzik poziomuję go

czekam aż beton sciągnie

zdejmuje brodzik zdejmuję folie daję troche pianki

kładę brodzik dociskam to jakimś ciężarem

jak wyschnie to obmurowuję

żaden stelarz temu nie dorówna

a o uginaniu nie ma mowy